A hétvégén 115 határsértőt tartóztattak fel

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Illegális bevándorlás - Elkészült a második sor kerítés

115 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken három, szombaton 87, vasárnap 19 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon hat migránst fogtak el. Embercsempészés miatt két gyanúsított ellen indult eljárás.

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőrök az ország területén feltartóztathatják és visszakísérhetik a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén 211 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – május 29-tól június 4-ig – ez a szám 141 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 19 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Előző sztori

Súlyos buszbaleset Oroszországban, halottak

Következő sztori

Jótékonysági kerékpártúrát biztosítottak a polgárőrök