Közélet

Újabb kéthetes üléssel folytatja munkáját a parlament

Újabb kéthetes üléssel folytatja munkáját a parlament

2017. május 28., vasárnap
Újabb kéthetes üléssel folytatja munkáját a parlament

Összesen négy napot ülésezik az Országgyűlés a következő két hétben. A parlament tizennégy javaslat elfogadásáról és tizenkét ellenzéki politikus tiszteletdíjának csökkentéséről dönthet.

Az ülés hétfőn 13 órakor, a manchesteri terrortámadás áldozataira és a közelmúltban elhunyt Pintér István volt kisgazda képviselőre történő emlékezéssel kezdődhet a házelnök napirendi javaslata alapján. A képviselők ezt követően két órában interpellálhatják a kormányt, majd további egy órában azonnali kérdéseket intézhetnek a kabinethez. Az első ülésnap másnap elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseinek vitáival zárulhat. A parlament kedden összesen tizennégy előterjesztésről dönthet, ekkor fogadhatják el például a kormány versenyképesség javítását célzó javaslatcsomagját is. A szavazások végén tizenkét ellenzéki képviselő tiszteletdíját is csökkenthetik különböző fegyelmi ügyekben. A határozathozatalok után tizenkét előterjesztés általános vitáját bonyolítják le. A képviselők egyebek mellett tárgyalhatnak az elektronikus hírközlésről és a kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvények módosításairól is. Szerdán az Állami Számvevőszék (ÁSZ) tavalyi tevékenységéről szóló beszámolója kerülhet elsőként terítékre, majd a társasági- és osztalékadóról szóló törvénymódosító javaslat általános vitáját is megtarthatják. A parlament ülése június 6-án, kedden érhet véget, amikor - a második héten megszokott kérdések és azonnali kérdések mellett - az igazságos és méltányos nyugdíjrendszerhez szükséges intézkedésekről tartanak politikai vitát az MSZP kezdeményezésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.