Szerdán indul a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

belvarosi_mozi_nezoter

Különleges eseményekkel nyitja kapuit a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál szerdán a Belvárosi Moziban. Az információs programok már a hivatalos megnyitó előtt elkezdődnek a Balázs Béla teremben, ahol 15 órától Zsigmond Vilmos pályájáról beszélgetnek filmes szakemberek, köztük Rófusz Ferenc, aki A légy című animációs filmjével 1981-ben megnyerte az első magyar Oscar-díjat.

17 órától egy Zsigmond Vilmosról szóló magyar dokumentumfilmet, 18 órai kezdettel pedig Spielberg 1974-es road movie-ját, a Sugarlandi hajtóvadászatot lehet megnézni ugyanitt.

A Zsigmond Vilmos teremben a fél 5-kor kezdődő megnyitó után Szemző Tibor multimédiás koncertjét hallgathatják-nézhetik meg az érdeklődők. A legendás 180-as Csoport egykori tagja Szegeden a Csoma oratórium című audiovizuális művét mutatja be, melynek 2005-ben készült filmváltozatát közel 30 fesztiválra hívták meg, s több díjat is nyert.

Este 8-tól indul a versenyprogram a magyar-amerikai-olasz-román koprodukcióban készült Az ember, aki csütörtök volt című misztikus thrillerrel. Egyben ez lesz a film hazai premiere. Ugyancsak 8-tól kezdődik a Balázs Béla teremben az információs vetítés, ahol a versenybe nem került legjobb rövidfilmek pörögnek majd.

A Zsigmond Vilmos Filmfesztivál részletes programja ITT érhető el.

Előző sztori

Pénteken startol az ország legnagyobb bormustrája Szegeden

Következő sztori

Továbbra is ellenőrzik az autók sebességét Csongrád megyében