Kultúra

Szerdán indul a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

Szerdán indul a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál

2017. május 8., hétfő
Szerdán indul a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál
belvarosi_mozi_nezoter

Különleges eseményekkel nyitja kapuit a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál szerdán a Belvárosi Moziban. Az információs programok már a hivatalos megnyitó előtt elkezdődnek a Balázs Béla teremben, ahol 15 órától Zsigmond Vilmos pályájáról beszélgetnek filmes szakemberek, köztük Rófusz Ferenc, aki A légy című animációs filmjével 1981-ben megnyerte az első magyar Oscar-díjat.

17 órától egy

Zsigmond Vilmosról

szóló magyar dokumentumfilmet, 18 órai kezdettel pedig Spielberg 1974-es road movie-ját, a Sugarlandi hajtóvadászatot lehet megnézni ugyanitt. A Zsigmond Vilmos teremben a fél 5-kor kezdődő megnyitó után Szemző Tibor multimédiás koncertjét hallgathatják-nézhetik meg az érdeklődők. A legendás 180-as Csoport egykori tagja Szegeden a Csoma oratórium című audiovizuális művét mutatja be, melynek 2005-ben készült filmváltozatát közel 30 fesztiválra hívták meg, s több díjat is nyert. Este 8-tól indul a versenyprogram a magyar-amerikai-olasz-román koprodukcióban készült Az ember, aki csütörtök volt című misztikus thrillerrel. Egyben ez lesz a film hazai premiere. Ugyancsak 8-tól kezdődik a Balázs Béla teremben az információs vetítés, ahol a versenybe nem került legjobb rövidfilmek pörögnek majd. A Zsigmond Vilmos Filmfesztivál részletes programja

ITT

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.