Személyes tér – közös világ: a Magyar Pszichológiai Társaság nagygyűlése Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mptnagygyules_2017

A Magyar Pszichológiai Társaság június 1. és 3. között Szegeden rendezi meg XXVI. Tudományos Nagygyűlését, amire a szervezők a tágan értelmezett lélektan és a számtalan kapcsolódó tudományterület képviselői közül mintegy négyszáz résztvevőt várnak. Az idei házigazda a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának Pszichológiai Intézete lesz.

Személyes tér – közös világ. A választott mottó utal arra a látszólagos ellentmondásra, ami az egyéni életutak és terek személyessége és a közösségi, társadalmi élet kollektív megélése és felelőssége között húzódik. Közös, globális világunk egyik legnagyobb kihívása a környezet megóvásának örökké aktuális kérdése. A Szegedi Tudományegyetem büszke arra, hogy a UI GreenMetric Ranking of World Universities rangsor alapján Magyarország legzöldebb egyeteme, így a rendezvény megvalósításának minden állomásában, az idei központi téma kiválasztásától a konferenciatáska összeállításán át a vendégek szállításáig igyekezetek ezt a kérdést a legkomolyabban venni a szervezők.

A Nagygyűlés két fő helyszíne a Bölcsészettudományi Kar Egyetem utcai épülete, illetve a József Attila Tanulmányi és Információs Központ. Mindkét helyen a rendezvény teljes időtartama alatt információs pultok fognak működni, ahol a szervezők munkáját segítő diákönkéntesek segítenek az eligazodásban.

A részletes program elérhető a Nagygyűlés honlapján. További részletek a Facebook-on.

Előző sztori

Rehabilitációt segítő gépeket mutattak be a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

Következő sztori

Labdarúgás: drámai hajrá, az utolsó percben nyert Mórahalmon a HFC + FOTÓK