Százmilliós csalás miatt nyomoznak egy szegedi önkormányzati projekt ügyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Mars téri piac 1,9 milliárd forintnyi uniós forrásból fedezett átépítése miatt indított eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda ismeretlen tettes ellen – értesült a Magyar Idők.

A hírportál szerint a belváros hárommilliárd forintos felújításának részeként a Mars téri piac körül botrányok miatt indult nyomozás. A város nem tudott megegyezni a vásártéri pavilonok tulajdonosaival, majd 2009-ben elkezdték elbontani a pavilonokat, aminek nyomán a kereskedőket ért károk miatt még mindig folyik a pereskedés.

A beruházást eredetileg a Szegedi Vásár és Piac Kft. bonyolította le, a közbeszerzési eljárás lezárulta után azonban Szeged Pólus Nkft. lépett a helyére, ami szabályellenes. Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytat nyomozást csalás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen – tudta meg a Magyar Idők. A nyomozás határideje 2017. május 25-e, amelynek meghosszabbítására a hatóság már intézkedett.

Előző sztori

Kovács Zoltán: nem vagyunk hajlandóak feladni további elemeket a szuverenitásunkból

Következő sztori

Lovat és gólyákat is mentettek a tűzoltók csütörtökön