Sport

Röplabda: bronzérmesek a Szegedi RSE leány és fiú szupermini csapatai

Röplabda: bronzérmesek a Szegedi RSE leány és fiú szupermini csapatai

2017. május 16., kedd
Röplabda: bronzérmesek a Szegedi RSE leány és fiú szupermini csapatai
_VIDUX1

A fiú és leány kiemelt bronzérem mellett alapkategóriás 14. helyezést szerzett a Szegedi RSE.

Május 13-14-én rendezték meg az Országos Mini Kupa keretein belül a szupermini korosztály döntőjét. A kétnapos rendezvényre az ország minden tájáról összesen 68 leány és 10 fiú csapat nevezett, a rekordszámú részvétel miatt a leány és fiú csapatoknak külön helyszínen bonyolították le a küzdelmeket. A fiú mezőny szombaton az Újlaki Általános Iskolában kezdte meg a mérkőzéseket, a Szegedi RSE a Szolnok 2 és a kisújszállási Kossuth csapatával mérkőzött meg a csoportjában, ahol végül kettős győzelemmel rögtön a legjobb 6 közé jutottak a fiúk. Ezt követően a keresztjátékban az Eger 2-vel csaptak össze, 2:0-ás sikerükkel bekerültek a legjobb 3 csapat közé, ahol körmérkőzésekkel dőltek el a dobogós helyezések. Először a Szolnok 1, majd a Pestszentlőrinc 1 csapatával mérkőztek meg, mindkét mérkőzésen szoros csatában maradtak csak alul a szegediek, és ezzel bronzérmet szereztek.

_SZEGEDI RSE

Csapattagok (balról jobbra):

Varga Tamás (edző), Fitor Patrick, Pintér Gergely, Lázár Balázs, Takács Dániel, Tápai Bendegúz, Kovács Zoltán (edző)

Eredmények

Szegedi RSE - Szolnok 2 2:0 Kossuth - Szegedi RSE 0:2 Szegedi RSE - Eger 2 2:0 Szolnok 1 - Szegedi RSE 2:0 Lőrinc 1 - Szegedi RSE 2:0 A leány csapatok a Folyondár Sportközpontban mérték össze tudásukat, a népes mezőny 8 pályán játszott egyszerre szombaton és vasárnap is. A 24 csapatos kiemelt kategóriában a VIDUX-Szeged 1 a H jelű, az alap kategóriában a VIDUX-Szeged 2 a T jelű csoportban kezdte meg küzdelmeit. A VIDUX-Szeged 1 a Gödöllő 1 és a Vasas 2 csapatát is 2:0-ra győzte le a csoportjában, majd a keresztjátékban az MTK felett is 2:0-ás sikert aratott, ezzel bejutott a legjobb 8 közé, ahol két négyes csoportot alakítottak ki. Itt a VIDUX-Szeged 1 először két 1:1-es mérkőzést játszott, az UTE 1 csapata ellen pontegyenlőség mellett vereséggel, a Szolnok 1 csapata ellen jobb pontaránnyal győzelemmel léptek tovább, majd a harmadik mérkőzésükön a Kertváros 1 csapatát 2:0-ra sikerült legyőzniük. Az így kialakult összesített eredmények alapján a szegediek csak a rosszabb pontarányuknak köszönhetően végeztek csoportjuk második helyén az UTE 1 mögött. A döntőbe jutásért játszott keresztjátékban a későbbi győztes KRA ellen szenvedtek vereséget. A bronzmérkőzésen ismét az UTE 1 csapatával mérkőztek meg, szoros küzdelemben ismét 1:1 lett a mérkőzés végeredménye az idő lejárta miatt. Ezen az összecsapáson azonban már a kiváló első szettjének köszönhetően a Szegedé lett a jobb pontarány, így a VIDUX-Szeged 1 az ország 3. legjobb szupermini csapata lett.

_VIDUX1_1

Csapattagok (balról jobbra):

Dávid Tibor (edző), Nagy-Hegyesi Réka, Makai Ema, Deák Angelina Georgina,Gigacz Maja, Herceg Viktória, Váradi Zoltán (edző)

Eredmények

VIDUX-Szeged 1 - Gödöllő 2:0 Vasas 2 - VIDUX-Szeged 1 0:2 VIDUX-Szeged 1 - MTK 1 2:0 UTE 1 - VIDUX-Szeged 1 1:1 VIDUX-Szeged 1 - Szolnok 1 1:1 Kertváros 1 - VIDUX-Szeged 1 0:2 KRA - VIDUX-Szeged 1 2:0 VIDUX-Szeged 1 - UTE 1 1:1 A szombaton délután kezdődtek az alap kategória mérkőzései, vasárnap pedig a kiemelt kategóriával párhuzamosan zajlottak az ütközetek. A VIDUX-Szeged 2 két győzelemmel nyitott csoportjában, előbb a Budaörs 2 csapatát 2:0-ra győzte le, majd az UTE 5 csapatával 1:1-et játszott, és jobb pontarányának köszönhetően megnyerte a mérkőzést. Ezt követően a BRSE 4 csapatától 2:0-ás vereséget szenvedett, de így is sikerült megszereznie a csoport második helyezését. A keresztjátékot az UTE 4 csapatával játszották a szegediek, 2:0-ás vereségük után vasárnap reggel a Budaörs 1 csapatát 2:0-ra már legyőzték, így az alap kategória 13-18. helyért játszahattak a továbbiakban. A Vasas 4 és a Tatabánya csapatát is jobb pontarányuknak köszönhetően győzték le, így a Runkil csapatával jatszhattak a 13-14. helyért. Az utolsó mérkőzésen szoros csatában a Runkil bizonyult jobbnak, így a VIDUX-Szeged 2 az előkelő 14. helyezést szerezte meg a népes mezőnyben.

_VIDUX2

Csapattagok (balról jobbra):

Magos-Dóra Annamária (edző), Magos-Dóra Villő, Nagy-Hegyesi Luca, Mészáros Petra, Mihály Annamária Lili, Eszik Sára

Eredmények

VIDUX-Szeged 2 - Budaörs 2 2:0 UTE 5 - VIDUX-Szeged 2 1:1 BRSE 4 - VIDUX-Szeged 2 2:0 UTE 4 - VIDUX-Szeged 2 2:0 Budaörs 1 - VIDUX-Szeged 2 0:2 Vasas 4 - VIDUX-Szeged 2 1:1 VIDUX-Szeged 2 - Tatabánya 1:1 Runkil - VIDUX-Szeged 2 2:0 Forrás:

www.szegedvolley.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.