Pély Barna ad szólókoncertet az IH-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pely_barna_2017

Akusztikus szólókoncerttel érkezik az IH Rendezvényközpontba szombat este Pély Barna, a felvezetésről a szegedi Mars 47 gondoskodik majd.

Az estét 19 órától a Mars 47 nyitja meg, a szegedi zenészek második generációs „új hajtásai” “instant launch” című programmal készülnek. Tagok: D. Nagy Ágnes (ének), Kelemen Marci (zongora), Nagy Zoltán (basszusgitár), Bedő Gábor (dob)

Pély Barna már több mint egy évtizede a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű, és meghatározó alakja. Énekes-zeneszerzőként a nyitottság, és energikusság jellemzi, előadásmódjában és munkáiban a blues, a soul, és a funk alapvető stílusjegyeit ötvözi.

Saját szólókarrieje építése mellett jelenleg is a B The First („You told me that you loved me”, „Aztán miért”) énekes-gitárosa és dalszerzője. 17 évig volt a United zenekar („Végső Vallomás”, „Hófehér Jaguár”, „Keserű méz”…) frontembere.

2003-2006-ig zsűriként, 2010-ben szakmai tanácsadóként résztvevője volt a Tv2 Megasztár című énekes tehetségkutató műsorának.

2007-től a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének Jazz-ének Szakvezetője.

2016-ban a Dal 2016 (Eurovíziós dalverseny) legjobb 18 dala közé jutott a B the First – You told me that you loved me című dalával.

Ezen az akusztikus koncerten egy lábdob szerű stomp box, egy looper, és egy finoman effektezett bluest gitár van nála , ami bőven elég ahhoz, hogy táncra perdüjön a szívünk, vagy éppen a bensőséges hangzással könnyet csaljon a szemünkbe.

Énekstílusa, dalai, és „szlogenjei” méltán teszik generációja egyik kikerülhetetlen zenészévé, és amit biztos nem mondhatunk el róla: hogy ”Ez nem jött át!”.

Előző sztori

Amit nem használunk, az elsorvad - Kopniczky Zsolt neurológus-idegsebész előadása a Csongor téri Közösségi házban

Következő sztori

Ezen a hétvégén nem léteznek határok a három nemzet között + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek