Sport

Női labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Szent Mihály + FOTÓK

Női labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Szent Mihály + FOTÓK

2017. május 28., vasárnap
Női labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Szent Mihály + FOTÓK
szent_mihaly-monor016kf

Két védelmi megingás, két újpesti találat: nehéz lesz innen fordítani, de még nem veszett el az osztályozó!

Újpest, Bánka Kristóf Sportközpont, 50 néző
2017. május 28., 17.00
UTE Profisport
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Molnár Réka * Asszisztens: Nagy Petra, Baráth Noémi
2
-
0

Osztályozó a női labdarúgó NB I-ért, 1. mérkőzés:

UTE Profisport - Szent Mihály 2-0 (1-0).

Újpest, Bánka Kristóf Sportközpont, 50 néző. Vezette: Molnár Réka (Nagy Petra, Baráth Noémi).

Újpest:

Gálik - Kajdy, Mátyás (Orsó 76'), Kiss N., Véglás, Kiss F., Molnár J., Horváth, Molnár R. (Papp P. 89'), Németh, Durkó. Vezetőedző: Oroszi Sándor.

Szent Mihály:

Schildkraut - Harcel, Szil (Cselenák 85'), Guth, Zimányi Kovács, Sávai, Szántó (Koncz 80'), Lévai, Lipták (Papp 62'), Vass, Szélpál. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Durkó Z. (38' - tizenegyesből), Németh F. (93')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
94'
Itt a vége, nagyon kár a második bekapott gólért, így elég nehéz lesz fordítani. Egy könnyelmű tizenegyes, egy védelmi megingás és rossz kapuskifutás miatt a hősiesen harcoló szegedi lányok kétgólos hátrányban várják a visszavágót, ennek ellenére nem fogják feladni!
93'
GÓÓÓL 2-0! Kinyílt a Szent Mihály, büntetett az Újpest, a védelem mögé ívelték a labdát, a kilépő Németh Felícia pedig a kicsit talán feleslegesen kimozduló Schildkraut Fruzsina fölött a hálóba vágta a második gólt.
91'
28 méterről rúghatott szabadrúgást Vass Noémi, a kapu közepébe tartó kísérletet védte a hazai hálóőr.
87'
A sérülten futballozó Zimányi Kovács Anikó 30 méteres szabadrúgása nem okozott gondot Gálik Ágnes újpesti kapusnak, a portás kettőt lépett oldalra, és lehúzta a bogyót.
86'
A Fradit élteti a szentmihályi szurkolótábor, ezzel bosszantva az újpestieket. Eközben fáradni látszik mindkét fél, sokkal kevesebb a lehetőség, mint az első félidőben vagy a második elején.
82'
A sokadik szögletet ívelheti be az UTE, szerencsére hosszú a labda, illetve szabálytalankodtak is a támadók, a vendégek jöhetnek tehát szabadrúgással.
81'
Veszélyes támadás végén Molnár Judit beadása mély, Schildkraut Fruzsina húzza le a lasztit.
80'
Szántó Adrienn le, Koncz Bernadett be a szegedieknél.
77'
Orsó Vivien ahogy beszállt, lőni is tudott, Schildkraut Fruzsina védte.
76'
Mátyás Noémit Orsó Vivien váltotta újpesti oldalon az utolsó negyedórára. Az imént Szil Tünde indult meg és helyezkedett ígéretesen, ám Szántó Adrienn levette a felé tartó átadást, majd lőtt, talán jobb lett volna, ha továbbengedi.
72'
Kiegyenlítettebb a játék a második félidő második felére fordulva. Kicsit kijjebb jött a Szent Mihály, mert szeretne egyenlíteni, gólt szerezni, ugyanakkor ez kockázatot is rejt magában. Kiss Nikolett vezérletével elképesztően gyorsan és hatékonyan kontrázik az Újpest, a zárt védekezésből való sebes ellencsapások jelentették a lila-fehér alakulat fő fegyverét az NB I-es bajnokikon is. Reméljük, sikerül elkerülnünk a halálos kontrát...
68'
Kiss Nikolett jobb csűddel fantasztikus lövést küldött a szegedi kapura, a felső léc fölött 30 centivel zúgott el a labda.
64'
Az igen aktív Szélpál Nóra futott el, és tört kapura, a lövés előtti pillanatban szerelték. Szerkezetet módosított, és láthatóan többet kockáztat a Szent Mihály.
62'
Cserenkó Szabolcs cserélt: Lipták Dóra helyett Papp Dorinát küldte a pályára, ez a támadó felfogást erősítheti.
58'
Megint újpesti percek, hősiesen védekeznek a szentmihályi lányok, akiken érezhető az idegesség és az elfogódottság. Ez persze nem véletlen, hiszen hatalmas a tét, és az NB II-es mérkőzések ritmusa, színvonala - a Diósgyőr és a Monor elleni meccseket leszámítva - nem is hasonlítható ahhoz, amilyen kihívás elé most az NB I-es ellenfél állítja Szil Tündééket.
54'
Szép szegedi akciónak tapsolhattunk. Szélpál Nóra szerzett labdát, egészen a tizenhatosig tört vele, majd fölé lőtt, de biztató, hogy nem mondtunk le a támadásvezetésről, hátha sikerül valahogy betalálni. Nem is kell hangsúlyozni, hogy az idegenben lőtt gól milyen fontos lenne a visszavágóra.
50'
Újabb újpesti kapufa! Kiss Nikolett hámozta át magát a szegediek hátsó alakzatán, majd 10 méterről tüzelt, a bal oldali lécről vágódott vissza a labda, ismét a szerencse mentette meg a látogatókat a góltól. Jó lenne pedig, ha nem lépne meg nagyon az UTE a visszavágó előtt...
46'
Nem egészen tíz perc szusszanás után a szegediek kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45+1'
Az utolsó percekben jó mezőnymunkát mutattunk, Zimányi Kovács Anikó igyekezett lőni, de elcsúszott, majd pihenőt rendelt el a női játékvezetői hármas.
44'
A szabadrúgást a kapu elé íveltük be, majd Szil Tünde durrantott fölé, de végre legalább odaértünk a hazaiak ketrecéhez.
43'
Megpróbáljuk feljebb tolni a védelmet a bekapott gólt követően, de nem nagyon tudjuk birtokolni a játékszert. Ketten birkózzák le éppen Szélpál Nórát, fizikai fölényben is a lilák.
40'
Újpesti tűzijáték a vezető találat után, ahogy mondani szokás, a levegőben lógott a második, de valahogy sikerült átvészelnünk a hazai ziccereket.
38'
GÓÓÓL 1-0! Vezet az Újpest! Durkó Zita magabiztosan vágta a bal felsőbe a büntetőt, Schildkraut Fruzsinának esélye sem volt, hogy hárítsa a jól helyezett, erős lövést.
38'
TIZENEGYES! Lipták Dóra veszített labdát feleslegesen a tizenhatoson belül, majd szabálytalankodott is, a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutatott. Kár ezért a hibáért, sokba kerülhet.
37'
Horváth Teodóra 9 méterről a jobb kapufát találta telibe, óriási mázlival úsztuk ezt meg.
33'
Továbbra is mezőnyfölényben az Újpest, nem tudja megtartani a labdát a Szent Mihály, és eléggé hátul is védekezünk, jobb lenne, ha valahogy feljebb tudnánk tolni a védelmi vonalat. A lilák nem tudják áttörni a falat, a távoli kísérleteket pedig uralja Schildkraut Fruzsina.
29'
Változtatott hadrendjén a Szent Mihály. Az eddig egyedül küzdő Szil Tünde hátrébb lépett a középpályára, a helyét Szélpál Nóra foglalta el ékben. Hosszú idő után a felezővonalat is átléptük végre, Sávai Vivien kapott indítást, a tizenhatos vonalánál beérték, szerelték a védők.
25'
Sorra lövi a szögleteket az Újpest, ami jelzi, hogy a szentmihályiak térfelén zajlik a játék. Nem tudnak labdát szerezni a vendégek, így támadást sem vezetnek, de védekezésük pontos, precíz. Hasonlóan nagy a küzdelem ahhoz, mint amit tegnap este a Honvéd - Videoton férfi bajnoki döntőn láthattunk.
20'
Egységes csapatmunkával és lelkesedéssel ellensúlyozzák a szegediek a fővárosiak technikai és gyorsasági fölényét. Lehetőségek a hibáinkból adódnak az UTE előtt, egyébként jól zárunk. Ha már hiba, az imént Vass Noémi Lévai Nikolettet találta el egy labdával, ami Németh Felícia elé pattant, lövését szerencsére védte Schildkraut Fruzsina.
15'
Enyhült a hazaiak fölénye, de nem lélegezhetünk föl. Németh Felícia harcolt ki szögletet, amit Horváth Teodóra veszélyesen tekert be, üggyel-bajjal sikerült felszabadítani. Az újpestiek a széleken vezetik akcióikat, mindkét szárnyat használják, komoly erőfeszítésünkbe telik, hogy lezárjuk előlük a területeket.
10'
Hazai helyzetekről tudunk beszámolni, egyértelműen átvette az irányítást az Újpest. Két veszélyes szöglet után Kiss Nikolett 14 méteres löketét kellett hárítania Schildkraut Fruzsinának, majd egy elrontott lila bedobás enyhítette a nyomást.
5'
Németh Felícia vezetésével elképesztő nyomás alá helyezte a szegedieket az Újpest, mégis a vendégek előtt adódott az első lehetőség. Szil Tünde harcolt meg a labdáért, majd tanárian tálalt Sávai Vivien elé, kinek 10 méteres lövése levágódott a védőfalról.
1'
A hazaiak hozták játékba a labdát. Még az újpesti lányokat is meglepte az a lelkes és szívet melengető szurkolás, mellyel a vendégdrukkerek kedvenceiket biztatják az első percektől.
16.55: Gyönyörű napsütés fogadta a lányokat, talán az ideálisnál picit nagyobb is a meleg. A hazaiak roppant magabiztosnak tűnnek, a mieink pedig kicsit feszültek, se sokat segít, hogy megérkezett a szentmihályi kemény mag, mely erőt a buzdításba kezdett már a meccs előtt. 16.40: Köszöntjük Önöket a fővárosból, ahol hamarosan kezdődik az Újpest és a Szent Mihály közötti osztályozó első felvonása, a tét nem kisebb, mint az NB I-be jutás! A mérkőzés és az élő közvetítés 17 órakor kezdődik Molnár Réka sípjelére.

A találkozó elé:

Egy esztendő után visszakerülne az élvonalba a szegedi női labdarúgás, ám roppant nehéz feladatot kell ehhez megoldania a Szent Mihály gárdájának. A Cserenkó-csapat a százszázalékos DVTK mögött a második helyen zárt az NB II-ben, így a kétmeccses osztályozón az NB I hetedikjével, az Újpesttel mérheti össze erejét. Az első mérkőzést a fővárosban rendezik, így tehát nem lehet más a cél, mint olyan eredményt elérni, hogy megmaradjon az esély a június 4-én, vasárnap 17 órakor esedékes tápéi visszavágóra. Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.