Írjon nekünk

Sport

Női labdarúgás: két mérkőzés választja el a Szent Mihályt az első osztálytól

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szent_mihaly-budaors011kf

Az Újpest elleni osztályozós párharcban vívhatja ki Cserenkó Szabolcs együttese az első osztályú szereplést.

Sorsdöntő mérkőzések várnak a Szent Mihály női labdarúgó csapatára, legalábbis abból a szempontból, hogy az Újpest elleni oda-visszavágós osztályozó találkozókon dől el, hogy a következő szezont melyik osztályban kezdheti meg a csapat. A női NB II második helyezettje a Kelen-Budaörs elleni bajnoki győzelemmel biztosította be bajnoki második helyét és az biztosnak tűnt már hetek óta, hogy az Újpest testén keresztül vezethet az út az első osztályba a szegedi lányok számára. „Két fontos mérkőzés vár ránk, azt hiszem, ha már idáig eljutottunk szeretnénk pozitívan befejezni ezt a szezont. A sorsolás nekünk kedvez azzal, hogy idegenben vághatunk neki ennek a párharcnak, hiszen egy Újpesten elért jó eredménnyel a hazai visszavágón ambiciózusabb terveket is szövögethetünk” – mondta portálunknak Cserenkó Szabolcs, a Szent Mihály vezetőedzője. A klub vezetése korábban már biztosította arról az együttest, hogy amennyiben a pályán sikerül kivívni az első osztályú tagságot, minden feltételt megadnak a lányoknak az NB I-es szerepléshez.

Abba már az NB II-ben is belekóstolhatott a Szent Mihály, hogy milyen egy első osztályú kerettel rendelkező csapat ellen játszani, hiszen a Diósgyőr Cserenkó Szabolcs elmondása szerint már télen NB I-es kerettel rendelkezett, azonban a vezetőedző úgy gondolja, hogy talán az Újpest kicsit közelebb áll játéktudásban saját csapatához. „Nem akarom alábecsülni jelenlegi ellenfelünket, de azt gondolom, hogy a DVTK egy picit előrébb tart, mint a jelenlegi Újpest. Azért merem ezt állítani, hiszen mindkét klubnál ismerem a feltételeket, és azt hogy milyen körülmények között dolgozhatnak. A lila-fehérek évek óta az első osztály alsó feléhez tartoznak, ezzel együtt természetesen ebben a párharcban is feléjük billen a mérleg nyelve, hiszen sok NB I-es rutinnal rendelkező játékost tudhatnak a keretükben. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy a mi csapatunkban nagyon sok a tehetséges és a rutinos lány is, így olyan nagy különbség nincs a csapatok között” – tette hozzá a vezetőedző.

Az Újpest az idei szezonban a Jet Sol Liga alsóházának utolsó előtti helyén zárt, megelőzve a Honvédot, ami ugyanakkor az erősségük lehet, hogy gyakorlatilag évek óta állandó és egységes csapattal dolgozhatnak. „Sokat beszélgettünk a lányokkal erről a párharcról, hiszen már hetek óta tudjuk, hogy osztályozót vívhatunk. Mentálisan teljesen felkészült a csapat, a saját habitusomat is ismerve ezzel a részével nem lesz gond a találkozókon” – zárta Cserenkó Szabolcs. A Szent Mihály az Újpest otthonában kezdi meg az osztályozós párharcot vasárnap 17 órakor, míg a visszavágóra egy héttel később, Tápén kerül sor.

Közösség

Székelyföld nyerte a 15. Egy a nemzet futballtornát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A nagyszabású torna az Ismerős Arcok koncertjével kezdődött és székelyföldi sikerrel zárult.

Tovább olvasom

Sport

Mikler Roland nem csalódott, de könnyebb visszatérésre számított

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Magas színvonalú, végig kiélezett mérkőzést játszott a MOL-Pick Szeged az idei bajnokság első csúcsrangadóján a Telekom-Veszprém ellen, idegenben. A 29-28-as vereség után csak a végeredmény miatt bánkódott a szegediek kapusa Mikler Roland, aki nyári átigazolása után először lépett pályára volt csapat ellen.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: egy góllal kapott ki Veszprémben a Pick

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál