Közélet

Megszépül a Széchenyi tér

Megszépül a Széchenyi tér

2017. május 31., szerda
Megszépül a Széchenyi tér
viragagyas003kf

Megújul a borfesztiválozók által letarolt Széchenyi tér, a környezetgazdák új egynyári virágokat telepítenek, így hamarosan nyoma sem lesz a tíznapos dínomdánomnak.

Míg

tavasszal a tulipánokban gyönyörködhettünk

a Széchenyi téren, a másfél hetes borfesztivál után a környezetgazdák feltöltik az ágyásokat és új virágokat ültetnek. Celosia „Bikavér”, Tagetesz, Kóleusz, azaz mozaikvirág, zsályák, továbbá begóniából legalább három fajta – csak néhány példa, hogy mivel ékesítik a tér virágágyásait, ahol földfeltöltést is végeztek a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai. A városházával szemben pedig például rózsák is pompáznak. Megtudtuk, agyagos föveny és komposzt keverékével töltötték fel a virágágyásokat, de a most kiültetett növényeknek a folyamatos tápanyag-utánpótlásáról is gondoskodnak. Októberig maradnak a most ültetett virágok, utána a tulipánhagymák kerülnek a földbe, illetve árvácskák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.