Közélet

Megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület

Megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület

2017. május 23., kedd
Megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület

Hamarosan megkezdi működését az Aranycsapat Emlékév Testület, amely a legendás magyar labdarúgó-válogatott eredményeihez és tagjainak pályafutásához kapcsolódó évfordulós, ünnepi események szervezésére jött létre.

A testület keddi közleménye emlékeztet arra, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár április 1-jén, Puskás Ferenc születésének kilencvenedik évfordulóján hirdette meg az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart. A tervek szerint országszerte, a határon túli magyarlakta településeken, illetve a magyar közösségekben világszerte ünnepségek, kiállítások, filmvetítések, előadások és sportesemények emlékeztetnek majd a világraszóló győzelmekre és a sikerek kulturális, társadalmi hatására. Kezdeményezik emlékérme és bélyeg kiadását, illetve azt, hogy a jövőben emléknap hirdesse az Aranycsapat érdemeit. Az első rendezvényekre a Felvidéken és Erdélyben kerül sor. Az ünnepségsorozat kiemelkedő eseménye lesz jövő év november 25., az évszázad mérkőzésének nevezett londoni 6-3 hatvanötödik évfordulója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.