Sport

Lósport: elstartolt a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny

Lósport: elstartolt a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny

2017. május 4., csütörtök
Lósport: elstartolt a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny
fabiansebestyen_fogathajtas

Az állatorvosi szemlével kezdődött a nemzetközi fogathajtó verseny, a szervezők az esőre is felkészültek.

Csütörtök reggel 8 órától az első állatorvosi szemlével a hivatalos program is megkezdődött a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban. Összesen egy lovat, a magyar hajtó,

Rondzik Gábor

egyik lovát zárták ki a versenyből. A 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny 11 órától szövetségi kapitányi megbeszéléssel folytatódott, majd a sorsolásra került sor. A verseny 14 órától kezdődött a mai napon, a CAI2*-P1, P2, P4, H1, H4 fogatok díjhajtását láthatják a Kinizsi Parkba látogatók. A hajtók és a szervezők is felkészültek az esetleges esős időjárásra, a nézők számára sátrakat állítottak fel a pálya mellett, hogy eső esetén is zavartalanul nézhessék a versenyt.

Kiváló a pálya állapota a Kinizsi Parkban

Az éjszakai esőzés ellenére a versenyzéshez kiváló állapotú a pálya, ha csupán ennyi eső esik, akkor semmi gondot nem fog okozni a nemzetközi verseny lebonyolításában – mondta Fintha Gábor nemzetközi pályaépítő, aki szerint a CAIO minősítésnek megfelelő szintű pályát sikerült összeállítani a versenyre. Hozzátette, hogy a maratonhajtó pálya akadályaiban a versenyzők több variáció közül is választhatnak majd, mindenki eldöntheti, hogy a hosszabb, kevésbé kockázatos, vagy a rövidebb, de veszélyesebb megoldást választja. A maratonpálya több mint 10 kilométer hosszú, a 6 kilométeres „A” szakaszt egy úgynevezett transzfer szakasz követi, majd jön egy 10 perces pihenő. Ez alatt állatorvosi vizsgálatra is sor kerül, majd ezt követi a „B” szakasz az akadályokkal, mintegy 8800 méteren.

Ingyenes gyermekmajális lesz a hétvégén

A 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny szervezői igazi családi programnak szánják a négy napos rendezvényt. Szombaton és vasárnap ingyenes majálissal várják a gyerekekkel érkezőket a Kinizsi Parkban: térítésmentesen dodzsemezhetnek és kipróbálhatják a kisvasutat is az apróságok. A 14. év alattiak számára a belépés is térítésmentes csütörtöktől vasárnapig. A felnőtteknek is csak szombaton és vasárnap kell jegyet váltani, de akkor is csupán egy jelképes összegű, 1000 forintos napi belépő a megvásárlásával látogathatják a programokat. A rendezvény ideje alatt őrzött fizető (700 ft/nap) parkolók állnak a Kinizsi Parkba látogatók rendelkezésére. Mindezek mellett pedig folyamatosan várja a vendégeket az Ízek utcája, hagyományos magyar kézműves termékekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.