Lósport: elstartolt a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fabiansebestyen_fogathajtas

Az állatorvosi szemlével kezdődött a nemzetközi fogathajtó verseny, a szervezők az esőre is felkészültek.

Csütörtök reggel 8 órától az első állatorvosi szemlével a hivatalos program is megkezdődött a fábiánsebestyéni Kinizsi Parkban. Összesen egy lovat, a magyar hajtó, Rondzik Gábor egyik lovát zárták ki a versenyből. A 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny 11 órától szövetségi kapitányi megbeszéléssel folytatódott, majd a sorsolásra került sor. A verseny 14 órától kezdődött a mai napon, a CAI2*-P1, P2, P4, H1, H4 fogatok díjhajtását láthatják a Kinizsi Parkba látogatók. A hajtók és a szervezők is felkészültek az esetleges esős időjárásra, a nézők számára sátrakat állítottak fel a pálya mellett, hogy eső esetén is zavartalanul nézhessék a versenyt.

Kiváló a pálya állapota a Kinizsi Parkban

Az éjszakai esőzés ellenére a versenyzéshez kiváló állapotú a pálya, ha csupán ennyi eső esik, akkor semmi gondot nem fog okozni a nemzetközi verseny lebonyolításában – mondta Fintha Gábor nemzetközi pályaépítő, aki szerint a CAIO minősítésnek megfelelő szintű pályát sikerült összeállítani a versenyre. Hozzátette, hogy a maratonhajtó pálya akadályaiban a versenyzők több variáció közül is választhatnak majd, mindenki eldöntheti, hogy a hosszabb, kevésbé kockázatos, vagy a rövidebb, de veszélyesebb megoldást választja. A maratonpálya több mint 10 kilométer hosszú, a 6 kilométeres „A” szakaszt egy úgynevezett transzfer szakasz követi, majd jön egy 10 perces pihenő. Ez alatt állatorvosi vizsgálatra is sor kerül, majd ezt követi a „B” szakasz az akadályokkal, mintegy 8800 méteren.

Ingyenes gyermekmajális lesz a hétvégén

A 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogatverseny szervezői igazi családi programnak szánják a négy napos rendezvényt. Szombaton és vasárnap ingyenes majálissal várják a gyerekekkel érkezőket a Kinizsi Parkban: térítésmentesen dodzsemezhetnek és kipróbálhatják a kisvasutat is az apróságok. A 14. év alattiak számára a belépés is térítésmentes csütörtöktől vasárnapig. A felnőtteknek is csak szombaton és vasárnap kell jegyet váltani, de akkor is csupán egy jelképes összegű, 1000 forintos napi belépő a megvásárlásával látogathatják a programokat. A rendezvény ideje alatt őrzött fizető (700 ft/nap) parkolók állnak a Kinizsi Parkba látogatók rendelkezésére. Mindezek mellett pedig folyamatosan várja a vendégeket az Ízek utcája, hagyományos magyar kézműves termékekkel.

Előző sztori

Szijjártó Péter: a kormányzati intézkedések versenyképesebbé teszik a vállalkozásokat

Következő sztori

Keretjelzálog: Hat év után nyert pert a Solymosi házaspár!

Legutóbbi hasonló cikkek