Labdarúgás: az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát a Tiszasziget + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszasziget-fk_szeged022kf

Akár több gólt is szerezhetett volna az első félidőben a Tiszasziget, végül 2-0-ra nyert az FK 1899 Szeged ellen.

Tiszasziget, Tiszasziget Sportpálya, 75 néző
2017. május 13., 17.00
Tiszasziget SE
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Kőhalmi Attila * Asszisztens: Lászlai Róbert, Böszörményi Sándor
2
0

Csongrád megyei I. osztály 26. forduló

Tiszasziget SE – FK 1899 Szeged 2-0 (2-0)
Tiszasziget, Tiszasziget Sportpálya, 75 néző. Vezette: Kőhalmi Attila (Lászlai Róbert, Böszörményi Sándor).
Tiszasziget: Szabó G. – Kántor (Szécsi, 69′), Farkas, Kasza (Mucsi, 68′), Papp P. (Bálint, 75′), Bálint, Deák, Bernáth (Vörös, 68′), Réczi (Papp Á. 75′), Juhász Á., Drágity. Vezetőedző: Bernáth Péter.
FK Szeged: Nagy K. – Dóra T., Rangos (Hegyesi – a szünetben), Zsilák, Csuka, Lajkó (Barta, 60′), Turján, Dóra J., Szélpál (Hodák, 60′), Prontvai, Szalai. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Gól: Drágity (28′), Réczi (36′)
Sárga lap: Bernáth (67′), Deák (75′) ill. Turján (71′)

Bernáth Péter: “Tudtuk, hogy lesz hiányzója a Szegednek és úgy is készültünk, hogy az első félidőt szeretnénk megnyomni. Örülök hogy ez sikerült, a második félidő viszont hagy némi kívánnivalót maga után, de a lényeg, hogy ezt a számunkra fontos három pontot be tudtuk gyűjteni, aztán hogy ez mire lesz elég majd meglátjuk.”

Hüvös Gábor: “A Tiszasziget esélyeshez méltóan lépett föl az első félidőben, vezetést is szereztek, ettől függetlenül a mérkőzés képe alapján gratulálok a csapatomnak, mert tisztesen helytálltunk, parádés kapusteljesítményt produkálva, úgy gondolom hogy vállalható vereséget szenvedtünk. Gratulálok a Tiszaszigetnek és sok sikert kívánok nekik a bronzéremért folytatott harcban.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE.

90+3′
Itt a vége, nem változott a második félidőben az eredmény, 2-0-ra nyer a Tiszasziget.
90′
Három percet hosszabbít a játékvezető.
87′
Mucsi Máté vállalkozik egy lövésre, de nagyon fölé rúgja.
80′
Közel sem alakít ki annyi lehetőséget a két csapat mint az első félidőben, a hazaiak továbbra is magabiztosan őrzik előnyüket tíz perccel a mérkőzés vége előtt.
75′
Újabb két csere a hazaiaknál, Papp Péter és Réczi Valentin jön le a pályáról, Bálint Tamás és Papp Ádám.
73′
Kapufa! Nagyon közel volt a harmadik tiszaszigeti találat, de ezúttal Nagy Krisztiánnak segít a kapufa.
71′
Turján György dumál ki magának egy sárgát.
70′
Hosszú idő után újra helyzetet láthat a közönség, az FK próbálkozik, Barta Kristóf veszi célba a tiszaszigeti kaput, Szabó Gergely szögletre üti.
68′
Újabb csere a Tiszaszigetnél, Kántor Mátét Szécsi Krisztián váltja.
66′
Kettős csere a vendégeknél is, Kasza és Bernát hagyja el a pályát, Vörös Márk és Mucsi Máté a pályán.
65′
Bernát Péter sárga lapot kap amiért elrúgja a labdát.
60′
Kettőt cserélnek a vendégek, Barta Kristóf és Hodák Attila érkezik a pályára, Lajkó Ádám és Szélpál Norbert jön le.
58′
Csendesebb mederben zajlik a játék az utóbbi percekben, nincsenek megtornáztatva a kapusok.
53′
Óriási lehetőség a hazaiak előtt! Drágity kap pazar labdát a védelem mögött, Nagy Krisztián azonban kifut a kapujából, a csatár megpróbálja átemelni az elfekvő kapust, de elakad a kezében a labda.
52′
Kántor Máté kerül gólhelyzetbe, de blokkolják a lövését, újabb hazai helyzetet jegyezhetünk ezzel fel.
48′
Kaszának nem akar ma összejönni a gólszerzés, pazar labdát kap amit kapura csúsztat, de Nagy bravúrral hárítja a közeli fejest.
46′
Cseréltek a vendégek a szünetben, Rangos Bence helyett Hegyesi Péter futott ki a második negyvenöt percre.
46′
Indul a második félidő, a hazaiak kezdik a játékrészt.

SZÜNET.

45′
Nem hosszabbít a játékvezető, magabiztosan, két góllal vezet 45 perc játék után a hazai csapat.
44′
Enyhülnek a tiszaszigeti rohamok, de teljes mértékben kontrollálja a meccset így is a hazai csapat.
39′
Nem áll le a hazai csapat, Kasza Ferenc ismét főszerepben, a tizenhatos bal felső sarkánál alakít ki lövőhelyzetet, kapura is tűzi, de szögletre pattan.
36′
GÓL! Már kettővel vezet a Tiszasziget, jobboldali akció végén kapja Réczi Valentin és a hosszú sarkot célozza meg, Nagy Krisztiánnak nincs esélye hárítani, 2-0.
32′
Elképesztő mekkora helyzeteket puskáznak el a hazaiak, megint szépen kigurigázzák ziccerig, Kántor Máté lőhet nagyjából a tizenegyes pontról, de keresztbe ellövi és kapu mellé megy.
29′
Majdnem ott a második! Szép jobboldali akció után centereznek Kaszának, aki az üres kapura lőhet, de hihetetlen módon fölé pörget.
28′
GÓL! Drágity Dusan fantasztikus egyéni akció után jobb lábbal felvarrja a rövid felső sarokba a labdát, szép gól volt, vezet a Tiszasziget, 1-0.
25′
Egymás után harcolja ki a szögleteket a Tiszasziget, de eddig egyik sem okozott komoly veszélyt a szegedi kapu előtt.
22′
Hatalmas lehetőség a Tiszasziget előtt! Kasza Ferenc veszi célba ismét a vendég kaput, de a rövid saroknál blokkolnak a szegediek, szép akció volt.
21′
Megvan a szegediek első kaput eltaláló lövése, egészen pontosan fejese, az elkövető Szélpál Péter, de a gyenge fejes egyenesen Szabó Gergely kezében köt ki.
17′
Dóra János indítja el a mélységből beinduló Bálint Dánielt, aki nagy helyzetbe kerül, de a hazai védők beérik és felszabadítanak. Rögtön a következő akcióból a túloldalon is veszély alakul ki, Kasza Ferenc lövése centikkel hagyja el a pályát az alapvonalon.
15′
Meg kell jegyeznünk, az időjárás nagyon szép arcát mutatja, már semmi nyoma az esőnek, szépen süt a nap.
13′
Farkas Ferenc kaparint meg egy lecsorgó labdát egy hazai szöglet után, kapura is tűzi, de saját játékosát lövi telibe a rövidnél, majd kifelé ítél szabadrúgást a játékvezető.
9′
Uralja a mérkőzést a Tiszasziget, Deák Donát érkezik most a hosszún egy beadásra, kapura is fejel, a hosszúnál centikkel kerüli el a szegedi kaput, de a partjelző közben lesen állítja meg az akciót.
4′
Egy lehulló labda lepi most majdnem a vendég kapust, éppen csak a léc fölé tudja tornázni, a hazaiak gyorsan szeretnének vezetéshez jutni.
1′
Elkezdődött az összecsapás, rögtön egy egy hazai helyzettel, Nagy bravúrral hárított a kipattanót pedig felszabadították a vendég védők.

16.55 Köszöntjük olvasóinkat Tiszaszigetről, perceken belül kezdődik a Tiszasziget és az FK Szeged összecsapása, a vendégek kék-feketében, a hazaiak tiszta pirosban lépnek pályára.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik Kőhalmi Attila sípszavára.

A mérkőzés elé

Remek formában várhatja a találkozót a tabellán harmadik helyet elfoglaló Tiszasziget SE, Bernát Péter tanítványai legutóbb április elsején kaptak ki a bajnokságban, akkor a Hódmezővásárhelyi FC II. tudott 4-2-re nyerni a tiszaszigeti sportpályán, azóta viszont öt győzelmet is aratott a gárda, ráadásul ezeken a meccseken csupán egyetlen egy gólt kaptak, ezzel szemben tizenkettőt szereztek. Az ellenfél ezúttal a nyolcadik helyen tanyázó FK 1899 Szeged csapata lesz, akik viszont éppen ellentétes formában vannak: a legutóbbi fordulóban a Kiskundorozsma ellen játszottak 2-2-s döntetlent, előtte pedig a listavezető Makótól szenvedtek sima, 4-0-s vereséget. Az előzetes esélyek tehát a hazaiak mellett szólnak, ősszel ráadásul saját pályáján ütötték ki az FK-t 4-0-ra, a vendégeknek van miért törleszteniük.

Előző sztori

Jöhet a 12 csapatos női vízilabdatorna az olimpián

Következő sztori

Terméktanács: 20 százalékos terménykiesés várható a zöldségeknél