Sport

Labdarúgás: a Vác elleni döntetlen után megpecsételődött a SZEOL sorsa + FOTÓK

Labdarúgás: a Vác elleni döntetlen után megpecsételődött a SZEOL sorsa + FOTÓK

2017. május 3., szerda
Labdarúgás: a Vác elleni döntetlen után megpecsételődött a SZEOL sorsa + FOTÓK
szeol-vac015kf

A villám miatt mintegy húsz percre félbeszakadt a SZEOL-Vác meccs, ám végül folytatták, de ezt követően sem láthattak gólt a nézők. Ezzel a döntetlennel kiesett a SZEOL az NB II-ből.

Még ha csak papíron is, de éltek a SZEOL NB II-es reményei, ehhez azonban mindenképpen le kellett győznie a Vácot a hétközi mérkőzésen, miközben a riválisoknak nem volt szabad pontot veszíteniük. A meccs előtt köszöntötték László Attilát, aki kereken 50 éve állt munkába, mint a SZEAC, majd később a SZEOL szövetségi képviselője. Többször is középre kanyaríthatta a labdát a Vác az első percekben, de egyik centerezés sem hordozott veszélyt. Az első komolyabb lehetőség tíz perc után alakult ki, ekkor Kéri Tamás cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lapos beadását végül Nagy Richárd lőtte el, de a blokkban elhalt labdája. A játékrész második fele sem hozott nagy helyzetet: egy-egy pontrúgás után kerültek oda a csapatok a kapuk elé. Sok hasonló meccset játszott a SZEOL tavasszal hazai pályán, ám ezekből rendre nem jött ki jól - olykor volt dinamika a szegedi támadásokban, de a kapu előtti utolsó passzok rendre nem stimmeltek. Mintegy húsz perc elteltével az időjárásé lett a főszerep: a városba megérkező vihar közeledtét heves villámlások és dörgések jelezték, majd ahogy az eső is elkezdett esni, és a villámlás sem hagyott alább, Veizer Roland beküldte a csapatokat az öltözőbe. Jó húszperces szünet után a játékvezető és csapata úgy döntött, folytatódhat a meccs, így egy rövid bemelegítést követően gyakorlatilag új meccs kezdődött: igaz, nagy változás ezt követően sem állt be a játékba. Prokop Rostislav ugyan egy óriásit védett a SZEOL nevelésének, Dlusztus Andrásnak fejese után, majd a csereként beállt Beretka Péter teremthetett volna helyzetet a társaknak, de végül nem jött a gól a villámlás után sem. Mindez azt jelentette, ezzel a 0-0-al a SZEOL sorsa eldőlt: nem mintha sok esélye lett volna a kék-feketéknek a bennmaradásra, de ezzel az iksszel a matematikai esélyét is elveszítette a csapat, így jövőre a harmadosztályban szerepelnek Zoran Kuntic tanítványai. Addig azonban még van öt meccs, legközelebb vasárnap Zalaegerszegen lép pályára a SZEOL.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2017. május 3., 17.30
SZEOL SC
Vác
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Veizer Roland * Asszisztens: Buzás Barnabás, Medovarszki János
0
-
0

Merkantil Banki Liga NB II. 33. forduló

SZEOL SC - Vác FC 0-0

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Barnabás, Medovarszki János).

SZEOL:

Prokop - Buzási, Gál, Ikonomu, Grünvald, Búrány, Rácz, Nagy I R. Harsányi, Kéri, Mihály.

Vezetőedző:

Zoran Kuntic.

Vác:

Szentpéteri - Kákonyi (Nagy II R., 75'), Zsolnai, Tóth G., Rása, Gulyás, Görgényi, Dlusztus, Balajti (Majoros, 62'), Niedermüller, Major.

Vezetőedző:

Nagy Tibor.

Sárga lap:

Mihály (81'). Zoran Kuntic:

"Az időjárás viharos volt, a meccs azonban nem. A vendégek labdabirtoklásban jobban voltak, de nem adódott előttük és előttünk sem. Pontot szereztünk egy olyan csapattól, amelyik az első négyben végezhet, ezúton is gratulálok a kollégám munkájához. Bosszantó, hogy ötödik meccs óta nem rúgtunk gólt. A játékosokon már pár héttel ez előtt nem szabadott volna, hogy látszódjon a teher. Most már jó a pálya is, ezúton is köszönöm a pályamunkások munkáját. Sportemberként fogjuk lejátszani a bajnokságot, szeretnénk meglepetést okozni a hátralévő meccseken."

Nagy Tibor:

Nagyon fáradtan mozogtunk, a csereként beállók sem tudtak lendíteni a játékon. Hozzá kell tenni, a Szeged nagyon jól lezárta a területeket. Azt látjuk, sokan megszenvedtek itt, így mi is. Az egyéni kvalitások hiányoztak játékunkból.

Online közvetítésünk

VÉGE
90'
Vége, Veizer lefújja: a villámszünet sem hozott akkora változást a meccsbe, hogy gól született volna ezt követően, így 0-0-ra végez a SZEOL a Váccal.
87'
Beretka harciasan szállt be a meccsbe: lapos indítását kevésen múlt, hogy nem tudta átvenni Mihály a tizenhatoson belül, majd visszaszerezte a labdát, végül Mihály lövését öleli magához Szentpéteri.
81'
Mihály könyökkel dolgozik oda ellenfelének, ezért kap sárgát.
77'
Kettős szegedi csere: Nagy Richárd és Harsányi jön le, Puskás és Beretka jön be.
75'
Váci csere: Kákonyi helyét Nagy Richárd veszi át a vendégeknél.
71'
Rögtön egy nagy Prokop-védés! Egy jobb oldali beívelés után a léc alól szedi ki a fejest a szegedi kapus. A szöglet utáni kavarodást követően végül felszabadít a szegedi védelem.
70'
A hetvenedik perctől folytatódik a meccs. Az eső még esik, de a villámlás már nem olyan komoly, mint volt.
FOLYTATJÁK! Jó húsz percet biztos állt a meccs, azonban a játékvezető játékra alkalmasnak vélte a körülményeket, így egy kis melegítés után folytatják!Veizer játékvezető kisétált a pályára, de egyelőre nincs egyértelmű döntés a folytatásról, vagy halasztásról.Nagyjából tíz perce áll a meccs, egyelőre nincs döntés a folytatásról. A villámlás nem szűnik, és az eső is zuhog.
68'
Veizer játékvezető úgy dönt, ennyi a meccs: legalábbis egyelőre. A villámlás és a dörgés közbeszólt, a csapatok az öltözőbe mennek.
66'
Nagy Richárd és Búrány játszana össze a bal szélen, végül nem sikerül középre kanyarítani. Közben megérkezett a vihar, komoly dörgés és villámlás kíséri a meccset.
62'
Először Nagy Tibor nyúl bele a meccsbe: Majoros áll be Balajti helyére.
60'
Prokop nem tudta megmenteni a labdát, így szögletet rúghatott a Vác. A sarokrúgást Dlusztus csúsztatta meg, de pont középre - minden esetre veszélyes volt a fejese, fel is hördültek a nézők.
52'
Búrány lépne ki a jobb szélen egy kicsiben kijátszott szituáció után, azonban beérik a tizenhatosnál, a visszapasszába pedig belelépnek: lendületes akció volt, azonban nem tudta végigvinni lövési a SZEOL.
50'
Kákonyi lő kapura a balösszekötő helyéről, a tizenhatos sarkától éppen bentről, de Prokop kezeibe lövi a labdát.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: sok ilyen meccsen volt már túl a SZEOL, mint a mai, azonban nem tudta ezeket megnyerni, remélhetőleg ebben lesz változás a szünet után.
45'
Kéri próbálja meg a felezőről a Szentpéteri által üresen hagyott kapuba ívelni, azonban picit lecsúszik neki, így elkerüli a kaput, mindenesetre kiváltja a tapsot a közönségből.
41'
Gál akadályozza meg Szentpéterit egy kidobásban - bár nem feltétlenül szándékosan, hiszen háttal állt a kapusnak, így viszont szabadrúgással jöhet a Vác. Kiegyenlített meccs, sok ilyet láttunk már ebben az idényben itt, remélhetőleg most a SZEOL javára dől el.
35'
Harsányi léphetne ki a bal oldalon, azonban beérik - oldalváltásra biztatják, amit meg is tesz, de a jobbon szabadon álló Kérinek pontatlan a fordítása, talán több volt ebben.
31'
Ikonomu rúgja ki Balajti elöl szögletre, komoly veszély lehetett volna, ha nem lép közbe a védő. A korner után kontrázhat a SZEOL, viszont pontatlan az indítás Harsányinak, így begyűjti azt Szentpéteri.
23'
Egy jobb oldali beadásra érkezett lendületből Gulyás, azonban kapásból mellé lőtte a labdát mintegy tíz méterről - igaz, védője szorításában kellett mindezt megtennie, a földre is került, de ezért nem jár tizenegyes.
19'
Eseménytelenül teltek az utóbbi percek: a SZEOL-nak ugyan voltak jó megindulásai, de komolyabb lehetőségig nem jutott Zoran Kuntic csapata. A Vác sem kockáztat túl sokat, az viszont látszik, hogy a két szélen okozhatnak gondot a vendégek.
12'
Az eddigi legnagyobb lehetőség! Kéri cselezte be magát a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd középre gurított, Nagy átvette, de lövését blokkolták - tetszetős szegedi akciót láthattunk!
9'
Nagy Richárd szabadrúgásába csúsztat bele középen Rácz, ha nem is sokkal, de elkerüli a kaput fejese.
6'
Váci mezőnyfölénnyel kezdődik a meccs, többször is középre tudják adni a vendégek mindkét oldalról, de a SZEOL védelme minden alkalommal hárítani tudott.
1'
A SZEOL kezdte a mérkőzést. A találkozó előtt köszöntötték a nemrég 76. életévét betöltött László Attilát, aki 50 éve kezdett el dolgozni a SZEAC szövetségi képviselőjeként.
A mérkőzés Veizer Roland sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.