Labdarúgás: a Vác elleni döntetlen után megpecsételődött a SZEOL sorsa + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-vac015kf

A villám miatt mintegy húsz percre félbeszakadt a SZEOL-Vác meccs, ám végül folytatták, de ezt követően sem láthattak gólt a nézők. Ezzel a döntetlennel kiesett a SZEOL az NB II-ből.

Még ha csak papíron is, de éltek a SZEOL NB II-es reményei, ehhez azonban mindenképpen le kellett győznie a Vácot a hétközi mérkőzésen, miközben a riválisoknak nem volt szabad pontot veszíteniük. A meccs előtt köszöntötték László Attilát, aki kereken 50 éve állt munkába, mint a SZEAC, majd később a SZEOL szövetségi képviselője.

Többször is középre kanyaríthatta a labdát a Vác az első percekben, de egyik centerezés sem hordozott veszélyt. Az első komolyabb lehetőség tíz perc után alakult ki, ekkor Kéri Tamás cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd lapos beadását végül Nagy Richárd lőtte el, de a blokkban elhalt labdája. A játékrész második fele sem hozott nagy helyzetet: egy-egy pontrúgás után kerültek oda a csapatok a kapuk elé.

Sok hasonló meccset játszott a SZEOL tavasszal hazai pályán, ám ezekből rendre nem jött ki jól – olykor volt dinamika a szegedi támadásokban, de a kapu előtti utolsó passzok rendre nem stimmeltek. Mintegy húsz perc elteltével az időjárásé lett a főszerep: a városba megérkező vihar közeledtét heves villámlások és dörgések jelezték, majd ahogy az eső is elkezdett esni, és a villámlás sem hagyott alább, Veizer Roland beküldte a csapatokat az öltözőbe. Jó húszperces szünet után a játékvezető és csapata úgy döntött, folytatódhat a meccs, így egy rövid bemelegítést követően gyakorlatilag új meccs kezdődött: igaz, nagy változás ezt követően sem állt be a játékba. Prokop Rostislav ugyan egy óriásit védett a SZEOL nevelésének, Dlusztus Andrásnak fejese után, majd a csereként beállt Beretka Péter teremthetett volna helyzetet a társaknak, de végül nem jött a gól a villámlás után sem.

Mindez azt jelentette, ezzel a 0-0-al a SZEOL sorsa eldőlt: nem mintha sok esélye lett volna a kék-feketéknek a bennmaradásra, de ezzel az iksszel a matematikai esélyét is elveszítette a csapat, így jövőre a harmadosztályban szerepelnek Zoran Kuntic tanítványai. Addig azonban még van öt meccs, legközelebb vasárnap Zalaegerszegen lép pályára a SZEOL.

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző
2017. május 3., 17.30
SZEOL SC
Vác
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Veizer Roland * Asszisztens: Buzás Barnabás, Medovarszki János
0
0

Merkantil Banki Liga NB II. 33. forduló

SZEOL SC – Vác FC 0-0
Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Barnabás, Medovarszki János).
SZEOL: Prokop – Buzási, Gál, Ikonomu, Grünvald, Búrány, Rácz, Nagy I R. Harsányi, Kéri, Mihály. Vezetőedző: Zoran Kuntic.
Vác: Szentpéteri – Kákonyi (Nagy II R., 75′), Zsolnai, Tóth G., Rása, Gulyás, Görgényi, Dlusztus, Balajti (Majoros, 62′), Niedermüller, Major. Vezetőedző: Nagy Tibor.
Sárga lap: Mihály (81′).

Zoran Kuntic: “Az időjárás viharos volt, a meccs azonban nem. A vendégek labdabirtoklásban jobban voltak, de nem adódott előttük és előttünk sem. Pontot szereztünk egy olyan csapattól, amelyik az első négyben végezhet, ezúton is gratulálok a kollégám munkájához. Bosszantó, hogy ötödik meccs óta nem rúgtunk gólt. A játékosokon már pár héttel ez előtt nem szabadott volna, hogy látszódjon a teher. Most már jó a pálya is, ezúton is köszönöm a pályamunkások munkáját. Sportemberként fogjuk lejátszani a bajnokságot, szeretnénk meglepetést okozni a hátralévő meccseken.”

Nagy Tibor: Nagyon fáradtan mozogtunk, a csereként beállók sem tudtak lendíteni a játékon. Hozzá kell tenni, a Szeged nagyon jól lezárta a területeket. Azt látjuk, sokan megszenvedtek itt, így mi is. Az egyéni kvalitások hiányoztak játékunkból.

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90′
Vége, Veizer lefújja: a villámszünet sem hozott akkora változást a meccsbe, hogy gól született volna ezt követően, így 0-0-ra végez a SZEOL a Váccal.
87′
Beretka harciasan szállt be a meccsbe: lapos indítását kevésen múlt, hogy nem tudta átvenni Mihály a tizenhatoson belül, majd visszaszerezte a labdát, végül Mihály lövését öleli magához Szentpéteri.

no images were found

81′
Mihály könyökkel dolgozik oda ellenfelének, ezért kap sárgát.
77′
Kettős szegedi csere: Nagy Richárd és Harsányi jön le, Puskás és Beretka jön be.
75′
Váci csere: Kákonyi helyét Nagy Richárd veszi át a vendégeknél.
71′
Rögtön egy nagy Prokop-védés! Egy jobb oldali beívelés után a léc alól szedi ki a fejest a szegedi kapus. A szöglet utáni kavarodást követően végül felszabadít a szegedi védelem.
70′
A hetvenedik perctől folytatódik a meccs. Az eső még esik, de a villámlás már nem olyan komoly, mint volt.

FOLYTATJÁK! Jó húsz percet biztos állt a meccs, azonban a játékvezető játékra alkalmasnak vélte a körülményeket, így egy kis melegítés után folytatják!

Veizer játékvezető kisétált a pályára, de egyelőre nincs egyértelmű döntés a folytatásról, vagy halasztásról.

Nagyjából tíz perce áll a meccs, egyelőre nincs döntés a folytatásról. A villámlás nem szűnik, és az eső is zuhog.

68′
Veizer játékvezető úgy dönt, ennyi a meccs: legalábbis egyelőre. A villámlás és a dörgés közbeszólt, a csapatok az öltözőbe mennek.

no images were found

66′
Nagy Richárd és Búrány játszana össze a bal szélen, végül nem sikerül középre kanyarítani. Közben megérkezett a vihar, komoly dörgés és villámlás kíséri a meccset.
62′
Először Nagy Tibor nyúl bele a meccsbe: Majoros áll be Balajti helyére.

no images were found

60′
Prokop nem tudta megmenteni a labdát, így szögletet rúghatott a Vác. A sarokrúgást Dlusztus csúsztatta meg, de pont középre – minden esetre veszélyes volt a fejese, fel is hördültek a nézők.
52′
Búrány lépne ki a jobb szélen egy kicsiben kijátszott szituáció után, azonban beérik a tizenhatosnál, a visszapasszába pedig belelépnek: lendületes akció volt, azonban nem tudta végigvinni lövési a SZEOL.
50′
Kákonyi lő kapura a balösszekötő helyéről, a tizenhatos sarkától éppen bentről, de Prokop kezeibe lövi a labdát.
46′
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: sok ilyen meccsen volt már túl a SZEOL, mint a mai, azonban nem tudta ezeket megnyerni, remélhetőleg ebben lesz változás a szünet után.
45′
Kéri próbálja meg a felezőről a Szentpéteri által üresen hagyott kapuba ívelni, azonban picit lecsúszik neki, így elkerüli a kaput, mindenesetre kiváltja a tapsot a közönségből.

no images were found

41′
Gál akadályozza meg Szentpéterit egy kidobásban – bár nem feltétlenül szándékosan, hiszen háttal állt a kapusnak, így viszont szabadrúgással jöhet a Vác. Kiegyenlített meccs, sok ilyet láttunk már ebben az idényben itt, remélhetőleg most a SZEOL javára dől el.
35′
Harsányi léphetne ki a bal oldalon, azonban beérik – oldalváltásra biztatják, amit meg is tesz, de a jobbon szabadon álló Kérinek pontatlan a fordítása, talán több volt ebben.
31′
Ikonomu rúgja ki Balajti elöl szögletre, komoly veszély lehetett volna, ha nem lép közbe a védő. A korner után kontrázhat a SZEOL, viszont pontatlan az indítás Harsányinak, így begyűjti azt Szentpéteri.

no images were found

23′
Egy jobb oldali beadásra érkezett lendületből Gulyás, azonban kapásból mellé lőtte a labdát mintegy tíz méterről – igaz, védője szorításában kellett mindezt megtennie, a földre is került, de ezért nem jár tizenegyes.
19′
Eseménytelenül teltek az utóbbi percek: a SZEOL-nak ugyan voltak jó megindulásai, de komolyabb lehetőségig nem jutott Zoran Kuntic csapata. A Vác sem kockáztat túl sokat, az viszont látszik, hogy a két szélen okozhatnak gondot a vendégek.
12′
Az eddigi legnagyobb lehetőség! Kéri cselezte be magát a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd középre gurított, Nagy átvette, de lövését blokkolták – tetszetős szegedi akciót láthattunk!

no images were found

9′
Nagy Richárd szabadrúgásába csúsztat bele középen Rácz, ha nem is sokkal, de elkerüli a kaput fejese.
6′
Váci mezőnyfölénnyel kezdődik a meccs, többször is középre tudják adni a vendégek mindkét oldalról, de a SZEOL védelme minden alkalommal hárítani tudott.
1′
A SZEOL kezdte a mérkőzést. A találkozó előtt köszöntötték a nemrég 76. életévét betöltött László Attilát, aki 50 éve kezdett el dolgozni a SZEAC szövetségi képviselőjeként.

A mérkőzés Veizer Roland sípszavára 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Csepreghy: már az uniós támogatások nélkül is növekszik a magyar gazdaság

Következő sztori

Kosárlabda: a Kecskemét és a Kaposvár kigolyózta a Szedeákot a rájátszásból