Labdarúgás: második mérkőzésén is pontot szerzett az U17-es válogatott a horvátországi Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

u17_magyar_valogatott_horvatorszag

A Franciaország ellen aratott győzelem után 1-1-s döntetlent ért el Skócia ellen a magyar U17-es válogatott a horvátországi Európa-bajnokságon.

A szinte teljesen veszélytelenül futballozó skótok a kétszer negyvenperces összecsapás első félidejének végéhez közeledve egy ártalmatlannak tűnő szabadrúgásból szereztek vezetést. A franciák elleni nyitómérkőzésen számtalan nagy bravúrt bemutató, még mindig csak 15 éves Ásványi Balázs rosszul jött ki, a hasa alatt elcsúszott a labda, amit a skótok támadójának, Zak Ruddennek már csak az üres kapuba kellett passzolnia.

A magyarok a második félidő elején szabadrúgásból egyenlítettek, Szerető Krisztofer nagyjából 20 méterről nagyszerűen tekert a bal felső sarokba. A négy csoportból az első két-két helyezett jut a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna. Az Eb öt legjobbja részt vehet októberben az U17-es világbajnokságon. Az 1-1-s döntetlen azt is jelenti, hogy a Feröer-szigetek elleni keddi összecsapáson egy döntetlennel is továbbjut csoportjából.

U17-es Európa-bajnokság, Horvátország, B-csoport, 2. forduló

Skócia – Magyarország 1–1 (1–0)
Skócia: McCracken – Curch, Mayo, Welsh, Houston, McInroy, Mitchell, Ross (Watt, 77′), Middleton (Deas, 58′), Aitchison, Rudden (Cameron 65.). Szövetségi edző: Scot Gemmill
Magyarország: Ásványi – Kovács K., Opavszky, Mocsi, Majnovics, Csonka, Schön (Timári, 77′), Szerető, Bencze, Csoboth, Szendrei (Torvund, 50′). Szövetségi edző: Szélesi Zoltán
Gól: Rudden (31′), ill. Szerető (51′)

A csoport másik mérkőzésén

Franciaország – Feröer-szigetek 7-0 (5-0)

A csoport állása

1. Skócia 4 pont (3-1)
2. Magyarország 4 pont (4-3)
3. Franciaország 3 pont
4. Feröer-szigetek 0 pont

Előző sztori

Sportállamtitkárság: ünnepeljük a magyar sportot!

Következő sztori

Labdarúgás: a szombati megyei eredmények + TABELLÁK