Sport

Labdarúgás: másodjára nem tudta legyőzni a franciákat a magyar U17-es válogatott

Labdarúgás: másodjára nem tudta legyőzni a franciákat a magyar U17-es válogatott

2017. május 16., kedd
Labdarúgás: másodjára nem tudta legyőzni a franciákat a magyar U17-es válogatott
magyarorszag_franciaorszag_u17

A magyar válogatott kedden 1-0-ra kikapott a francia csapattól a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság ötödik helyéért kiírt mérkőzésén, így lemaradt a világbajnokságról.

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, hiszen szűk fél órával a kezdés előtt szinte egyszerre érkezett meg a magyar szurkolók - leginkább hozzátartozók - egy nagyobb csoportja, valamint vélhetően egy helyi általános iskola is úgy gondolta, hogy kellemes program lehet a legfiatalabbak számára az U17-es Európa-bajnokság helyosztója. A magyar kispadon mindössze négy játékos ült, mivel Majnovics, Csonka és a csapatkapitány Szoboszlai is eltiltott volt, akárcsak a szövetségi edző Szélesi Zoltán, akit Belvon Attila helyettesített. Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, a magyarok már a saját térfelükön próbálták megzavarni ellenfelüket. Harcosan futballozott ugyan a magyar válogatott, de hátul több nagy hibát is elkövetett, ezek közül az első kettőt még "túlélte", azonban a 26. percben Gouiri révén már betaláltak a franciák (1-0), ez volt a támadó 9. gólja a tornán, amivel rekorder lett a korosztályos torna történetében. Öt perccel a 40 perces félidő vége előtt egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Torvund a kapu torkában hibázott. A szünet előtti utolsó pillanatban még Ásványinak kellett bravúrt bemutatnia. A fordulást követően a franciák játékában volt több fantázia, igaz, a magyarok becsülettel hajtottak az egyenlítésért. A Kékek kis híján növelték előnyüket, de előbb a játékvezető vett el tőlük egy gólt - Ásványival szemben szabálytalankodtak a szögletnél -, majd a felső léc mentette meg a magyarokat. A magyarok játékából eltűnt az ötlet, felívelésekkel próbálkoztak, a fizikailag jóval erősebb francia védők pedig könnyedén elnyomták a támadókat. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a magyar válogatott, de nem tudott komoly helyzetig eljutni, így az eredmény nem változott. Az Eb-ről az első öt helyezett vehet részt az októberi világbajnokságon Indiában.

Korábban írtuk

A csoportkörben igen, az ötödik helyért vívott meccsen azonban nem tudta megverni a francia válogatottat a magyar U17-es csapat a horvátországi Eb-n, így a franciák jutottak ki a világbajnokságra. A meccset a sportfaktor.hu-nak köszönhetően élőben közvetítettük.

U17-es Európa-bajnokság, playoffmérkőzés az 5. helyért

Magyarország - Franciaország 0-1 (0-1)

Zágráb, vezette: Papapetrou (görög).

Magyarország:

Ásványi - Kovács K., Opavszky, Bolla (Kiss, 52'), Arday, Mocsi (Tímári, 69'), Szerető, Schön, Bencze, Csoboth (Szendrei - a szünetben), Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.

Franciaország:

Fofana - Collet, Da, Bianda, Pelmard, Gomes, Caqueret, Tchouami, Adli (Kereoudan, 47'), Gouiri, Flips. Szövetségi edző: Lionel Rouxel.

Gól:

Gouiri (26').

Online közvetítés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.