Labdarúgás: másodjára nem tudta legyőzni a franciákat a magyar U17-es válogatott

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

magyarorszag_franciaorszag_u17

A magyar válogatott kedden 1-0-ra kikapott a francia csapattól a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság ötödik helyéért kiírt mérkőzésén, így lemaradt a világbajnokságról.

Kiváló hangulat fogadta a csapatokat, hiszen szűk fél órával a kezdés előtt szinte egyszerre érkezett meg a magyar szurkolók – leginkább hozzátartozók – egy nagyobb csoportja, valamint vélhetően egy helyi általános iskola is úgy gondolta, hogy kellemes program lehet a legfiatalabbak számára az U17-es Európa-bajnokság helyosztója.

A magyar kispadon mindössze négy játékos ült, mivel Majnovics, Csonka és a csapatkapitány Szoboszlai is eltiltott volt, akárcsak a szövetségi edző Szélesi Zoltán, akit Belvon Attila helyettesített.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, a magyarok már a saját térfelükön próbálták megzavarni ellenfelüket. Harcosan futballozott ugyan a magyar válogatott, de hátul több nagy hibát is elkövetett, ezek közül az első kettőt még “túlélte”, azonban a 26. percben Gouiri révén már betaláltak a franciák (1-0), ez volt a támadó 9. gólja a tornán, amivel rekorder lett a korosztályos torna történetében. Öt perccel a 40 perces félidő vége előtt egyenlíthetett volna a magyar csapat, de Torvund a kapu torkában hibázott. A szünet előtti utolsó pillanatban még Ásványinak kellett bravúrt bemutatnia.

A fordulást követően a franciák játékában volt több fantázia, igaz, a magyarok becsülettel hajtottak az egyenlítésért. A Kékek kis híján növelték előnyüket, de előbb a játékvezető vett el tőlük egy gólt – Ásványival szemben szabálytalankodtak a szögletnél -, majd a felső léc mentette meg a magyarokat.

A magyarok játékából eltűnt az ötlet, felívelésekkel próbálkoztak, a fizikailag jóval erősebb francia védők pedig könnyedén elnyomták a támadókat. Az utolsó perceket nagyon megnyomta a magyar válogatott, de nem tudott komoly helyzetig eljutni, így az eredmény nem változott. Az Eb-ről az első öt helyezett vehet részt az októberi világbajnokságon Indiában.

Korábban írtuk

A csoportkörben igen, az ötödik helyért vívott meccsen azonban nem tudta megverni a francia válogatottat a magyar U17-es csapat a horvátországi Eb-n, így a franciák jutottak ki a világbajnokságra. A meccset a sportfaktor.hu-nak köszönhetően élőben közvetítettük.

U17-es Európa-bajnokság, playoffmérkőzés az 5. helyért

Magyarország – Franciaország 0-1 (0-1)
Zágráb, vezette: Papapetrou (görög).
Magyarország: Ásványi – Kovács K., Opavszky, Bolla (Kiss, 52′), Arday, Mocsi (Tímári, 69′), Szerető, Schön, Bencze, Csoboth (Szendrei – a szünetben), Torvund. Szövetségi edző: Szélesi Zoltán.
Franciaország: Fofana – Collet, Da, Bianda, Pelmard, Gomes, Caqueret, Tchouami, Adli (Kereoudan, 47′), Gouiri, Flips. Szövetségi edző: Lionel Rouxel.
Gól: Gouiri (26′).

Online közvetítés

Default thumbnail
Előző sztori

Koszovói portál: több a szavazópolgár Koszovóban, mint ahányan az országban élnek

Default thumbnail
Következő sztori

Baseballütővel bántalmazta vitapartnerét

Legutóbbi hasonló cikkek