Sport

Labdarúgás: megnyerte szezonbeli utolsó hazai meccsét az FK Szeged

Labdarúgás: megnyerte szezonbeli utolsó hazai meccsét az FK Szeged

2017. május 26., péntek
Labdarúgás: megnyerte szezonbeli utolsó hazai meccsét az FK Szeged
fk_szeged-csongrad013kf

Ugyan több ziccer is adódott a Hódmezővásárhelyi FC II. előtt, de egyikkel sem tudott élni a vendég csapat, így Dóra János gólja három pontot ért a koncentráltan játszó FK Szegednek.

Utolsó hazai meccsére készült az FK 1899 Szeged, amely a Hódmezővásárhelyi FC II-t fogadta a hazai szezonzárón. Nagy tempóban kezdődött a mérkőzés, könnyedén szaladtak át a középpályán a támadósorok, azonban ez az adok-kapok nem hozott gólt. Mintegy negyed óra elteltével magához ragadta a kezdeményezést a Vásárhely, amely tartotta a magas iramot, de

Bartyik Roland

átvett labdája után nem tudta ellőni

Győri Róbert

mellett a labdát. Az egyre nyomasztóbb vendég fölény ellenére az FK szerzett gólt: egy szöglet után

Dóra János

érkezett a hosszún, aki bebólintotta a labdát a vásárhelyi kapuba, ezzel megszerezte a vezetést csapatának a félidő felénél. Pár perccel később Bartyik Roland újra próbálkozhatott Győrivel szemben, de a kék-feketék kapusa csavarását is hárítani tudta. Az utolsó tíz percben alábbhagyott a vásárhelyi fakó dominanciája, így szegedi előnnyel fordulhattak a felek 45 percet követően. A szünet után is dominánsabb volt a HFC II., de sem a távoli lövés, sem a beadások nem hoztak változást az eredménybe. Az FK koncentráltan védekezett, és a kontrákra építkezett. Erről a pontról nehezen mozdult el a meccs - a semmiből

Szarvas József

előtt adódott lehetőség, de a megszerzett labdát nem tudta eléggé a sarok felé helyezni, így ezzel a ziccerrel sem tudott élni a vendég együttes. Mi több, a diszkoszvetősök kezét Fortuna is fogta

Brizik-Bodrogi István

távoli szabadrúgásánál, amelyet Győri és a kapufa együttesen hárított. Az utols tíz percben a cserék sem tudtak lendíteni a vendégek játékán, így hiába a jóval több lehetőség vásárhelyi oldalon, egyikből sem tudtak betalálni, mindez pedig a meccsükbe került, hiszen az FK Szeged Dóra János fejesgóljával mindhárom pontot otthon tartotta, és megnyerte utolsó hazai mérkőzését. Ezzel

Hüvös Gábor

tanítványai tizedik sikerüket aratták a bajnokságban, és egyetlen pontra megközelítették a tabellán előttük, a hetedik helyen álló ma legyőzött HFC II-t, a záró fordulóban pedig az UTC vendégei lesznek a kék-feketék. A Vásárhely tizenegyedik vereségét szenvedte el a bajnokságban,

Vinnai István

legénysége az Algyő elleni hazai mérkőzéssel zárja a szezont.

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző
2017. május 26., 19.00
FK 1899 Szeged
Hódmezővásárhelyi FC II.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Bartucz Tamás * Asszisztens: Bánáthy János, Kőhalmi Attila
1
-
0

Labdarúgó Csongrád megyei I. osztály, 29. forduló

FK 1899 Szeged - Hódmezővásárhelyi FC II. 1 - 0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza-parti stadion, műfű, 150 néző. Vezette: Bartucz Tamás (Bánáthy János, Kőhalmi Attila)

FK Szeged:

Győri - Répási (Degovics - a szünetben), Prontvai, Dóra T., Zsilák M., Imre (Rangos - a szünetben), Csuka (Hegyesi, 87'), Ares, Turján, Szalai (Zsilák T., 71'), Dóra J.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

HFC II.:

Szatmári - Német Á., Dudás (Mohácsi, 78'), Szarvas (Bábi, 78'), Brizik-Bodrogi, Vaits (Siber, 70'), Antal, Bartyik R., Bürgés (Gyüre, 84'), Jankelic (Gyuris, 84'), Darida.

Vezetőedző:

Vinnai István.

Gól:

Dóra J. (22').

Sárga lap:

Dóra J. (60') ill. Antal (50'). Dóra János:

"Nem voltam megelégedve a játékkal, mert ennél sokkal többet tudunk,a győzelmet viszont nem kell megmagyarázni. Készültünk a Vásárhelyből, idegenben 4-1-re kaptunk ki, tudtuk, hogy gyors csapat ellen fogunk játszani. Mi szereztük az első gólt, utána pedig a saját játékunkat tudtuk játszani. Nem játszottunk a legjobban, de a lényeg a három pont, és sikerült a legfőbb célunk, megnyertük az utolsó hazai meccsünket."

Vinnai István:

"A mi csapatunk rengeteg helyzetet ki tud dolgozni, általában az első félidőben el kellene dönteni a meccseket, mint ahogy erre Tiszaszigeten is volt példa. Sajnos a helyzetkihasználásunk gyenge, de egy hétvégi csapatról van szó esetünkben. Ma nyolc ifista játszott, de ha az első félidőben koncentrálunk, akkor megnyerhettük volna ezt a meccset. Jövőre biztos, hogy másképp fogunk szerepelni, de a célunkat, az első nyolc hely valamelyikét így is elérhetjük."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Ez a vége - hiába volt több ziccere is a HFC-nek, egyikkel sem tudott élni a vendég együttes, ezért pedig meg is bűnhődött, hiszen az első félidőben szerzett góllal mindhárom pontot megszerzi az FK Szeged.
90'
Kettő percet tesz rá a végén Bartucz Tamás.
87'
Még egy szegedi csere: Csuka megy le, akinek a helyét Hegyesi foglalja el.
84'
Újabb kettős vásárhelyi csere: Jankelic és Bürgés számára ér véget hamarabb a meccs, Gyuris és Gyüre jön a hajrára.
83'
Fogy az idő, és minden bizonnyal innen már fájna az FK-nak, ha nem szerezné meg mindhárom pontot. Nincs is benne igazán a meccsben, hogy egyenlítene a HFC.
78'
Kettős csere a HFC-ben: Szarvas és Dudás megy le, Mohácsi és Bábi áll be az utolsó szűk negyed órára.
73'
KAPUFA! Fortuna is az FK-val van! Egy jó huszonöt méteres szabadrúgást egyből kapura lő Brizik-Bodrogi, Győri pedig még éppen bele tud érni, és a keresztlécre tudja tolni, ahonnan kifele pattan a labda, majd kivágja a labdát a szegedi védelem.
71'
Cserél az FK is: Szalai megy, akinek a helyére Zsilák Tamás érkezik.
70'
Cserél a Vásárhely: Vaitsot Siber váltja a vendégeknél.
68'
Szarvas sem tud egyenlíteni! A kissé határozatlan szegedi védelemtől lop labdát Szarvas, aki a tizenhatos jobb sarkáról befele tör, bár maga alatt van a labda, de el tudja lőni, viszont középre érkezik, így ha okoz is gondot Győrinek, de ezt is hatástalanítja!
67'
Nem a fociról szóltak az utóbbi percek - az egyébként sportszerű meccsen most rövid idő alatt több kemény belépőt is láthattunk, igaz, mind a "határon belül" voltak.
62'
Dóra János lép ki egy előrevágott labda után, majd be is csapja védőjét, de kisodródik vele, így inkább visszajátssza, viszont ezt blokkolják - a lecsorgót Ares egy igazítás után lövi el, de elzúg a bal kapufa mellett a labdája.
60'
Dóra János rúgja el a labdát sípszó után, ezért kap sárgát.
59'
Mindenki a szegedi térfélen: behúzódik a kapuja elé az FK Szeged, de nincs területe a Vásárhelynek sem a széleken, sem középen arra, hogy komolyabb helyzetet teremtsen. Masszívan védekezik a diszkoszvetős alakulat, de a Vásárhelyben sincs meg talán az a lendület, ami most segíthetne.
54'
Beszorul az FK, zsinórban a második szögletet végezheti el a HFC, az elsőnél Brizik-Bodrogi előtt pattogott a labda, de öt méterről nem tudta elrúgni az embertömeg mellett, majd Győri húzza le a labdát. Ismét rá tudja erőltetni az akaratát az FK-ra a vendég csapat, kérdés, ebből sikerül-e egyenlítenie.
52'
Egy távoli átlövés Daridától, talán ez hiányzott a Vásárhely első félidei játékából: nem volt rossz kísérlet, de a pattogós labda középre érkezett, így magához ölelte Győri.
50'
Antalé a meccs első sárgája, aki keményen odatartott Degovicsnak egy lehulló labdánál.
46'
Répási és Imre nem jött ki a szünet után, Degovics és Rangos van ott a pályán a folytatásban.
46'
Folytatódik a mérkőzés, a szünetben kettőt cserélt az FK Szeged.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek: az első harminc perc kifejezetten eseménydús és jó színvonalú volt, az utolsó tizenöt percben már nem hozták ezt a csapatok. Az viszont látszik, az FK nem ülhet rá erre az 1-0-ra, a HFC pörgősebben és nagyobb iramban játszik - ráadásul ha a kapu előtt jobban koncentrálnak, akár a bekapott gól ellenére is vezethetnének Vinnai István tanítványai.
42'
Vásárhelyi villámgyors kontra Bartyik vezetésével, de végül lövés helyett többször is tolnak egyet rajta a vendégek, végül Dóra Tamással szemben szabálytalankodnak is, így oda a lehetőség. Egyelőre a szépségbe hal bele a HFC.
36'
Kisebb üresjárat az utóbbi percekben: az FK érthetően nem kapkod a játékban, a HFC viszont nem tud ziccerbe kerülni, kissé pontatlanabb a vendégek játéka, mint az első húsz-huszonöt percben.
30'
Ezt sajnálhatja Dóra János! Csuka remekül fordította át a labdát, ami elszállt a vásárhelyi védelem felett, ezt talán picit meglepte a szegedi gólszerzőt, aki nem tudta kivitelezni a kapáslövést - pedig talán még ideje is lett volna az átvételre. Túl az első fél órán, egyelőre a Vásárhely ugyan mezőnyben gyorsabban játszik, de nem tudott élni ziccereivel - míg az FK jóval kíméletlenebb a kapu előtt.
26'
Győri fog egy újabb ziccert! Kicsit csapongóvá vált a meccs, Bartyik előtt némi szerencsével maradt ott az ide-oda pattogó labda, ebből jól jött ki, így csak a szegedi kapussal szemben találta magát, viszont hiába próbálta elcsavarni belsővel, Győri odaért a lövésre, és megint egy nagyot védett!
25'
Szarvas indul meg ellentmondást nem tűrően szinte a felezőről, majd el is lövi a labdát - már közelebb járt, de még egy fél métert tévedett, Győri pedig rajta volt a próbálkozásán.
24'
Majdnem ott a második! Megint egy gyorsan elvégzett szabadrúgás, ami után a kifelejt labdánál kicsit egymást zavarja Dóra Tamás és Répási, végül utóbbi lőni tud, de a kapu fölött köt ki próbálkozása.
22'
GÓÓÓÓÓL! Vezet az FK! Bár mezőnyben aktívabb volt a HFC, egy jobb oldali szöglet érkezik az ötös hosszú sarkára, ahol Dóra Jánosnak fel sem kell ugrania, úgy stukkolja a labdát Szatmári mellett a kapuba, 1-0!
20'
Mindezek ellenére az FK kerül helyzetbe! Ares remekül ütemben mozdult be a tizenhatoson belül, jó labdát is kapott, azonban nem tudta elhúzni Szatmári mellett, végül szinte az alapvonalról beadott, de az érkező Csuka nem tudta már a kapuba rúgni. Ritkábban kerül a kapu elé a szegedi együttes, de mikor eljut oda, akkor szinte mindig komoly lehetőséget harcol ki.
19'
Egyre erősödő vásárhelyi fölény: az utóbbi percekben nehezen tudta megtartani a labdát a térfelére beszoruló FK Szeged, még ha ezt helyzetekre nem is tudta átültetni a HFC.
14'
Ez már ziccer volt! Most is szépen járatta a labdát a HFC, majd Szarvas szinte ugyanonnan, ahonnan az imént lőtt, most passzolt, Bartyik átvételével is otthagyott két védőt, majd tíz méterről lőhetett, de Győri jól jött ki, és zárta a szöget, így nagyot védett! A sarokrúgás után felszabadít az FK védelme.
13'
Talán a meccs során először tudja megtartani a labdát a HFC, kicsit járatja a vendég csapat, majd Szarvas igazít egyet rajta a balösszekötő helyén a tizenhatos előterében, és ellövi - igaz, labdája méterekkel elkerüli a kaput. Kicsit kezdi felpörgetni a játékot a Vásárhely.
10'
Nem volt rossz elképzelés Arestől, aki a bal oldalon lépett ki, az ívelt indítást egyből szerette volna kapura tenni, átemelve Szatmárit, azonban kicsit erősebbre sikerült próbálkozása a kelleténél, így a hosszú kapufa mellett hullott le.
8'
Imre tekerheti kétszer is a kapu elé a labdát a jobb oldali oldalvonal mellől, elsőre kibólintják, másodjára viszont Dóra Tamás meg tudja csúsztatni, de nem megy eléggé sarokra a labdája, így Szatmári könnyedén véd.
6'
Csuka ment óriásit! Egy elvesztett labdára csapott le a Vásárhely, amit remekül játszott meg Bartyik Roland és Dudás, előbbi lépett ki középen, azonban mielőtt a tizenhatoson belülre ért volna, Csuka mintaszerű becsúszással tisztázott előle!
2'
Rögtön egy nagy szegedi lehetőség! Szalai csapott le egy rövid labdára, majd kiharcolt egy szabadrúgást a vásárhelyi térfélen, amit gyorsan végzett el az FK, a tizenegyesponton szabadon vehette át a labdát Dóra János, aki viszont egy pattanás után jócskán fölé durrant!
1'
A vendégek kezdték a meccset. Az FK szokásos kék-feketében, míg a Vásárhely tiszta pirosban lép pályára.

18.57

- Köszöntjük olvasóinkat a Felső Tisza-parti stadion műfüves pályájáról, pillanatokon belül elrajtol a megyeegy utolsó előtti fordulója: az FK-ban ezúttal Turján György és Imre Zoltán is kezdőként kapott helyet, míg a HFC-nél az első kerethez tartozó Szarvas József is ott lesz a kezdő sípszótól a pályán.

A mérkőzés Bartucz Tamás sípszavára 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Idei utolsó hazai mérkőzésére készül az FK 1899 Szeged, amelynek ellenfele az újoncként remekül teljesítő Hódmezővásárhelyi FC II. lesz. Mindkét csapatnak van még esélye a szebb eredményre, a kék-feketék még akár megelőzhetik a hetedik helyen álló HFC-t is, ám ehhez mindenképpen nyerniük kellene pénteken este - míg Vinnai István tanítványai még a hatodik helyen zárhatják a szezont, ehhez azt a Bordányt kellene megelőzniük, amelyet kisebb meglepetésre az előző hétvégén idegenben tudott legyőzni az FK. A főképp a fiatalokra építő Vásárhely II. hektikusan teljesít tavasszal: nyerni tudott például a Tiszasziget otthonában, ugyanakkor odahaza kikapott az UTC-től, a legutóbbi öt meccsén csupán négy pontot szerzett. Az FK Szeged az elmúlt héten ötödik idegenbeli sikerét aratta, amire szüksége is volt Hüvös Gábor legénységének, hiszen így lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a legjobb tízbe kerülést illetően - hogy megtartsa pozícióját, mindenképpen szüksége van az újabb sikerre. Ősszel 4-1-re nyert a HFC II., és a két csapat meccsein általában potyognak a gólok - így remélhetőleg egy izgalmas, gólokban dús péntek este előtt állunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.