/

Kubatov Gábor: Az európai parlamenti képviselők közel harmada Soros megbízható embere + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kubatov_gabor_nemzeti_konzultacios_est39_gs

Soros György szerint évente egymillió migránst kellene befogadni Európába, erre az amerikai üzletember 240 milliárd forintot fordítana – mondta Kubatov Gábor a kedd esti, szegedi nemzeti konzultációs fórumán. A Fidesz alelnöke leszögezte: ha ez megtörténik, akkor a kontinens sorsa megpecsételődik.

Egyperces néma főhajtással emlékeztek a hétfő éjszaka történt manchesteri robbantás áldozataira annak a kedd esti fórumnak a kezdetén, amit Kubatov Gábor a szegedi Gál Ferenc Főiskolán tartott.

A Fidesz ügyvezető alelnöke ajánlotta fel, hogy felhívja a figyelmet Szegeden a nemzeti konzultációra és a jelenlegi aktuálpolitika kérdésekre. „Fontos összegezni, hogy mi történik körülöttünk helyi, országos és európai viszonylatban. Annál is inkább, mert itt, a csongrádi megyeszékhelyen sem megy az élet a legnagyobb rendben” – utalt a szegedi városvezetésre.

Hozzátette, az elmúlt hetek megmutatták a kormány számára, hogy érdemes a több éves munkát folytatni – ugyanis a nemzeti konzultáció nem várt aktivitást váltott ki a lakosságból. A kérdőívet postai és elektronikus úton már 1,6 millióan töltötték ki. „Ez is bizonyítja, hogy mennyire fontos figyelembe venni az emberek álláspontját. Június elsejéig meghosszabbítottuk a véleménynyilvánítás lehetőségét és hisszük, hogy ez hatással lehet a sorsunkra” – fejtette ki Kubatov Gábor, aki szerint rajtunk kívül nincs más, aki megvédhetné az országot, csak mi dönthetünk a szabadságunkról, függetlenségünkről.

Megemlítette, az utóbbi 7 évben az Orbán Viktor vezette kormány jelentős pozitív eredményeket ért el, ennek ellenére az ellenzék egyet sem illetett dicsérő szavakkal. Kubatov rámutatott: ha annak idején Gyurcsány Ferencnek fontos lett volna az országban élők véleménye, akkor a 2006-os őszödi beszéd után gondolkodás nélkül lemondott volna.

Felelevenítette, a Fidesz 2010-ben az államcsőd széléről vette át az országot, most mégis javul a gazdaság. Eddig 700 ezer munkahelyet teremtettek, ami arányos a 10 év, 1 millió munkahely ígérettel. A segélyalapú társadalomból munkaalapú lett, és rezsicsökkentéseket valósítottak meg, nem pedig növelték az energiahordozók árát, holott a szocialisták 2002-10 között 15 alkalommal, összesen 100 százalékos emelést hajtottak végre.

„Az európai társadalmak elöregedőek, azonban nem az a megoldás, ha fiatal illegális bevándorlókkal töltjük meg az országokat. Magyarországon a gyermekvállalások számának növelése a célunk, ezért vezettük be a családi otthonteremtési kedvezményt, az ingyenes gyermekétkeztetést és tankönyvosztást. Az európai felsővezetők persze ezt nem érthetik meg, hiszen más a felfogásuk: se Angela Merkelnek, se Junckernek nincs gyermeke” – magyarázta Kubatov Gábor. Véleménye szerint az afrikai és ázsiai népek terjeszkedése miatt 2050-re 10 milliárd fő lehet a Föld lakossága, ami által Európa sorsa megpecsételődhet.

kubatov_gabor_nemzeti_konzultacios_est26_gs

Az Európai Parlament a múlt héten a baloldali frakciók kezdeményezésére, európai néppárti szavazatokkal is úgy döntött, hogy mivel véleménye szerint Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, ezért jelentést készítenek az országról. Ezzel párhuzamosan felszólítják a kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a felsőoktatási törvény módosítását és a menekültügyi szabályozás egyes részeit, valamint vonja vissza a civil szervezetekkel kapcsolatos szabálytervezetet.

„A 751 európai parlamenti képviselő közül 226 igazoltan Soros György megbízható embere, így ők ellenünk szavaztak. Az amerikai milliárdos évente egymillió migránst telepítene Európába, ezt a tervét 800 millió dollárral, azaz 240 milliárd forinttal támogatná” – jelentette ki az ügyvezető alelnök.

A fórumon kérdésként merült fel, hogy mi történik azokkal a pártokkal, akik kampányidőszak előtt megkapják a pártfinanszírozást, amit a választások után nem fizetnek vissza. A válasz: az országban a pártok európai szinten is kimagasló összeget kapnak, ami kitart a kampányidőszak végéig. Mindezt azért, hogy ne külföldi erők támogassák a politikai csoportokat. A visszafizetéssel kapcsolatban törvénymódosítást nyújtottak be, ám azt az ellenzék nem fogadta el.

Szó esett még Botka Lászlóról is, aki korábban kijelentette: 2010-ben a Fideszt kétharmados győzelemhez juttató politika megtestesítőinek háttérbe kell vonulniuk. Kubatov Gábor szerint ez azért is érdekes mondat a szocialista polgármestertől, mert akkoriban az MSZP választmányi elnöke volt.

Csongrád megyében ez volt a negyedik, és egyben utolsó nemzeti konzultációs fórum. B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő elmondta, a négy alkalom során összesen 500 főt tudtak megszólítani, így a találkozások sikeresnek számítanak.

A Kubatov Gáborral készített nagyinterjúnkat később olvashatják a SZEGEDma.hu-n.

no images were found

Előző sztori

Manchesteri robbantás – A rendőrség szerint egy 22 éves férfi lehetett az elkövető (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Hátország: a csapatjáték hozta meg a SZEOL sikerét