Kosársuli: a hetedik helyért játszhat a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kosarsuli126

20 pontos vereséget szenvedett a Győr otthonában vasárnap a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság felsőházi rájátszásában. Ezzel eldőlt, hogy hetedik helyért játszhatnak a kék-sárgák a következő két fordulóban.

A győriek alaposan felpaprikázták magukat a mindent eldöntő harmadik összecsapásra, és már az első negyedben dűlőre akarták vinni a továbbjutás sorsát. A játékuk ellen nem igazán volt ellenszere a vásárhelyieknek és 12 pontos hátrányba kerültek a negyed végére. Az előző mérkőzésen magát nem találó Ruják és Nárai remekelt ebben a 10 percben.

A második periódus sem Utasi Gábor fiaié volt, itt ismét 10 pontos hátrányt szedtek össze a nagyszünetig. Hegedűs és Nagy vitte hátán a társait, míg a másik oldalon Szabó Péter próbálta tartani velük a lépést, ami azonban arra volt elég, hogy félidőben „csak” 53-31-re vezessenek a dunántúliak.

A pihenőben valamelyest össze tudta kapni magát a hódmezővásárhelyi alakulat és már-már úgy tűnt, hogy közel tudnak kerülni riválisaikhoz. A vendégeknél Szabó, Kelemen és Pavlovic vitte a prímet. Mindez azt eredményezte, hogy a negyed végére 7 pontot faragtak hátrányukból.

Az utolsó periódus azonban nem úgy sikerült, ahogyan a Csongrád megyeiek elképzelték: nem tudták jobban megközelíteni a Győr-Moson-Sopron megyeieket, ahol Nárai és Ruják remeklése meghozta gyümölcsét. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC a párharcban második győzelmét is megszerezve harcolta ki, hogy a következő két mérkőzésen a bajnokság ötödik helyéért küzdhessen. A Vásárhely az utolsó két találkozón ennek értelmében a hetedik helyért mérkőzik majd.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Vásárhelyi Kosársuli (, , ,)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás felsőház.
Vezette:
Bognár T., Horváth A. és Sabáli L.
Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 23 néző.
Győr: Puszta 8, RUJÁK 23, NAGY 19/15, Gombás 11/6, NÁRAI 24/3.
Csere: Horváth -, Hegedűs 11/3, Kámán 2, Baruta -.
Edző: Csaplár-Nagy Ervin és Németh István
Kosársuli: SZABÓ P. 25/6, Kelemen 4, Rostás I. 4, Vass 16/6, Varga 2.
Csere: Béres 6, Szabó B. 3/3, Molnár 11/3, Pavlovic 7.
Edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: “Nagyon hasonlított a mostani találkozó az elsőre. Az elején ritmus nélkül játszottunk, nekik pedig minden sikerült. A második félidőben voltak jó momentumaink, de döntő szituációkban túl sokat hibáztunk.”

Előző sztori

Labdarúgás: nem sikerült az egyenlítés kétgólos hátrányból a SZEOL-nak Siófokon

Következő sztori

Hollik István: Nem engedünk az unió nyomásgyakorlásának!