Sport

Kosársuli: a hetedik helyért játszhat a Kosársuli

Kosársuli: a hetedik helyért játszhat a Kosársuli

2017. május 21., vasárnap
Kosársuli: a hetedik helyért játszhat a Kosársuli
kosarsuli126

20 pontos vereséget szenvedett a Győr otthonában vasárnap a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoportos kosárlabda bajnokság felsőházi rájátszásában. Ezzel eldőlt, hogy hetedik helyért játszhatnak a kék-sárgák a következő két fordulóban.

A győriek alaposan felpaprikázták magukat a mindent eldöntő harmadik összecsapásra, és már az első negyedben dűlőre akarták vinni a továbbjutás sorsát. A játékuk ellen nem igazán volt ellenszere a vásárhelyieknek és 12 pontos hátrányba kerültek a negyed végére. Az előző mérkőzésen magát nem találó Ruják és Nárai remekelt ebben a 10 percben. A második periódus sem Utasi Gábor fiaié volt, itt ismét 10 pontos hátrányt szedtek össze a nagyszünetig. Hegedűs és Nagy vitte hátán a társait, míg a másik oldalon Szabó Péter próbálta tartani velük a lépést, ami azonban arra volt elég, hogy félidőben „csak” 53-31-re vezessenek a dunántúliak. A pihenőben valamelyest össze tudta kapni magát a hódmezővásárhelyi alakulat és már-már úgy tűnt, hogy közel tudnak kerülni riválisaikhoz. A vendégeknél Szabó, Kelemen és Pavlovic vitte a prímet. Mindez azt eredményezte, hogy a negyed végére 7 pontot faragtak hátrányukból. Az utolsó periódus azonban nem úgy sikerült, ahogyan a Csongrád megyeiek elképzelték: nem tudták jobban megközelíteni a Győr-Moson-Sopron megyeieket, ahol Nárai és Ruják remeklése meghozta gyümölcsét. Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC a párharcban második győzelmét is megszerezve harcolta ki, hogy a következő két mérkőzésen a bajnokság ötödik helyéért küzdhessen. A Vásárhely az utolsó két találkozón ennek értelmében a hetedik helyért mérkőzik majd.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC - Vásárhelyi Kosársuli (, , ,)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, rájátszás felsőház. Vezette:

Bognár T., Horváth A. és Sabáli L. Győr, Egyetemi Sportcsarnok, 23 néző.

Győr:

Puszta 8, RUJÁK 23, NAGY 19/15, Gombás 11/6, NÁRAI 24/3.

Csere:

Horváth -, Hegedűs 11/3, Kámán 2, Baruta -.

Edző:

Csaplár-Nagy Ervin és Németh István

Kosársuli:

SZABÓ P. 25/6, Kelemen 4, Rostás I. 4, Vass 16/6, Varga 2.

Csere:

Béres 6, Szabó B. 3/3, Molnár 11/3, Pavlovic 7.

Edző:

Utasi Gábor Utasi Gábor: "Nagyon hasonlított a mostani találkozó az elsőre. Az elején ritmus nélkül játszottunk, nekik pedig minden sikerült. A második félidőben voltak jó momentumaink, de döntő szituációkban túl sokat hibáztunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.