Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: közösen izgulták végig a Kecskemét soproni meccsét a Szedeák játékosai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kecskemet_szedeak43_gs

Nem bánták volna a Szedeák kosarasai, ha még néhány héttel tovább tart a szezon, de így sem lehet elégedetlen idei teljesítményével a Lazic-legénység.

Nem úgy alakultak a férfi kosárlabda NB I/A középházának utolsó fordulójának eredményei, ahogy azt Szegeden szerették volna, így szerda este eldőlt, hogy a Naturtex-SZTE-Szedeák a kilencedik helyen zárja a bajnokságot és lemarad a rájátszásról. Mindent összevetve azonban elmondhatjuk, hogy egy nagyon stabil és jó szezont tudhat maga mögött Nikola Lazic együttese, megfejelve mindezt egy Magyar Kupa bronzéremmel, amely a klub történetének egyik, ha nem a legnagyobb sikere. A csapat tagjai együtt izgulták végig a Kaposvár-Pécs és a Sopron-Kecskemét találkozókat, ám sajnos nem sikerült kiszurkolni a rájátszást. „Öt órától volt még egy focis edzésünk, aztán közösen ültünk be megnézni a számunkra is fontos összecsapásokat” – mondta portálunknak Juhos Levente. „Az utolsó másodpercig izgultunk, hiszen a Sopron-Kecskemét meccs csak a legvégén dőlt el, de sajnos nem úgy, ahogy mi szerettük volna. Rossz érzés volt úgy nézni ezeket a meccseket, hogy nem a saját kezünkben volt a sorsunk, ugyanakkor ezzel együtt sem lehetünk elégedetlenek a szezonunkkal” – folytatta a szegediek nyolcasa.

A Lazic-legénység a Kaposvár elleni hazai győzelemmel zárta a szezont, és ahogy azt mi is megírtuk, még akár a hetedik hely megszerzésében is reménykedhetett a középház utolsó fordulója előtt, aminek azonban már csak inaktív résztvevője lehetett. A Szedeák történetének második rájátszás-részvételéhez kellett volna a Kaposvár, vagy a Kecskemét veresége, de a már biztosan hatodik helyen záró és rájátszás-résztvevő Pécs nagyon hamar kapitulált a KKK ellen, míg a többre hivatott Sopron bár igyekezett szépen zárni balul sikerült szezonját, végül három ponttal
alulmaradt a KTE ellen.

kecskemet_szedeak27_gs

Ezzel a Kecskemét és a Szedeák azonos mutatóval (18 győzelem, 16 vereség) zárta a középszakaszt, ám a kiírás értelmében, ebben az esetben a középszakasz össz-gólkülönbsége rangsorolt a csapatok között, amiből a hírös városiak jöttek ki jobban, ugyanis amíg a Szedeák +11-es pontkülönbséggel abszolválta ezt a szakaszt (elsősorban a fájóan nagyarányú pécsi vereségnek köszönhetően), addig Forray Gábor csapata +35-el, így ha csak picivel is, de lemaradt a rájátszásról a szegedi gárda. „Ahogy azt többször el is mondtuk a szezon közben, evés közben jön meg az étvágy, nem bántuk volna, ha egy-két héttel tovább kell még kosárlabdáznunk, így most természetesen kicsit csalódottak vagyunk” – tette hozzá Juhos Levente.

A mindig hálás szegedi közönség azonban büszke lehet csapatára, hiszen több nagy bravúrt is elért a Szedeák ebben a bajnokságban, elég, ha csak a Szolnok elleni hosszabbításos thrillerre gondolunk, de összességében is elmondható, hogy egyik csapat sem számíthatott könnyű túrára, amikor az újszegedi sportcsarnok felé vette az irányt. „Az év elején abban reménykedtünk, hogy képesek leszünk egy olyan stabil kosárlabdát játszani, hogy bármelyik csapat érkezzen is Szegedre, – akár egy Alba, akár egy Szolnok – ne úgy jöjjön, hogy sima győzelemmel kalkulál, hanem remegjen meg a lába a nálunk papíron erősebb ellenfeleknek is. Azt hiszem ezt a célt sikerült elérnünk, sokat fejlődött a csapat és olyan győzelmeket arattunk, amelyeket néhány évvel ezelőtt még nem tudtunk volna elképzelni” – értékelte a csapat teljesítményét Juhos Levente. „Csütörtökön volt egy utolsó összejövetel, majd egy csapatvacsorával zártuk ezt a szezont. Ezután a légiósok hazautaznak, Ivan (Lilov – a szerk.) például már pénteken elindul, úgyhogy a következő hetek a jól megérdemelt pihenésről fognak szólni. Arról, hogy mit hoz a jövő egyelőre még korai beszélni, de összességében szép szezont tudhatunk magunk mögött” – zárta a szegedi játékos.

Sport

Szegedi parádé az ifjúsági válogatottban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Rea Barnabás tízet lőtt a románoknak.

Tovább olvasom

Sport

Parádés eredmény: az NKM Szeged VE az ország legeredményesebb klubja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség számításai alapján 2019-ben a szegedi klub nyerte az összesített bajnoki pontversenyt.

Tovább olvasom

Sport

Zárt kapus meccsen nyert a jégkorongcsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Varga Dávid mesternégyest szerzett a Hevület ellen.

Tovább olvasom

Aktuál