Közélet

Kormánypártok: egyértelművé vált, hogy Botka Lászlónak van takargatnivalója + VIDEÓ

Kormánypártok: egyértelművé vált, hogy Botka Lászlónak van takargatnivalója + VIDEÓ

2017. május 22., hétfő
Kormánypártok: egyértelművé vált, hogy Botka Lászlónak van takargatnivalója + VIDEÓ
hollik_istvan04_gs

A kormánypártok szerint a szegedi közgyűlés illetékes bizottságának elutasító döntésével egyértelművé vált: Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének van takargatnivalója vagyoni helyzetével összefüggésben.

Hollik István

, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy előző héten a szegedi Fidesz frakcióvezetője

vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett

Botka László

polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje ellen. Hollik István azt mondta, tették ezt azért, mert számos zavaros információ került elő az elmúlt másfél hónapban Botka László vagyoni helyzetével összefüggésben. Mint közölte: hétfőn reggel a szegedi közgyűlés illetékes bizottsága tárgyalta a vagyonnyilatkozat-tételi eljárást és a szocialisták leszavazták a kezdeményezést. Így most már biztosan állítható, hogy Botka Lászlónak takargatnivalója van vagyoni helyzetével kapcsolatban, és a szegedi MSZP falaz neki - mondta Hollik István. A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor tisztánlátásra lenne szükség, mert továbbra sem egyértelmű, miből vásárolták azt a 25 milliós dzsipet, amivel Botka László felesége közlekedik. Kitért arra a halastóra és kertrészre is, amit Botka László szintén kifelejtett vagyonnyilatkozatából. Nem egyértelmű az sem, hogy egy vagy két luxusórája van, és a feleségétől kapta-e? - sorolta kérdéseit. Kérdések vannak, ezeket szerették volna tisztázni - mutatott rá, hozzátéve: Botka László azonban nem akarja, hogy a magyar emberek megtudják az igazságot vagyoni helyzetéről.

Nincs válasz a sajtótájékoztatón

Botka László polgármester hétfő délutáni szegedi sajtótájékoztatóján az M1 és az Echo Tv stábja egyaránt szerette volna megkérdezni a város vezetőjét a vagyonnyilatkozat-tételi eljárásól, de Botka elzárkózott, azt közölte utóbbi stáb egyik tagjával, hogy nem nyilatkozik hazugsággyárnak, és el is hagyta sajtószobát. http://www.youtube.com/watch?v=uTXYv3S5Q34

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.