Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Kormánypártok: Botka László át akarta vágni az embereket

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

botka_laszlo_varosi_kozgyules_16-12-16_003kf

A kormánypártok szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje át akarta vágni az embereket és hazugságokat közölt valós vagyoni viszonyairól.

Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az elmúlt hetekben több kérdést is feltettek Botka Lászlónak, mert arra lehetett következtetni, hogy bizonyos elemeket kihagyott a vagyonnyilatkozatából.

A kormánypárti politikus szerint, ha valaki miniszterelnök akar lenni, akkor az a minimum, hogy a saját vagyoni viszonyairól a valóságnak megfelelően beszámoljon. Ha valaki miniszterelnök-jelöltként még arra sem képes, hogy egy vagyonnyilatkozatot helyesen töltsön ki, akkor hogyan lehetne elvárni tőle, hogy egy országot el tudjon vezetni? – firtatta.

Hollik István azt mondta, amikor feltették a kérdéseiket csak annyit akartak, hogy a magyar emberek megtudják végre, mekkora Botka László valós vagyona. Azonban semmilyen választ nem kaptak, így egyértelművé vált, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje “át akarta vágni az embereket, és hazudik a valós vagyoni viszonyairól’.

A KDNP-s politikus rámutatott: Botka László nem adott magyarázatot, és úgy látszik, nem is érzi, hogy meg kellene magyaráznia, miért maradt ki a vagyonnyilatkozatából a 10 milliós luxusnyaralás, a több milliós órák, s egy nagyméretű tóparti telek. Kiderült az is, hogy a családja tulajdonában van egy legalább 25 milliós dzsip – közölte Hollik István, aki kitért arra is, hogy eközben az ellenzéki politikus és az MSZP épp most folytat kétszínű kampányt a gazdagokról és az igazságosságról.

Kérdésre Szilágyi György jobbikos politikus hétfői parlamenti bekiabálásáról azt mondta: nem fér bele a parlamentarizmus kereteibe, hogy egy képviselő egy másik képviselőtársát fizikai erőszakkal fenyegesse. Hogyan lehetne egy olyan képviselőben megbízni, aki egy háromperces államtitkár beszédtől ilyen indulatba jön? – kérdezte. Jelezte: őszinte bocsánatkérést várnak, mert csak egy vicceskedő hangzott el Szilágyi Györgytől, s várják Vona Gábor pártelnök határozott válaszát is az ügyről. Megjegyezte: szerintük az lenne a megfelelő lépés, ha Szilágyi György visszaadná a mandátumát, de erre láthatóan nincs fogadókészség a Jobbikon belül.

Hollik István információi szerint a házbizottságban egyelőre nem született döntés, a kormánypárti képviselők, a házelnökkel együtt határozott szankciót javasoltak, de a Jobbik nem nyilatkozott egyértelműen, s az ellenzéki párt végső döntését meg akarják várni.

Arról, hogy szerdán kezdődik a kvótaper azt mondta: ítélet ma még nem születik, de az biztos, hogy a kvótával összefüggő küzdelem fontos, s nem utolsó állomásáról van szó. Első körben arról szól a per, hogy 1300 migráns betelepítését akarja Brüsszel Magyarországra kényszeríteni, ugyanakkor ismert, ez a betelepítés első lépése lenne, hiszen létszámkorlát nélküli programot akarnak kötelezővé tenni. Kijelentette: nem szabad engedni, hogy Brüsszel kivegye a kezünkből a jogot, kivel akarunk együttélni.

A kormánypárti politikust kérdezték arról is, hogy Perkátán Horthy Miklósnak szobrot állítanának, erről azt mondta: a törvények nem tiltják, tenni ellene nem tudnak, ugyanakkor az nem szerencsés, ha egy olyan valaki kap szobrot, aki együttműködött a nácikkal, és a mai napig nem tisztázott hogyan és milyen motivációkból.

Arra, hogy az I. kerületi polgármester két szolgálati autót kapott, miközben 200 méterre lakik a hivatalától, úgy reagált: ez önkormányzati ügy, s adott esetben helyben kell megvizsgálni. Az az általános álláspont, hogy zéró tolerancia van a Fideszben és a KDNP-ben, s ha bármilyen korrupciógyanús vagy felesleges beruházás valósul meg, azt ki kell vizsgálni – rögzítette.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szegeden terjeszkedik a fővárosi street food-forradalom jeles képviselője

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hamarosan.

Tovább olvasom

Közélet

Látta már belülről a Szent István téri víztornyot?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sándor Judit képgalériáján keresztül betekintést nyerhetünk Magyarország legidősebb, működő vasbeton víztornyába.

Tovább olvasom

Hírzóna

Bálint Sándor boldoggá avatásáért mutattak be misét Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/mti.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szentmise főcelebránsa, Gyulay Endre személyesen ismerte Bálint Sándort.

Tovább olvasom

Aktuál