//

Kormánypártok: Botka árulja el végre, mennyi a valós vagyona!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

hollik_istvan_szeviep_botka_botrany_sajttaj04_gs

A kormánypártok szerint Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt átverte az embereket a vagyonának eltitkolásával, ezért a Fidesz-KDNP arra kéri Szeged polgármesterét: árulja el végre, mennyi a valós vagyona.

Hollik István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, “egyre többet tudunk meg a luxuséletet kedvelő szocialista miniszterelnök-jelölt valódi arcáról”, hiszen szűk egy hónap alatt négy általa eltitkolt vagyonelemére is fény derült.

Ezeket sorolva a KDNP országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy míg Botka László párttársai keményen dolgoztak, addig ő 10 milliós luxusnyaralásokon vett részt, majd kiderült, hogy eltitkolt egy több mint 25 millió forintot érő luxusautót. “Később megtudtuk, hogy több millió forintot érő karórája is van”, nem is egy – folytatta -, csütörtökön pedig arra derült fény, hogy szintén kifelejtett vagyonnyilatkozatából egy nagy tóparti kertet a halastóval együtt.

Ha ilyen luxustárgyak és nem mindennapi ingatlanok nem tételek Botka László számára, akkor mi az? – tette fel a kérdést Hollik István, aki szerint sem Botka László, sem az MSZP nem sumákolhat tovább, el kell számolniuk azzal, miből futja minderre Szeged polgármesterének.

Hozzátette: az ügy azt bizonyítja, hogy a szocialistáknál semmi nem változik, “az MSZP mindig is a milliárdosok pártja volt és ma is az”.

Hollik István a felsőoktatási törvény módosításának beterjesztői aláírásával, valamint annak dátumozásával kapcsolatos kérdésre leszögezte: Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szabályosan írta alá március 31-én a dokumentumot annak ellenére, hogy az április 3-ára volt dátumozva. Hangsúlyozta: a dokumentum alján azért szerepelt ez a dátum, mert ez volt az előterjesztés benyújtásának időpontja.

Előző sztori

Szijjártó: Timmermansnak le kell mondania

Következő sztori

Bárki lehet Alapító a vásárhelyi állatvédőknél