Kézilabda: hatgólos vereséget szenvedett a Pick Veszprémben

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_veszprem40_gs

Kiváló első félidőt követően nagyon nehéz helyzetbe került a bajnoki döntő visszavágóját illetően a MOL-Pick Szeged, miután hat góllal kikapott Veszprémben.

Sergei Gorbok nélkül vágott neki a bajnoki döntő első mérkőzésének a MOL-Pick Szeged, így Bóka Bendegúz került be a Veszprém elleni keretbe, a bakonyiaktól a korábbi szegedi játékos, Ancsin Gábor maradt ki sérülés miatt.

Kiválóan kezdett a MOL-Pick Szeged, Bodó Richárd, majd Thiagus Petrus találatával 2-0-ra vezetett a Pick, amelynek védekezése remekül működött, José Manuel Sierra egészen pazar teljesítményt nyújtott a kapuban, miközben elöl is okosan játszott. 4-5 után négy szegedi gól következett, így öttel is vezetett a Pick Balogh Zsolt értékesített büntetője után, majd öt perccel a szünet előtt Jonas Källman ziccere után ismét megvolt az ötgólos különbség – ezt viszont fölözni nem tudta Juan Carlos Pastor együttese, amely fáradni látszott a szünet felé, és többet is hibázott támadásban. A Veszprém Lékai Máté beállásával váltani tudott támadásban, és egyre közelebb lépett – végül a szünetben kettő volt a különbség, miután Pedro elrontotta a ziccerét az utolsó másodpercekben.

A második félidőben előbb egyenlített (Nagy Lászlónak köszönhetően többször is), majd Momir Ilic átlövése után a meccs során először vezetett is a Veszprém hat perc elteltével (15-14), a Pick támadójátéka pedig ekkor akadozott – Mikler Roland ugyanazt a magas szintet tudta hozni a kapuban, mint az első félidőben, Sierra viszont nem tudta ott folytatni, ahol az első játékrészben abbahagyta. Nyílt az olló veszprémi részről, könnyen szerzett gólokat a címvédő, és négy perccel a vége előtt már a Veszprém vezetett öt góllal. (21-16) Az utolsó percekre az maradt a szegedi feladat, hogy minél szorosabb vereséggel ússza meg a Tisza-parti együttes, és ugyan a végén előbb Jonas Kallman, majd Mario Sostaric gólját sem adták meg, de nem ezen a két momentumon múlt a meccs.

A MOL-Pick Szeged főleg az első félidőben átlag felettit hozott, viszont a szünet után már nem tudta hozni azt a játékot Juan Carlos Pastor csapata, így nagyon nehéz helyzetből várhatja a szerdai, szegedi visszavágót, hiszen ahhoz, hogy tíz év után bajnok legyen a Pick, legalább hét góllal kellene legyőznie a Veszprémet – a hatgólos különbség is elég, de ahhoz 17 lőtt gól alatt kellene tartania a riválist.

Férfi kézilabda NB I, bajnoki döntő, 1. meccs

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 23 – 17 (8-10)
Veszprém, 5000 néző. Vezette: Herczeg Péter, Südi Péter.
Veszprém: Mikler – Marguc, Sulic 1, Schuch, Nagy L. 3, Terzic, Ugalde 3. Csere: Alilovic (kapus), Palmarsson 3, Ilic 2, Lékai 4, Nilsson 2, Gajic 4/1, Iváncsik 1, Blagotinsek. Vezetőedző: Xavi Sabaté.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Pedro, Buntic, Skube, Gaber, Bodó 5, Källman 4. Csere: Sego (kapus), Thiagus Petrus 1, Balogh 4/4, Obranovic 1, Bóka, Sostaric 2. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 1/1 ill. 5/4.
Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc.

Xavi Sabaté: “Nehéz volt az első húsz perc, szerintem nem játszottunk rosszul, de rengeteg ziccert hibáztunk. A Szeged az egész idényben nem kapott ki négynél többel, ma mi hattal tudtuk őket legyőzni, ez egy nagy eredmény. A legnagyobb különbség az volt, hogy Sierra nem ugyanúgy védett a második félidőben, mint az elsőben.”

Juan Carlos Pastor: “Az első félidőben veszítettük el ezt a meccset, mert sokkal több góllal vezethettünk volna. Nem előre, hanem hátra léptünk egyet ma. Rengeteget kell még fejlődnünk.”

Online közvetítésünk

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Előző sztori

Újra Böröcz Lászlót választották a Fidelitas elnökévé

Következő sztori

Horthy Miklós-szobrot avattak Kálozon