Kézilabda: a MOL-Pick Szeged megnyerte a bajnokság alapszakaszát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pick_veszprem40_gs

Könnyedén érvényesítette a papírformát a Balatonfüred ellen Juan Carlos Pastor együttese, a tízgólos győzelem azt is jelenti egyben, hogy a Szeged megnyerte az alapszakaszt.

Utolsó alapszakaszbeli meccsére készült a MOL-Pick Szeged, amelynek az volt a tétje, hogy hazai pályán játszhassa a bajnoki döntőt Juan Carlos Pastor együttese, ehhez a Tisza-partiaknak le kellett győzniük a Balatonfüredet. A Pick keretébe visszakerült a hétközi mérkőzést követően Balogh Zsolt.

Stas Skube hetesével indult a meccs, majd Debreczeni egyenlítését követően három szegedi gól született, így 4-1-re vezetett a MOL-Pick Szeged. A félidő felénél tartotta magát a Balatonfüred, csak két gól volt közte – mi több, még húsz perc elteltével sem alakult ki komolyabb különbség. Skube kihagyott egy hetest is, de kettőnél közelebb nem tudott lépni a Füred, 11-9 után újabb két hazai gól esett, így megnyugtatóbb lett a Szeged előnye. A hajrát megnyomták Zubai Szabolcsék, és végül harminc perc után 16-11-re vezettek.

A második félidőben tovább nyílt az olló, Sostaric büntetőből, Bánhidi beállóból szerzett gólt, majd a 43. percben Bodó találatával már tíz volt a különbség. Bár próbálkozott a Balatonfüred, a Pick magabiztosan tartotta megszerzett előnyét, végül tíz góllal, 29-19-re nyert a csapat, ezzel pedig megszerezte az alapszakasz első helyét, így hazai pályán játszhatja a Veszprém elleni bajnoki döntő visszavágóját.

K&H férfi kézilabdaliga, 26. forduló

MOL-Pick Szeged – Balatonfüredi KSE 29-19 (16-11)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-Pick Szeged: Sierra – Sostaric 5/3, Buntic 4, Petrus 5, Bánhidi 1, Källman 2, Skube 2/1. Csere: Sego (kapus), Balogh 1/1, Gaber 2, Bodó 2, Pedro 3, Obranovic 1, Bóka 1, Zubai, Fekete B. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Fazekas – Déber, Kasparek 3, Németh B. 2, Debreczeni 3, Vasvári 3, Varsandán 1. Csere: Risztanovics (kapus), Gerdán, Nemes 4, Gábori, Ivanovic 1, Petrovski 2, Szilágyi. Vezetőedző: Csoknyai István.
Hétméteres: 5/10 ill. 0/0.
Kiállítás: 0 perc ill. 4 perc.

Előző sztori

Kiegyenlített a Vásárhelyi Kosársuli

Következő sztori

Vonat alá esett két migráns Horvátországban, egyikük életét vesztette