Két embercsempész előzetes letartóztatását is kezdeményezte az ügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el két szerb férfinak az előzetes letartóztatását.

A gyanú szerint az egyik férfi 2017. április 30-án egyezett meg Szerbiában két személlyel abban, hogy három koszovói állampolgárt rejt el az általa vezetett kamion rakterében és csempészi őket Magyarország és így az Európai Unió területére. A megállapodásnak megfelelően a raktérben elbújó három migránssal együtt a gyanúsított belépésre jelentkezett 2017. május 1-én az éjjeli órákban a Röszke autópálya határátkelőhelyen Magyarország területére Szerbia irányából. A belépést követően a migránsok a raktérből kiszálltak, kettejüket a határátkelőhely közelében, míg a harmadik személyt a kamion vezetőfülkéjében vonták ellenőrzés alá.

A másik férfi 2017. május 1-én a délelőtti órákban állapodott meg még Szerbiában ismeretlenül maradt megbízóival abban, hogy a határ melletti benzinkúton felvesz az általa vezetett személygépkocsiba két török állampolgárt és őket elrejtve Magyarország területére csempészi, majd onnan Ausztriába szállítja. A megállapodásnak megfelelően a gyanúsított által vezetett személygépkocsi csomagtartójába mászott be a két török állampolgár, és azokra a csomagtartót rázárva a gyanúsított 2017. május 2-án valamivel éjfélt követően jelentkezett belépésre Magyarország területére Röszkénél Szerbia irányából. A határátkelőhelyen végzett rendőri ellenőrzés során a két migránst a személygépkocsi csomagteréből előállították és megállapították, hogy a Magyarország területére történő belépéshez megfelelő engedélyekkel nem rendelkeznek.

Az ügyészség mindkét gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán tett indítványt. A gyanúsítottakkal szemben a nyomozás több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt folyik a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Előző sztori

Először rendezik meg idén a Közösségek Hetét

Default thumbnail
Következő sztori

Négy helyszínen várják a véradókat május második hetében

Legutóbbi hasonló cikkek