Hogyan is született a SZEGEDma.hu? – áprilisi összejövetel a Szőregi Baráti Társaságnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szoreg_szegedma_tortenet_006

Rendhagyó összejövetelt tartott áprilisban a Szőregi Baráti Társaság. Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő meghívásának ugyanis eleget tett, és megtisztelte a rendezvényt Oláh János közgazdász, egyetemi oktató, a SZEGEDma.hu internetes újság „atyja”.

Rózsavölgyi József kezdeményezte, hogy a tagság ismerje az egyik leglátogatottabb helyi internetes portál történetét, mely számos, szőregi vonatkozású cikket is közöl rendszeresen. Oláh János elmondta, egy új szegedi hírújság ötlete már a 2000-es évek végén megszületett, mivel az akkori helyi nyomtatott lapok nem előzetes ígéretükhöz híven, és nem egészen úgy közöltek bizonyos híreket, ahogyan azok megtörténtek. A végső löketet elmondása szerint egy volt tanítványával folytatott beszélgetés adta meg, aki azt mondta, a sajtó szerepe nagyon fontos, van igény és kereslet a médiára. Ha ott akar lenni valaki a piacon, akkor az internetes újságé a jövő, ha viszont nagyot akar bukni valaki, akkor a nyomtatott sajtó megjelentetését választja. Amint eldőlt, hogy Szeged új sajtóterméke internetes portál formájában fog megjelenni, felgyorsultak az események: összeállt egy profi csapat, akik olyan szintre emelték a SZEGEDma.hu oldalt, amely mára teljes mértékben beépült a szegedi politikai és közéletbe, komoly, elkötelezett és bővülő olvasótáborral büszkélkedhet. Oláh János szerint az online hírújság több szempontból is előnyt élvez a nyomtatott sajtóval szemben: egyrészt nincs helyhez kötve, így bárki elolvashatja az ország bármely pontján, illetve fontos, hogy hozzá lehet szólni az adott hírekhez, tartalmakhoz, így az emberek véleményt tudnak cserélni az online felületen.

A SZEGEDma.hu rendkívül erős kultúra- és sportrovattal rendelkezik, de természetesen naprakész és pontos információkat közöl a legfontosabb szegedi és Csongrád megyei hírekről is. Az oldalon a látogatók csak is olyan tartalmakat találnak, melyek valóban hírértékűek. Az internetes újság sikerét látogatottságán kívül mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy híreiket már más portálok, például az Origo.hu is átveszi.

A résztvevők köszönetüket fejezték ki, hogy az oldal sok hírt közöl településünkről, Szőregről, és természetesen számos kérdéssel bombázták Oláh urat, aki készségesen megválaszolt valamennyit.

no images were found

Előző sztori

Meghalt a világ legöregebb, 146 éves embere

Következő sztori

Újráztak a Sófi-díjasok – bemutatkoznak a fődíjasok