Közélet

Hogyan is született a SZEGEDma.hu? – áprilisi összejövetel a Szőregi Baráti Társaságnál

Hogyan is született a SZEGEDma.hu? – áprilisi összejövetel a Szőregi Baráti Társaságnál

2017. május 2., kedd
Hogyan is született a SZEGEDma.hu? – áprilisi összejövetel a Szőregi Baráti Társaságnál
szoreg_szegedma_tortenet_006

Rendhagyó összejövetelt tartott áprilisban a Szőregi Baráti Társaság. Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő meghívásának ugyanis eleget tett, és megtisztelte a rendezvényt Oláh János közgazdász, egyetemi oktató, a SZEGEDma.hu internetes újság „atyja”.

Rózsavölgyi József

kezdeményezte, hogy a tagság ismerje az egyik leglátogatottabb helyi internetes portál történetét, mely számos, szőregi vonatkozású cikket is közöl rendszeresen.

Oláh János

elmondta, egy új szegedi hírújság ötlete már a 2000-es évek végén megszületett, mivel az akkori helyi nyomtatott lapok nem előzetes ígéretükhöz híven, és nem egészen úgy közöltek bizonyos híreket, ahogyan azok megtörténtek. A végső löketet elmondása szerint egy volt tanítványával folytatott beszélgetés adta meg, aki azt mondta, a sajtó szerepe nagyon fontos, van igény és kereslet a médiára. Ha ott akar lenni valaki a piacon, akkor az internetes újságé a jövő, ha viszont nagyot akar bukni valaki, akkor a nyomtatott sajtó megjelentetését választja. Amint eldőlt, hogy Szeged új sajtóterméke internetes portál formájában fog megjelenni, felgyorsultak az események: összeállt egy profi csapat, akik olyan szintre emelték a SZEGEDma.hu oldalt, amely mára teljes mértékben beépült a szegedi politikai és közéletbe, komoly, elkötelezett és bővülő olvasótáborral büszkélkedhet. Oláh János szerint az online hírújság több szempontból is előnyt élvez a nyomtatott sajtóval szemben: egyrészt nincs helyhez kötve, így bárki elolvashatja az ország bármely pontján, illetve fontos, hogy hozzá lehet szólni az adott hírekhez, tartalmakhoz, így az emberek véleményt tudnak cserélni az online felületen. A SZEGEDma.hu rendkívül erős kultúra- és sportrovattal rendelkezik, de természetesen naprakész és pontos információkat közöl a legfontosabb szegedi és Csongrád megyei hírekről is. Az oldalon a látogatók csak is olyan tartalmakat találnak, melyek valóban hírértékűek. Az internetes újság sikerét látogatottságán kívül mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy híreiket már más portálok, például az Origo.hu is átveszi. A résztvevők köszönetüket fejezték ki, hogy az oldal sok hírt közöl településünkről, Szőregről, és természetesen számos kérdéssel bombázták Oláh urat, aki készségesen megválaszolt valamennyit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.