Sport

Hátország: a Puskás érvényesítette a papírformát

Hátország: a Puskás érvényesítette a papírformát

2017. május 3., szerda
Hátország: a Puskás érvényesítette a papírformát
puskas szm

AZ L-IT-SZEAC élvonalbeli csapatai az ország talán legmagasabb költségvetésből gazdálkodó „elit” akadémiáját, a Puskás Akadémia FC-t fogadták szokásos hazai pályájukon, Mórahalmon.

Remekül kezdte a találkozót a Szeac. Húsz percig teljesen egyenrangú ellenfele volt az egész országból toborzott (például három Csongrád megyei játékossal felálló) Puskásnak, pedig két válogatottját, Török Kevint és Csányi Ádámot sérülés miatt nélkülözte a Paksi legénység. Ekkor azonban bő négy perc alatt eldöntötte a találkozót a felcsúti gárda. A huszadik percben a góllövő listát 23 találattal vezető Kalmár bevette az egyébként jól védő Horváth kapuját, majd két percenkén Komáromi és Vízler is beköszönt, szinte behozhatatlanná téve a vendégek előnyét. A második játékrészben hasonló játékot láthatott a közönség, mint az elsőben. Szervezetten védekezett a szegedi csapat, és még veszélyes kontrákra is vezetett, de sajnos nem sikerült bevenni a Puskás kapuját, így az utolsó tíz percre fordulva még mindig 0-3 volt az eredmény. Ekkor azonban jött az első félidő forgatókönyve. A vendégek öt perc alatt kétszer is megzörgették a félidőben csereként beálló és egyébként Zékányhoz hasonlóan magabiztosan védő Horváth hálóját, kialakítva a 0-5-ös végeredményt. A Puskás Akadémia ezzel öt fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan, tizenhat pontos előnnyel vezeti a tabellát, ezzel meg is nyerte a bajnokságot. Gratulálunk!

Labdarúgó NB I, U15, 25. forduló

L-IT-SZEAC - Puskás Akadémia FC 0-5 (0-3)

Mórahalom, vezette: Dobó Zoltán (Förgeteg Lívia, Dobó Attila).

L-IT-SZEAC:

Zékány Botond (Horváth Kevin) – Mészáros Gergő, Ottlik Máté, Dér Dávid, Nagy Márton (Barna István) – Veszelka Milán, Lóki Roland, Kalmár Patrik (Fazekas István), Nagy-Pál Máté – Vincze Zsombor,Holcsik Bálint. Edző: Paksi Péter. A két élvonalbeli Szeac korosztály közül úgy tűnt az U14-es gárdának lesz komolyabb esélye megszorongatni a Puskást és a nézőknek nem is kellett csalatkozniuk. Az első félidő teljesen kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, mindkét csapatnak voltak helyzetei, ám a kapuk érintetlenek maradtak. Sajnos a szegediek nélkülözték legjobb gólszerzőjüket, a kéztörést szenvedő Gera Zalánt, így kissé erőtlen volt a támadó szekció. Hiába vezetettek szép támadásokat Bilic Igor fiai, a tizenhatos előterében elfogyott a lendület. Aztán a második játékrészben az erő is kezdett fogyni. A lényegesen „hosszabb kispaddal” rendelkező vendégek a második percben betaláltak Gáspár révén és ezzel kitámadásra kényszerítették a Szeacot. A fiúk támadtak is annak ellenére, hogy az ellenfél sorra küldte be a pihent játékosokat, a hazaiak pedig nem tudtak változtatni. És ahogy ez gyakran lenni szokott, egy elhalt Szeac akció után vezetett kontrából a 74. percben Muth bevette a csereként beálló Sági kapuját eldöntve ezzel a találkozót, 0-2. A találkozó krónikájához hozzá tartozik, hogy Förgeteg Lívia játékvezető működése üde színfolt volt az elmúlt hetekben látható játékvezetői ténykedések között. Végig remekül kézben tartotta a mérkőzést, akció közelben volt, határozottan lépett fel, ha szükség volt rá és ami talán a legfontosabb, hiszen gyerekeknek vezetett, oda figyelt a nebulók minden rezdülésére, vigyázott a testi épségükre. Köszönjük! Urak! Nem szégyen a hölgyektől tanulni!

Labdarúgó NB I, U14, 25. forduló

L-IT-SZEAC - Puskás Akadémia 0-2 (0-0)

Mórahalom, vezette: Förgeteg Lívia (Dobó Zoltán, Dobó Attila).

L-IT-SZEAC:

Ásós Dániel (Sági Viktor) – Radovanovics Nikola, Zsótér Bence, Molnár Bálint, Nagy Krisztián – Ábrahám Balázs, Molnár Ádin (Csehó Martin), Bánfi Balázs Kovács Viktor – Gera Norbert, Jakó Dávid Edző: Bilic Igor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.