Közélet

Harrach: kettős igényt elégítenek ki a nyugdíjasszövetkezetek

Harrach: kettős igényt elégítenek ki a nyugdíjasszövetkezetek

2017. május 12., péntek
Harrach: kettős igényt elégítenek ki a nyugdíjasszövetkezetek

Egyszerre elégítenek majd ki gazdasági és társadalmi igényt a közérdekű nyugdíjasszövetkezetek, hiszen csillapítják a munkaerőhiányt és kereseti lehetőséget biztosítanak az arra igényt tartóknak - mondta az M1 aktuális csatorna péntek reggel műsorában Harrach Péter.

A KDNP-frakcióvezetője - aki a Fidesz képviselőcsoportját irányító Kósa Lajossal közösen jegyzi az új foglalkoztatási forma megteremtéséről szóló törvényjavaslatot - kiemelte: a nyugdíjasok kétötöde térne vissza valamilyen módon a munkaerőpiacra. A politikus kiemelte: a diák- és iskolaszövetkezetek mintájára bevezetendő struktúrában arra is mód nyílik, hogy részmunkaidőben dolgozzanak az idősek, akik akár heti egy-két nap munkát is vállalhatnak. Hozzátette: járulékmentesen, csupán a 15 százalékos szja-t megfizetve kereshetnének pénzt így a nyugdíjasok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.