Fizetés nélkül sétáltak ki a tévékkel áruházból

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jog_birosag_torveny

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két helybeli férfival szemben, akik az egyik áruházból két televíziót tulajdonítottak el, valamint egyikük egy zálogházból is lopott.

A vádirat szerint a két férfi tavaly november végén a kora délelőtti órákban az egyik helyi áruház műszaki osztályán nézelődött hosszabb ideig, majd megfogtak egy-egy 48 cm átmérőjű, egyenként 33.000.-Ft értékű, bontatlan csomagolásban levő televíziókészüléket. Ezt követően a műszaki osztályról a kijárat irányába indultak úgy, hogy mindketten a jobb kezükben tartották a dobozokba csomagolt készülékeket és a pénztársort kikerülve fizetés nélkül a főbejáraton kivitték azokat az áruházból és elszaladtak. Ezt követően a vádlottak a televíziókat ismeretlen személyek részére értékesítették.

Mindezeken túlmenően az egyik vádlott 2017. január 10. napján a déli órákban megjelent egy helyi zálogházban élettársával együtt, és amíg az eladó az élettársnak gyűrűket kínált eladásra, a vádlott a pult melletti üveges vitrinből eltulajdonított egy 14 karátos, 63 gramm súlyú, 45 cm hosszú és közel 600.000.-Ft értékű arany nyakláncot, amivel az üzletből kisétált. A vádlott ezt követően ismeretleneknek értékesítette az ékszert.

A járási ügyészség a vádlottakat a sértetteknek okozott értékhatár szerint minősülő üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. A vádlottak egyike a bűncselekményt visszaesőként követte el, illetőleg velük szemben hasonló jellegű bűncselekmények miatt több büntetőeljárás is van folyamatban.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

NGM: a diákok 16 éves kortól létesíthetnek munkaviszonyt

Következő sztori

Nemdohányzó munkahely lesz a Kormányhivatal szegedi épülete