Elbúcsúztak a Radnóti végzősei + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

radnoti_ballagas029kf

Megkezdődtek a középiskolai ballagások, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban is körbejárták régi iskolájukat a búcsúzó diákok. Hétfőn már az érettségi várja őket.

Szülők, rokonok, barátok sokasága látogatott el péntek délután a Radnóti gimnáziumba, hogy együtt búcsúztassa el a végzősökkel középiskolájukat. Az ünnepi keretein belül a ballagó diákok utoljára körbejárták a gimnázium termeit, majd a virágokkal és batyuval megajándékozott fiatalokat Gál Béla igazgató köszöntötte a Radnóti zsúfolásig telt sportcsarnokában. A legjobb tanulók elismerésben is részesültek.

A végzősök a ballagási ceremónia (és valószínűleg finom vacsora) után azonban nem lélegezhetnek fel, hiszen hétfőtől életük egyik legfontosabb feladata várja őket.

Ma a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május-júniusi érettségi időszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszerben.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint május 5. és június 30. között a középiskolákban – valamint a 20 fővárosi és a megyei kormányhivatal szervezésében – 1.170 vizsgahelyszínen szervezik meg az érettségi vizsgákat. Az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., végső időpontja pedig június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik.

Az érettségi vizsgák szervezése, a vizsgák előkészítése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági eljárásrend szerint, az Oktatási Hivatal szakmai irányításával – a fővárosi és a megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok közreműködésével – az előre tervezett ütemezés szerint folyik. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódnak az érettségik.

no images were found

Előző sztori

Atlétika: Márton Anita ezüstérmet nyert Dohában

Következő sztori

Hétvégi programajánló: Szeged Ink V, Wellhello