Egyetem

Elbúcsúztak a Radnóti végzősei + FOTÓK

Elbúcsúztak a Radnóti végzősei + FOTÓK

2017. május 5., péntek
Elbúcsúztak a Radnóti végzősei + FOTÓK
radnoti_ballagas029kf

Megkezdődtek a középiskolai ballagások, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban is körbejárták régi iskolájukat a búcsúzó diákok. Hétfőn már az érettségi várja őket.

Szülők, rokonok, barátok sokasága látogatott el péntek délután a Radnóti gimnáziumba, hogy együtt búcsúztassa el a végzősökkel középiskolájukat. Az ünnepi keretein belül a ballagó diákok utoljára körbejárták a gimnázium termeit, majd a virágokkal és batyuval megajándékozott fiatalokat

Gál Béla

igazgató köszöntötte a Radnóti zsúfolásig telt sportcsarnokában. A legjobb tanulók elismerésben is részesültek. A végzősök a ballagási ceremónia (és valószínűleg finom vacsora) után azonban nem lélegezhetnek fel, hiszen hétfőtől életük egyik legfontosabb feladata várja őket. Ma a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május-júniusi érettségi időszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszerben. Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint május 5. és június 30. között a középiskolákban - valamint a 20 fővárosi és a megyei kormányhivatal szervezésében - 1.170 vizsgahelyszínen szervezik meg az érettségi vizsgákat. Az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak. Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., végső időpontja pedig június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik. Az érettségi vizsgák szervezése, a vizsgák előkészítése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági eljárásrend szerint, az Oktatási Hivatal szakmai irányításával - a fővárosi és a megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok közreműködésével - az előre tervezett ütemezés szerint folyik. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódnak az érettségik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.