Elballagott a Deák + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ballagas_deak_mimnazium49_gs

A Deák Ferenc Gimnáziumban is búcsút intettek régi iskolájuknak a végzős diákok.

Szombat délelőtt a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban is megtartották a ballagási ünnepséget. A búcsúzó diákok körbejárták egykori tantermeiket, az iskola udvarát, majd a gimnázium aulájában gyűltek össze a rokonok és a barátok társaságában hogy közösen ünnepeljék meg az elmúlt éveket és az elkövetkezendő jövőt.

A végzősök számára ugyanis izgalmakat tartogat a közeljövő is: pénteken a horvát, német, szerb és szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival megkezdődik a 2016/2017. tanév május-júniusi érettségi időszaka. Ez a vizsgaidőszak a 26. a 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszerben.

Az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint május 5. és június 30. között a középiskolákban – valamint a 20 fővárosi és a megyei kormányhivatal szervezésében – 1.170 vizsgahelyszínen szervezik meg az érettségi vizsgákat. Az írásbeli vizsgák május 5-étől május 26-áig tartanak.

Az emelt szintű szóbeli vizsgák kezdő időpontja június 8., végső időpontja pedig június 15. lesz, a középszintű szóbeli vizsgák időszaka a június 19-30 időszakra esik.

Az érettségi vizsgák szervezése, a vizsgák előkészítése a 2005 őszén bevezetett, és azóta eredményesen működő szakmai és biztonsági eljárásrend szerint, az Oktatási Hivatal szakmai irányításával – a fővárosi és a megyei kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok közreműködésével – az előre tervezett ütemezés szerint folyik. Hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgákkal folytatódnak az érettségik.

no images were found

Előző sztori

Orbán Viktor: még idén újabb nyugdíjemelés jöhet

Következő sztori

Ismét ellenőrzik az autósok sebességét a megyében