//

EarlyAct csoport alakult az újszegedi Gregor-iskola családi napján + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Earlyact7

A legifjabb rotartystákat összefogó EarlyAct csoport húsz fővel alakult meg a Gregor-iskola hagyományos családi napján, amelyre az osztályok kulturális műsorral készültek.

Régóta hagyomány, hogy évente két alkalommal is rendeznek családi napot a Szegedi Gregor József Általános Iskolában, amely Pocsai Blanka intézményvezető szerint rendkívül jó lehetőséget teremt arra, hogy a diákok, szülők és pedagógusok kötetlen, játékos formában vehessenek részt nevelő célzatú és közösségépítő programokon. „Az őszi családi napunk keretében nagy sikerrel kézműves játszóházat tartunk, amelyen a karácsonyhoz kapcsoló díszeket is készítünk. Fontosnak tartjuk, hogy tényleg kitárja kapuit az intézmény, érzékenyítő programot is tartottunk a Vakok és Gyengénlátók Csongrád Megyei Egyesületétől voltak vendégeink, ezen felül kézügyességet és kreativitást fejlesztő gyakorlatokba és játékokba vontuk be a gyerekeket, illetve volt egy nagyon sikeres az őszi Fogadj örökbe egy könyvet akció, amely révén 250 kötettel bővült az iskolánk könyvtára. A tavaszi családi napunk minden alkalommal a kulturális bemutatkozók jegyében telik, ilyenkor szinte minden osztály készül valamilyen programmal, ezúttal is így volt” – mondta el portálunknak Pocsai Blanka. Kitelepülést is tartanak a tavaszi családi napon, hogy ne csak az intézmény falai között legyenek programok, ezúttal délután a Gellért Szabadidőközpontba invitálták a gyerekeket és szüleiket.

A Gregor-iskola diákjai a tanárokkal és dolgozókkal közösen kitakarították az iskolát, ellátogattak a víztoronyba, volt mód a BikeSafe kerékpáros regisztrációs programhoz való csatlakozásra amellett, hogy át is vizsgálták a bicikliket, illetve bűnmegelőzési TOTÓ és közlekedési tesztlapok várták nemcsak a gyerekeket. Délután a Gellért Szabadidőközpontban Gregor Józsefné köszöntötte a résztvevőket, majd az osztályok mutatkoztak, illetve az iskola énekkara is fellépett, majd grillpartit tartottak. Pocsai Blanka elmondta, a Konfuciusz Intézet is csatlakozott a családi napjukhoz, akik TOTÓT készítettek, sportbemutatót tartottak, míg az iskola kínai nyelvtanárának vezetésével egy kínai nyelvű, zenés produkcióval készültek a diákok.

Húsz fővel megalakult az EarlyAct csoport is, ami a Rotary család legfiatalabb csoportja, általános iskolás, 10-14 éves korosztályú gyermekek részvételével. Szegeden az első ilyen csoport alakult meg a Gregor-iskolában, míg országosan ez az ötödik. „Jóakaratot, megértést, békét hirdessen diáktagjai aktív részvételén keresztül, hogy elkötelezett állampolgársággal és hatásos vezetéssel javíthassák iskolájuk, a helyi és globális közösségek életminőségét” – ez a küldetése az EarlyActnak. „Egy volt kolléganőnk fia, Juhász Máté rotarysta, aki édesanyja emléke előtt tisztelegve egy díjat is alapított, amit már harmadik éve adjuk át. A díj kapcsán beszélgettünk az iskolai programokról, a közösségépítésről, s akkor merült fel, hogy a rotary család legkisebb tagja az EarlyAct, amely az általános iskolai korosztályban próbálja elmélyíteni a rotary szellemiségét. Felmértem a szülők és a diákok körében, hogy mekkora az érdeklődés, és pozitív volt a fogadtatás. Ilyen csoport még nincs Szegeden, úgyhogy ebben úttörők vagyunk” – fogalmazott Pocsai Blanka. A családi napon húsz diák tett fogadalmat, de még legalább tíz kisgyerek szeretne csatlakozni, mivel látták milyen programokat is valósít majd meg a csoport. Azt, hogy mennyire is komolyan veszik a legifjabbakat a rotarysták jól jelzi, hogy Lukácsné Csizmadia Gabriella országos EarlyAct vezető is részt vett a családi napon, akárcsak Tari Annamária, a Rotary Magyarország Ifjúsági Szolgálatának elnöke és Zsótér Brigitta a Rotary Club Szeged – Tisza képviseletében. Az EarlyAct csoport az SZTE Füvészkertben is hírül adta megalakulását, szombaton fát ültettek közösen a gyerekek a Rotary ligetben.

no images were found

no images were found

Előző sztori

Dömötör-díjak: Rácz Tibor kapta az idei életműdíjat

Következő sztori

Kövér László: a 13 nemzetiség jóléte Magyarország pozícióit erősíti