Botka László turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Botka László

Mindezt egy DK-közeli blog állítja, mely úgy fogalmaz: Botka porcelánbolti elefántként viselkedik az országos politikában.

„Botka belülről veri szét az MSZP-t” címmel jelent meg írás hétfőn a DK-közeli Nyugati Fény blogon, újabb állomásaként a Botka László és Gyurcsány Ferenc, avagy az MSZP és a DK között hetek óta egyre erősödő és durvuló üzengetésnek. Az érdekesebb részleteket szemezgetjük a cikkből, érzékeltetvén, hogyan látják a DK háza táján holdudvarában Botka László szocialista párton belüli térfoglalását.

„Turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését Botka László, aki már eddig is porcelánbolti elefántként viselkedett az országos politikában. Amióta a rolexes gazdagüldöző önkényesen kinevezte magát miniszterelnök-jelöltnek, megszakadtak az együttműködési tárgyalások, és elmérgesedett a viszony az ellenzéki pártok között. Ami nem is csoda, hiszen Botka olyan fideszes stílusban kezdte el revolverezni a lehetséges szövetségeseit, mintha szándékosan nem is akarna együttműködni senkivel. A 400-450 ezer stabil szavazóval rendelkező Gyurcsány Ferencet hetente háromszor eltakarodásra szólítja fel, a többi ellenzéki formációt pedig (szitokszóként használva) ‘liberális törpepártokként’ szokta emlegetni” – írja a blog szerzője.

Új fejleményként jegyzi meg: „itt van az ámokfutás újabb stációja. Hétvégi hír, hogy Botka már nem csak az ellenzéki szövetségeseket, de a saját pártját is elkezdte aprítani.” A Nyugati Fény Botka az MSZP honlapján is olvasható miniszterelnök-jelölti programból idéz: a szegedi polgármester együttdöntési jogot követel magának a 106 egyéni jelölt kiválasztásánál és az országos lista felállításánál; mindazok, akiket ő a 2010-es kudarc felelőseinek tart, nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as listáján; a fideszes médiával szemben teljes bojkottot kell gyakorolni – aki ezt megszegi, arra retorziók várnak.

„Ami ez utóbbit illeti: parádés öntökönszúrás, hogy egy ‘ellenzéki’ párt a kampány küszöbén kijelenti: mostantól a társadalom felével nem óhajt kommunikálni, őket már nem akarja megszólítani. (…) Az viszont egészen döbbenetes, hogy Botka immár önkényes erkölcsbíróként tiltólistát akar bevezetni azokra, akik 2010-ben küzdöttek, de alulmaradtak. És hogy ki az, aki ‘felelős a 2010-es kudarcért’, azt természetesen ő dönti el. Mert csak. Nekünk nem kutyánk – nem macskánk mondjuk Mesterházy Attila, de ez az ember 2010-ben beleállt, az arcát adta hozzá, és a biztos bukás tudatában is becsülettel végigcsinálta a kampányt. Botka eközben a Maldív-szigeteken búvárkodott. De említhetnénk Gőgös Zoltánt, Varga Lászlót, Burány Sándort és egy sor további szocialistát, akik 2010 előtt is ott ültek a parlamentben, így Botka értelmezésében ‘felelősek a 2010-es bukásért’. Régi trükk: Ha nem akarsz rajta lenni a rosszak listáján, légy te az az ember, aki felolvassa a listát. Már csak az nem világos, hogy akkor ki a búbánattal akar (akar?) kormányt váltani Botka, ha szinte mindenkit kidobna az ablakon. A mérhető ellenzéki pártokat teljesen elvadította magától, és már a saját pártját aprítja” – olvasható a blogbejegyzésben.

A Nyugati Fény úgy folytatja: „Szánalmas, hogy az az ember, aki 1994 óta képviselő, 23 éve a politikából él, mindent megszavazott a múltban, most előadja a messziről jött embert, a ma született bárányt, sőt ő akar kirekeszteni mindenkit, aki nem tetszik neki. Botka pökhendi arroganciáját ráadásul az égvilágon semmi nem indokolja. Januári megjelenése óta az MSZP támogatottsága konkrétan befagyott. Egymillió új szavazót ígért, de a debreceni időközi alapján, még a meglévő MSZP-szavazókat sem tudta elvinni az urnákhoz.”

A DK közeli blog végül úgy összegez: Botka az ellenzéki oldal szétverője, az általa képviselt kirekesztő tempó helyett egyenrangú együttműködés kell az ellenzéki oldalon, mert 2018 nincs lefutva.

Előző sztori

Telenor: nem károsította a lakossági felhasználókat a zsarolóvírus

Következő sztori

Balliberális aktivistákkal, politikusokkal kávézott Bayer Zsolt + VIDEÓK