Közélet

Botka László turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését

Botka László turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését

2017. május 15., hétfő
Botka László turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését
Botka László

Mindezt egy DK-közeli blog állítja, mely úgy fogalmaz: Botka porcelánbolti elefántként viselkedik az országos politikában.

„Botka belülről veri szét az MSZP-t” címmel jelent meg írás hétfőn a DK-közeli

Nyugati Fény

blogon, újabb állomásaként a

Botka László

és

Gyurcsány Ferenc

, avagy az MSZP és a DK között hetek óta egyre erősödő és durvuló üzengetésnek. Az érdekesebb részleteket szemezgetjük a cikkből, érzékeltetvén, hogyan látják a DK háza táján holdudvarában Botka László szocialista párton belüli térfoglalását. „Turbófokozatra kapcsolta az ellenzéki oldal szétverését Botka László, aki már eddig is porcelánbolti elefántként viselkedett az országos politikában. Amióta a rolexes gazdagüldöző önkényesen kinevezte magát miniszterelnök-jelöltnek, megszakadtak az együttműködési tárgyalások, és elmérgesedett a viszony az ellenzéki pártok között. Ami nem is csoda, hiszen Botka olyan fideszes stílusban kezdte el revolverezni a lehetséges szövetségeseit, mintha szándékosan nem is akarna együttműködni senkivel. A 400-450 ezer stabil szavazóval rendelkező Gyurcsány Ferencet hetente háromszor eltakarodásra szólítja fel, a többi ellenzéki formációt pedig (szitokszóként használva) 'liberális törpepártokként' szokta emlegetni” – írja a blog szerzője. Új fejleményként jegyzi meg: „itt van az ámokfutás újabb stációja. Hétvégi hír, hogy Botka már nem csak az ellenzéki szövetségeseket, de a saját pártját is elkezdte aprítani.” A Nyugati Fény Botka az MSZP honlapján is olvasható miniszterelnök-jelölti programból idéz: a szegedi polgármester együttdöntési jogot követel magának a 106 egyéni jelölt kiválasztásánál és az országos lista felállításánál; mindazok, akiket ő a 2010-es kudarc felelőseinek tart, nem szerepelhetnek az MSZP 2018-as listáján; a fideszes médiával szemben teljes bojkottot kell gyakorolni – aki ezt megszegi, arra retorziók várnak. „Ami ez utóbbit illeti: parádés öntökönszúrás, hogy egy 'ellenzéki' párt a kampány küszöbén kijelenti: mostantól a társadalom felével nem óhajt kommunikálni, őket már nem akarja megszólítani. (…) Az viszont egészen döbbenetes, hogy Botka immár önkényes erkölcsbíróként tiltólistát akar bevezetni azokra, akik 2010-ben küzdöttek, de alulmaradtak. És hogy ki az, aki 'felelős a 2010-es kudarcért', azt természetesen ő dönti el. Mert csak. Nekünk nem kutyánk – nem macskánk mondjuk

Mesterházy Attila

, de ez az ember 2010-ben beleállt, az arcát adta hozzá, és a biztos bukás tudatában is becsülettel végigcsinálta a kampányt. Botka eközben a Maldív-szigeteken búvárkodott. De említhetnénk

Gőgös Zoltánt, Varga Lászlót, Burány Sándort

és egy sor további szocialistát, akik 2010 előtt is ott ültek a parlamentben, így Botka értelmezésében 'felelősek a 2010-es bukásért'. Régi trükk: Ha nem akarsz rajta lenni a rosszak listáján, légy te az az ember, aki felolvassa a listát. Már csak az nem világos, hogy akkor ki a búbánattal akar (akar?) kormányt váltani Botka, ha szinte mindenkit kidobna az ablakon. A mérhető ellenzéki pártokat teljesen elvadította magától, és már a saját pártját aprítja” – olvasható a blogbejegyzésben. A Nyugati Fény úgy folytatja: „Szánalmas, hogy az az ember, aki 1994 óta képviselő, 23 éve a politikából él, mindent megszavazott a múltban, most előadja a messziről jött embert, a ma született bárányt, sőt ő akar kirekeszteni mindenkit, aki nem tetszik neki. Botka pökhendi arroganciáját ráadásul az égvilágon semmi nem indokolja. Januári megjelenése óta az MSZP támogatottsága konkrétan befagyott. Egymillió új szavazót ígért, de a debreceni időközi alapján, még a meglévő MSZP-szavazókat sem tudta elvinni az urnákhoz.” A DK közeli blog végül úgy összegez: Botka az ellenzéki oldal szétverője, az általa képviselt kirekesztő tempó helyett egyenrangú együttműködés kell az ellenzéki oldalon, mert 2018 nincs lefutva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.