Közélet

Botka földterületet felejtett ki vagyonnyilatkozatából

Botka földterületet felejtett ki vagyonnyilatkozatából

2017. május 4., csütörtök
Botka földterületet felejtett ki vagyonnyilatkozatából
kozeleti_kavehaz_botka29_gs

Kimaradt Botka László vagyonnyilatkozatából egy közel 300 négyzetméteres földdarab – írta meg a hvg.hu.

Botka László

szegedi polgármester évekkel ezelőtt megvett egy, a telkéhez korábban is bérelt földdarabot, ám azt nem írta bele a vagyonnyilatkozatába -

írja a hvg.hu

. A lap szerint Botka László és felesége 2001-ben vásárolta meg a szegedi telket, amelynek pontos méretét és határait 2005-ben mérték ki. A földhivatali dokumentumban a területet ekkor átírták 843 négyzetméteresről 842-esre. A területhez nem sokkal később, 2005-ben átjegyeztek 287 négyzetmétert egy olyan földterületből, amely az államé volt, majd az önkormányzaté lett. A tulajdoni lap szerint 2010-ben jegyezték be oda a szegedi gázszolgáltató vezetékjogát. Botka az érintett területrészt megvette. Piaci értékbecslés után 2,87 millió forintot fizetett ki vételi árként, ami 10 ezer forint/négyzetméternek felel meg. A vásárlás után a telek mérete 1130 négyzetméter lett, amely fele részben Botkáé. Azonban a polgármester vagyonnyilatkozatában még a régi, 842 négyzetméteres teleknagyság szerepel. Botka ezzel kapcsolatban a hvg.hu-nak azt mondta, 2001 óta automatikusan töltötte ki a vagyonnyilatkozatát, a telek számára ténylegesen, fizikailag nem nőtt, hiszen ez a rész 1994 óta szerves része volt. Ez minden, csak nem eltitkolt vagyon, de javítani fogom a vagyonnyilatkozatomat - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.