/

Árokba csúszott egy autó Csengelénél

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három anyagi kárral járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu.

Csengele irányából a csengelei vasútállomás felé haladt az 54121-es számú úton egy személyautó május 7-én, valamivel 4 óra előtt. Az autó az M5-ös autópálya hídján áthajtva a balra található bekötő útra akart bekanyarodni, de azon túlhaladt, a vezető hátramenetet végzett, de az útpadkára hajtott, és a jármű félig az ott levő árokba csúszott. Az autóban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg. A helyszínen elvégzett alkoholteszter pozitív értéket mutatott.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszesital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezessen!

Default thumbnail
Előző sztori

Asztalitenisz: bejutott a négyes döntőbe a Floratom

Következő sztori

Pénteken startol az ország legnagyobb bormustrája Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek