Amit nem használunk, az elsorvad – Kopniczky Zsolt neurológus-idegsebész előadása a Csongor téri Közösségi házban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

amit_nem_hasznalunk_egeszsegnap07_gs

Mit tehetünk a szellemi aktivitás fenntartásáért? Melyek az idegrendszert érintő főbb betegségek és ezek hogyan kezelhetők? – ezekre a kérdésekre kereste a választ előadásában Kopniczky Zsolt egyetemi docens, neurológus és idegsebész szakorvos, az SZTE Sebészeti Műtéttani Intézetének munkatársa a Csongor téri közösségi házban.

Telt ház volt a májusi Egészségnapon is a Csongor téri Közösségi házban. A program elindítója, Kothencz János, azzal a céllal hívta életre az előadássorozatot, hogy az emberek megfelelő információhoz juthassanak az egészségükkel kapcsolatban, hogy miként őrizhetik meg jó közérzetüket, és mit tehetnek, ha már megjelent a betegség az életükben.

Az előadáson Kopniczky Zsolt neurológus a laikus ember számára is érthető módon beszélt az idegrendszer felépítéséről, feladatáról, amit rajzokkal tett szemléletesebbé. Érdekességként elmondta, mennyi minden kell például ahhoz, hogy járni vagy beszélni tudjunk. Beszélt olyan fontos, sokakat érintő neurológiai funkciózavarokról, betegségekről, mint a szédülés, fejfájás, magas vérnyomás, vérkeringési zavar, agyvérzés, stroke, demencia, Alzheimer vagy Parkinson kór. Elmondta, hogy van olyan idegrendszeri probléma, ami az idősebb kor természetes velejárója, de kitért arra is, hogy tudjuk az idegrendszert edzésben tartani. Kiemelte, hogy fontos a sok folyadék, a testmozgás, a helyes táplálkozás, a pihentető alvás, amivel elérhetjük, hogy szellemileg sokáig fittek maradjunk.

„Nagyon hasznosak az Egészségnap programjai, minden előadáson itt vagyunk, ki sem hagynánk – mosolygott össze Erzsike és Rózsika. Nagyon sok hasznos tanácsot kapunk az egészség megőrzésével kapcsolatban, kérdezhetünk is az előadótól, így az általános tájékoztató mellett, személyre szabott, konkrét válaszokat is kaphatunk a minket foglalkoztató kérdésekre” – mondták elégedetten.

A programsorozat szeptemberben folytatódik, amire továbbra is várják az érdeklődőket!

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu: három magyar arany, összesen öt érem a szombati délelőtti döntőkben a világkupán (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Pély Barna ad szólókoncertet az IH-ban

Legutóbbi hasonló cikkek