/

A patkányagy titkairól és a bevándorlásról is beszéltek a nyertesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legtrendibb és legjobb előadásokat díjazta az SZTE Tehetségpont Prezentációs technikák nevű versenyén. Az összegyetemi megmérettetés legjobbjai többek között a patkányagy titkairól, vagy éppen a bevándorlásról beszéltek. A Prezimester.hu prezentációs szakértője és a Toastmasters nemzetközi oktatási szervezet vezetője is értékes különdíjakat adott át.

Idős patkányokat agyát vizsgálta A prezentációs technikák verseny egyik győztese, Szepes Borbála orvostanhallgató. Az összegyetemi megmérettetésen a házigazda SZTE Tehetségpont és a szakmai zsűri a legérthetőbben és trendin előadó hallgatókat kereste, akik a legélvezetesebb módon beszélnek a választott tudományos területükről, vagy saját kutatásukról – mindössze 10-10 percben. A Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, a Szugyiczki-Györfi Katalin, a PreziMester oktatója, az ötszörös gyémántdíjas kommunikációs ügynökség, a Profelis Média alapítója,
a Seres Erika, a Toastmasters nemzetközi oktatási szervezet vezetője, a Szögi Andrea, a Délmagyarország napilap főszerkesztő-helyettese, és a Badó Attila, az SZTE Tehetségpont vezetője alkotta grémium nem elsősorban azt figyelte, a versenyzők mit mondanak, hanem inkább azt, hogy, hogyan.

A Szegedi Tudományegyetem 12 karának legjobbjai mérték össze a tudásukat a prezentációs technikák verseny májusi döntőjében, ahol az első helyezettek 50 ezer, a második 30 ezer, a harmadikok 15 ezer forintos díjazásban részesültek. A prezentációs verseny másik nyertese, Zalányi Tamás (GTK) a Bevándorlók és újítás összefüggéseit vizsgálta, a második Süli Kálmán Botond (MK) lett, aki a különleges táplálkozási célú élelmiszerekről beszélt. A versenyző egyébként a kutatótársaival közösen fejlesztett saját, ízletes energiaszeletével is megkínálta a nézőket. A dobogó harmadik fokára is ketten állhattak, Sztoján Krisztina (ÁJTK) képmásunk sérelméről, Fekete Dávid (BTK) a hazugság felismeréséről adott elő.

A versenyen egyéb értékes, szakmai elismerések is gazdára találtak. A TOASTMASTERS különdíját Zalányi Tamás nyerte, az SZTE Tehetségpontét Haramza Klára, a Zeneművészeti Kar hallgatója vehette át. A Prezimester Süli Kálmán Botondnak ajánlott fel a teljes körű felkészítést üzleti prezentációk készítéséhez.

A prezentációs verseny „A felsőoktatási intézményekben megvalósuló komplex tehetséggondozó programok támogatása” című pályázat keretében valósult meg (Nemzeti Tehetség Program, NTP-FKT-M-16-0008).

Előző sztori

Elkészült a szegedi kosárklasszis életrajzi könyve

Következő sztori

Bakondi: a határbiztonság fontos eleme az erős belbiztonságnak