Versünnep a szegedi utcákon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

posztolj verset 01

Petőfi Sándor, Reményik Sándor és Juhász Gyula költeményei ezúttal nem egy-egy kötetből tárulnak a szemünk elé, hanem egy villamosmegállóban Alsóvároson, vagy épp egy buszvárónál Tarjánban. Szegeden is gerillaakcióval népszerűsítik a költészetet Posztolj verset az utcára! akció keretében.

„Legyen egy nap a magyar versé, árasszuk el a hirdetőoszlopokat, valódi üzenőfalakat, járdákat, és minden legálisan posztolható felületet versekkel! Lepjük meg egymást és magunkat valami igazán értékessel: a kedvenc verseinkkel. A versposztolás egy olyan rendhagyó ünneplés, ami végre összeköt minket. Minden résztvevő egy kicsit hozzátesz a nagy ünnephez, éljen bárhol a világon” – hirdeti a Posztolj verset az utcára! gerillaakció, amit a Magyar Költészet Napja alkalmából a Gittegylet.com hívott ismét életre.

Ennek keretében Szeged több olyan pontján is versekre bukkanhatunk ott, ahol nem is gondolnánk. Alsóvároson egy villamosmegállóban például Juhász Gyula Szavak című költeménye köszönti az utazókat, Petőfi Sándortól A bánat? egy nagy óceán pedig a Semmelweis utcában olvasható, míg a budapesti körúton Reményik Sándor Csendes Csodák című költeménye ékesít egy buszvárót.

A szegedi akcióról ITT tájékozódhat, a szegedi utcára posztolt költeményekre pedig ITT bukkantunk.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: lendületben lévő Előrét kellene megállítania a SZEOL-nak

Következő sztori

Virágba borult Szeged – Több tízezer tulipán bontotta ki szirmait +FOTÓK