Vádat emeltek a közösen nevelt gyermeküket csempésző norvég és bolgár elkövetőkkel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a norvég nővel és bolgár férfival szemben, akik okmányokkal nem rendelkező közösen nevelt gyermeküket próbálták az Európai Unió területére bevinni.

A vádirat szerint a norvég nő és két korábbi kapcsolatából született gyermeke, valamint a vele élettársi kapcsolatban élő bolgár férfi és korábbi kapcsolatából született két gyermeke január 17-én indultak el Bulgáriából Norvégiába a nő által vezetett gépkocsival. A gépkocsiban tartózkodott gyerekek közül a férfi egy éves gyermekének nem voltak érvényes úti okmányai, ezért a jobb első ülésen utazó férfi ölébe vette a gyereket és egy takaróval letakarta. Ezt követően jelentkeztek belépésre Szerbia irányából Magyarország és így az Európai Unió területére a röszkei autópálya határátkelőhelyen.

Az intézkedés során a norvég nő, illetőleg a bolgár férfi átadta saját, valamint a hátsó ülésen tartózkodó három gyermek úti okmányát, miközben a férfi ölében, teljesen letakarva aludt az egy éves gyermek. A beléptetés során az útlevél ellenőrzést végzők a gépkocsit másodlagos ellenőrzésre a kijelölt helyre irányították, ahol megállapítást nyert, hogy a vádlottak által elrejtett gyermek a határátlépéshez szükséges úti okmányokkal nem rendelkezik. Az ügyészség a vádlottakat embercsempészés bűntettének alapesetével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Felolvasó délutánt tartanak a KIK-ben

Következő sztori

Arany János-estet tart az "Ötágú síp" Kulturális Egyesület

Legutóbbi hasonló cikkek