Vádat emelt az ügyészség a besurranó rablóval szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki november 19-én surrant be egy szegedi ingatlanba, majd a hazaérkező tulajdonost bántalmazta azért, hogy a lakásból összeszedett készpénzt és ékszert el tudja vinni.

A vádirat szerint a férfi 2016. november 19-én, a kora délelőtti órákban, bement a nyitott kapun keresztül egy szegedi ingatlan udvarára, és kézzel befeszítette a sértett udvarra nyíló lakásának ajtaját – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott a lakásból száznyolcvan ezer forint értékben rejtett el ruházatába, táskáiba ékszereket és készpénzt. A hazaérkező sértett észrevette a férfit, felkapott egy seprűt, és azzal egyszer megütötte. A vádlott kiment az udvarra, a sértett követte, majd belekapaszkodott a vádlotton lógó két táska vállpántjába, és a nagyobbik táskát a vádlott válláról lehúzta. A vádlott a táska másik pántjával lerántotta a földre a sértettet, őt mintegy 40 centiméter hosszan a földön húzta, majd a sértett mindkét kezére rátaposott. A sértett a táska pántját ennek hatására elengedte, a rabló pedig távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést szenvedett.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a különös visszaeső vádlottat rablás bűntettével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

Csermely Péter lesz a Móra-szakkollégium vendége

Következő sztori

A Balkán legígéretesebb zenekara a Várkertben