Közélet

Vádat emelt az ügyészség a besurranó rablóval szemben

Vádat emelt az ügyészség a besurranó rablóval szemben

2017. április 10., hétfő
Vádat emelt az ügyészség a besurranó rablóval szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki november 19-én surrant be egy szegedi ingatlanba, majd a hazaérkező tulajdonost bántalmazta azért, hogy a lakásból összeszedett készpénzt és ékszert el tudja vinni.

A vádirat szerint a férfi 2016. november 19-én, a kora délelőtti órákban, bement a nyitott kapun keresztül egy szegedi ingatlan udvarára, és kézzel befeszítette a sértett udvarra nyíló lakásának ajtaját - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A vádlott a lakásból száznyolcvan ezer forint értékben rejtett el ruházatába, táskáiba ékszereket és készpénzt. A hazaérkező sértett észrevette a férfit, felkapott egy seprűt, és azzal egyszer megütötte. A vádlott kiment az udvarra, a sértett követte, majd belekapaszkodott a vádlotton lógó két táska vállpántjába, és a nagyobbik táskát a vádlott válláról lehúzta. A vádlott a táska másik pántjával lerántotta a földre a sértettet, őt mintegy 40 centiméter hosszan a földön húzta, majd a sértett mindkét kezére rátaposott. A sértett a táska pántját ennek hatására elengedte, a rabló pedig távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést szenvedett. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a különös visszaeső vádlottat rablás bűntettével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.