Bulvár

Tűzesetek, kidőlt fa és baleset adott munkát a katasztrófavédőknek a hétvégén

Tűzesetek, kidőlt fa és baleset adott munkát a katasztrófavédőknek a hétvégén

2017. április 3., hétfő
Tűzesetek, kidőlt fa és baleset adott munkát a katasztrófavédőknek a hétvégén

Kamion szakította át a szalagkorlátot az M5-ös autópályán, kidőlt egy fa Szegeden, valamint tizenhárom tűzesethez riasztották a tűzoltókat - közölte honlapján a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombaton négy helyen égett a száraz fű Csongrád megyében. Deszkre, Csongrádra, Szegedre és Szentesre is riasztották a tűzoltókat. Senki sem sérült meg a tűzesetekben, a lángok nem okoztak károkat a környező épületekben. Átszakította a szalagkorlátot, majd felborult egy kamion szombaton reggel az M5-ös autópályán, Kistelek közelben. A szerelvény áttért a szemközti sávba, majd az út menti árokba borult. A kisteleki és a szegedi tűzoltók megszüntették az üzemanyag szivárgását. A balesetben személyi sérülés nem történt. Kidőlt egy hat méter magas fa szombaton délelőtt Szegeden, a Kereszttöltés utcában. A fa akadályozta a gyalogosok és az autósok forgalmát is. A szegedi tűzoltók motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezték el a beavatkozást. Senki sem sérült meg. Vasárnap kilenc szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat. Csongrádon, Hódmezővásárhelyen, Mórahalmon, Szegeden és Makón is lángolt a kiszáradt aljnövényzet, a tűz épületeket is veszélyeztetett. A megye hivatásos és önkéntes tűzoltói végezték el a beavatkozásokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A tűz összesen több mint tíz hektáros területet érintett. Megsérült egy ember vasárnap délután, amikor autójával a szalagkorlátnak ütközött az M43-as autópályán. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.