Tizenhat határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tizenhat határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken tizenkét, szombaton két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon két illegális bevándorlót fogtak el.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 21 illegális bevándorlót tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – április 10-étől 16-áig – ez a szám 29 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen öt embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Előző sztori

Az Algyői Tájház is szélesre tárta kapuit a hétvégén + FOTÓK

Következő sztori

A Föld napján dobhatták be a kukát a Zápor-tó közepébe + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Legutóbbi hasonló cikkek