Szijjártó Péter: Magyarország komoly érdeke az együttműködés Szlovéniával

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szijjártó Péter; ERJAVEC, Karl

Három olyan közös fejlesztés van jelenleg napirenden, illetve folyamatban Magyarország és Szlovénia együttműködésében, amelyek Magyarország energiabiztonságát és érdekeit nagy mértékben szolgálják – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki ljubljanai látogatása alkalmával az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Folyamatban van a két ország gázvezeték-rendszerének összekötése, amely felkerült az Európai Unió kiemelt beruházási listájára, valamint a két ország áramhálózatának összekötése is – mondta a miniszter.

Továbbá megkezdődött a koperi kikötő, valamint az oda vezető vasútvonal bővítése. A magyar vállalatok exporttevékenységük során tengeri kikötőként a koperi kikötőt használják a legnagyobb mértékben, ezért Magyarországnak különös nemzetközi érdeke fűződik ahhoz, hogy a koperi kikötő és az oda vezető vasúthálózat fejlesztésében is részt vegyen – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Előző sztori

Palkovics: a diákolimpikonok példaképek kortársaiknak

Következő sztori

Felsőoktatási rangsorokról szóló kötet jelent meg