„Szent László útján” – Egyházmegyei zarándoklat Nagyváradra

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szent_laszlo_nagyvarad_egyhazmegye

A Szeged-Csanádi Egyházmegye plébániáiról 40 zarándok érkezett Nagyváradra április 21-22-én. Olyan plébániai civil munkatársak töltötték együtt ezt a két napot, akik az egyházat szolgáló munkájuk elismeréseképpen, plébánosuk ajánlására kaptak meghívást a Pasztorális Helynökségtől.

A program az imádságos lelkület mellett jó lehetőséget teremtett a különböző plébániákról érkezett résztvevőknek az ismerkedésre, a tapasztalataik, gondolataik megosztására. Péntek este Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke a püspöki palota dísztermében oklevéllel és Szent László emlékérem átadásával köszönte meg az egyházmegye jelenlévő civil munkatársainak az állhatatos, egyházépítő munkájukat.

A Nagyváradi Egyházmegyei Múzeum vezetőjének, Lakatos Attilának köszönhetően tudományos érdekességekben gazdag, lebilincselő idegenvezetés során ismerkedhettek meg a zarándokok Nagyvárad egyházi, kulturális kincseivel és Szent László szellemi és történelmi hagyatékával.

Előző sztori

NFM: nem az ár a baj a Hódmezővásárhely-Szeged tram-trainnel

Következő sztori

A TEK-et és megyei rendőrfőkapitányt is besározzák a VIP-parkolóbotrányban?