Közélet

Stockholmi terrortámadás: elfogták a merénylőt

Stockholmi terrortámadás: elfogták a merénylőt

2017. április 8., szombat
Stockholmi terrortámadás: elfogták a merénylőt
terror_stockholm2

A svéd rendőrség a stockholmi terrorcselekmény után őrizetbe vett férfit gyanúsítja azzal, hogy ő volt a négy embert halálra gázoló teherautó vezetője. A svéd közszolgálati tévé szerint bomba is volt a teherautóban.

Lars Bystrom

rendőrségi szóvivő azt mondta: „A kérdéses személyt letartóztatták tettesként, mint a teherautó sofőrjét. Lehetnek mások is, akik kapcsolatba hozhatók vele, de ezt még nem tudjuk” – mondta a szóvivő azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint letartóztattak egy második férfit is a pénteki merénylettel összefüggésben. Az első férfit Stockholm Märsta nevű elővárosában tartóztatták le pénteken, azzal, hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő személyre, kezdetben azonban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy nem ő vezette a teherautót. A férfi az Aftonbladet szerint 39 éves, Üzbegisztánból származik, Stockholm egyik déli elővárosában lakik, négy gyereke van és az építőiparban dolgozik. A lap szerint Facebook-oldalán az Iszlám Állam propagandavideóit találták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.