Stockholmi terrortámadás: elfogták a merénylőt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

terror_stockholm2

A svéd rendőrség a stockholmi terrorcselekmény után őrizetbe vett férfit gyanúsítja azzal, hogy ő volt a négy embert halálra gázoló teherautó vezetője. A svéd közszolgálati tévé szerint bomba is volt a teherautóban.

Lars Bystrom rendőrségi szóvivő azt mondta: „A kérdéses személyt letartóztatták tettesként, mint a teherautó sofőrjét. Lehetnek mások is, akik kapcsolatba hozhatók vele, de ezt még nem tudjuk” – mondta a szóvivő azokra a hírekre reagálva, amelyek szerint letartóztattak egy második férfit is a pénteki merénylettel összefüggésben.

Az első férfit Stockholm Märsta nevű elővárosában tartóztatták le pénteken, azzal, hogy hasonlít a feltételezett tettesről közzétett fényképen szereplő személyre, kezdetben azonban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy nem ő vezette a teherautót.

A férfi az Aftonbladet szerint 39 éves, Üzbegisztánból származik, Stockholm egyik déli elővárosában lakik, négy gyereke van és az építőiparban dolgozik. A lap szerint Facebook-oldalán az Iszlám Állam propagandavideóit találták.

Előző sztori

Középiskolásoknak hirdetett pályázatot a Diákhitel Központ

Következő sztori

Beleszállt a Fidelitas Botkába: miből futja a 25 millió forintos terepjáróra?