Közélet

Rákóczi Szövetség: csaknem száz diák látogat a Délvidékre

Rákóczi Szövetség: csaknem száz diák látogat a Délvidékre

2017. április 21., péntek
Rákóczi Szövetség: csaknem száz diák látogat a Délvidékre

Mintegy száz délvidéki és magyarországi középiskolás indul útnak péntektől vasárnapig felfedezni a Délvidék történelmi és kulturális kincseit a Rákóczi Szövetség szervezésében.

Az utazáson 12 magyarországi és négy határon túli középiskolából vesznek rész diákok, a program fő célja, hogy a határ két oldalán élő középiskolások megismerjék egymást és a Délvidék magyar vonatkozású kulturális és történelmi helyszíneit, emlékeit. A kirándulás programja érinti Szabadkát, Tóthfalut, Bács várát és Újvidék nevezetességeit, Belgrádot, Temerint és Aracsot - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. A kiránduláson a diákok és kísérőtanáraik térítésmentesen vehetnek részt. Kitértek arra is, hogy a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjai keretében idén már több mint 3500 Kárpát-medencei középiskolás utazhatott egy másik szomszédos országba magyar diáktársaihoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.