Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Női vízilabda: Szegeden szerezte meg a bajnoki bronzérmet a Dunaújváros + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

sznve-dunaujvaros028kf

Érvényesítette a papírformát és megszerezte a bajnoki bronzérmet Szegeden a Dunaújváros.

Úgy szállhattak medencébe a lányok a SZUE-ban, hogy amennyiben a Dunaújváros idegenben is legyőzi a Szegedet, megszerzi a bajnoki bronzérmet a két győzelemig tartó párharcban, hazai környezetben 15-8-s győzelmet arattak Mihók Attila lányai. A körülmények mindenesetre okozhattak furcsaságot a lányoknak, ugyanis 2017-ben először játszottak szabad ég alatt, a SZUE-nál lebontották a sátrat ami télen a medencét fedte, a szél azonban néha fel-feltámadt így a medence szélén nem volt éppen optimális az időjárás a vízilabdához. Lengyel Dominika hatalmas góljával kezdődött az összecsapás, amire rögtön hárommal válaszolt a vendég csapat, Gurisatti, Meczinger és a remek formában vízilabdázó Szilágyi Dorottya is betalált Tóth Eszter kapujába. A második negyednek 4-2-s előnnyel vághatott neki a Dunaújváros, és fokozatosan őrölte fel ellenfelét, bár azt is hozzá kell tennünk, hogy nagyon sok megpattanó labdánál nem volt szerencséje a Szegednek. Azt is mindenképpen meg kell említeni, hogy a szegedi kapuban ihletett formában védett Tóth Eszter, hatalmas bravúrokat mutatott be, ennek ellenére a félidőben már öt góllal vezettek a vendégek. A harmadik negyedben döntötte el végleg a találkozó sorsát Mihók Attila csapata, ekkor gólt sem kaptak, Gurisatti duplázott és Szilágyi Dorottya is újra betalált, így a lényegi kérdéseket el is döntötték a dunaújvárosi lányok. A Szeged azért az utolsó negyedet megnyerte 2-1-re, de az összességében sokkal agresszívabban és koncentráltabban játszó Dunaújváros érvényesítette a papírformát és két mérkőzésen szerezte meg a bajnoki bronzérmet, míg Molnár Péter csapata a negyedik helyen zárt.

Női vízilabda OB I, 3-4. helyért vívott párharc, 2. mérkőzés

Szegedi Vízmű Taylor&Nash SZTE – DUE Maarks-Graphics 5-13 (2-4, 1-4, 0-3, 2-1)
Szeged, SZUE. Vezette: Birri Gabriella, Bereczki Miklós.
Szeged: Tóth – Kádár, Miklós, Gémes 1, Lengyel A., Lengyel Dom. 3, Bujka. Csere: Tóth P., Árkosy 1, Lengyel Dor. Vezetőedző: Molnár Péter.
Dunaújváros: Kasó – Szilágyi D. 3, Gurisatti 4, Huszti, Somhegyi 2, Mchunu, Meczinger 2. Csere: Garda, Ziegler, Vályi 1, Horváth 1, Brezovszki. Vezetőedző: Mihók Attila.
Emberelőny: 0/7 ill. 1/6.
Kipontozódott: Miklós

Molnár Péter: “Annyit kértem a lányoktól, hogy méltóképpen búcsúzzunk ettől az uszodától és annak ellenére hogy sok megpattanó labdából kaptunk gólokat, úgy érzem, hogy a Szentes elleni továbbjutás után megtört valami. Még játszottunk egy jó meccset az Újpest ellen, lendületben voltunk, de hogy utána mi történt, azt elég nehéz megfogalmazni. Ahogy a lányok szemébe néztem a mérkőzés előtt, nem arról árulkodott, hogy szétszedik ma a Dunaújvárost, ők viszont úgy jöttek ide, hogy meg akarják mutatni az erejüket.”

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 5-13 (2-4, 1-4, 0-3, 2-1)

32′ Lengyel Dorottya még lő egyet a végére, de nincs bent 5-13 a vége, a Dunaújváros a bajnoki bronzérmes, a Szeged a negyedik helyen zár.

32′ Elkezdődött a mérkőzés utolsó perce, a lényegi dolgok már korábban eldőltek. Gurisatti azért csak lő még egy megpattanó gólt, ez neki a negyedik, a vendégeknek a tizenharmadik, 5-13.

31′ Somhegyi a kiállított a vendégeknél, Árkosy lő fórban, középre megy a lövése és Kasó feje fölött a kapufán csattan.

31′ Tóth Petrát kiállítják a játékvezetők, nem találják ki, de Tóth Eszter megint véd, szűk két perc van hátra, mikor Molnár Péter időt kér.

30′ Keményen védekezik most a Szeged, kiszorított helyzetből lő a vendég gárda, Tóth Eszter véd. Gémes Alexa saját térfeléről próbálja bevenni Kasó kapuját, gól is lett volna az, ha eltalálja a kaput.

30′ Lengyel Dominika szerez még egy gólt, 5-12.

29′ Gurisatti Gréta találja meg centerben Somhegyi Noémit, úgy tűnik, hogy a szegedi védők megszerzik, Somhegyi azonban valahogyan a kapura csavarja és becsorog, nagyon szép egyéni akció volt a vendégek játékosától, 4-12.

29′ Blokkon hal el a dunaújvárosi akció, Tóth Petra a túloldalon pedig hatalmas kapufát lő, Mihók Attila időt kér.

28′ Tóth Eszter újra és újra, ismét hatalmasat véd. Sajnos a szegedi akciót blokkolják, fordulhat a vendég csapat.

27′ Kádár lő távolról szegedi részről, azonban nem talál kaput.

27′ Miklós Dóra a kiállított, de a fórt nem váltja gólra a Dunaújváros, Tóth Eszter véd újra. Marad a labda a vendégeknél, Árkosy Lilla azonban labdát lop.

26′ Árkosy Lilla pazar gólt lő a rövidbe, Kasó nem érhet rá oda, 4-11, első gólja a Szegednek ez a második félidőben, 4-11.

26′ Szilágyi Dorottya lövése most nem túl erős, Tóth Eszter könnyen hárít.

25′ Széthúzza a dunaújvárosi védekezést a Szeged, Árkosy fejezi be az akciót egy ejtéssel, de a kapufa hárít.

25′ Mindkét csapat számára vélhetően az idei bajnokság utolsó negyede kezdődik meg, a Dunaújváros minden bizonnyal meg fogja szerezni második győzelmét és a bronzérmet. Árkosy hozza el a negyedik negyed elején a labdát.

III. negyed 3-11 (2-4, 1-4, 0-3)

24′ Mchunu labdát lop, Lengyel Dorottya szemfülesen visszaszerzi. Brezovszki Gerda jut msot a kiállítás sorsára vendég részről. Árkosy lő fórban, de Kasó hárít, ám marad a labda a Szegednél. Tóth Petra lövése sajnos a kapufán csattan, nem úgy mint Szilágyi Dorottyáé, aki irtózatosan nagy gólt lő, 3-11.

23′ Fáradni látszik a hazai gárda, újabb lövés nélkül végigvitt támadás, de Tóth Eszter megint nagy bravúrral hárít, ráadásul kétszer, remek napot fogott ki a szegedi kapus.

22′ Szilágyi Dorottya találja meg középen Gurisatti Grétát, aki egy csavart lövéssel megszerzi a vendégek tizedik gólját, 3-10.

22′ Lengyel Anett válik le a védőjéről a bal kapufánál, Kasó viszont nagyot véd. Mihók Attila kér most időt.

21′ Tóth Eszteren nem múlik semmi, a kapufára tolja a következő vendég kísérletet, mondjuk volt egy kis szerencséje is.

21′ Kiállítják középről Garda Krisztinát és azzal a lendülettel el is veszik a labdát a Szegedtől.

20′ Bujka irányába most a bejátszás, de nem tudja megkaparintani a szegedi center, fordulnak a vendégek. Horváth Brigitta lövését hárítja Tóth Eszter, de marad a vendégeké a labda, Árkosyt pedig kiállítják középről. Gurisatti ugyanazt játssza el mint az előbb, hasonló végeredménnyel, ismét kapufát lő miután elsüllyesztette a védőjét. Molnár Péter időt kér.

20′ Gurisatti lövésébe beleblokkolnak a szegedi lányok, de nem lassul le eléggé ahhoz, hogy ne menjen be, 3-9.

19′ Mchunu passzol Szilágyi Dorottyának, akinek megtámasztják a kezét, de ezt most nem ítélik szabálytalannak a játékvezetők. A szegedi támadás nagyon hamar véget ér egy eladott labdával.

18′ Garda Krisztina most a kiállított, ezúttal eljut lövésig a Szeged fórban, Bujka Barbara kísérlete sem megy be azonban a kapuba.

18′ Gruisatti Gréta szépen várja meg hogy elsüllyedjen a védője, aztán egy félig ejtés, félig lövéssel próbálkozik, de kapufát lő.

17′ Folytatódik a találkozó, Árkosy Lilla elhozza a ráúszásnál a labdát, a Szegedé az első akció. Ziegler Diánát kiállítják a játékvezetők, de nem túl hatékony ez a fór, még csak lövésig sem jutnak el a hazaiak.

II. negyed 3-8 (2-4, 1-4)

16′ 40 másodperc van hátra a negyedből, 30 másodperc a támadóórán, támadhat a Szeged. Lengyel Dominika lő, Kasó hárít, Somhegyi lefordul, megindítják, be is fejezi, 3-8.

16′ Gémes megint megpróbálkozik egy lövéssel, Kasó hárít, de marad a labda a hazaiaknál. Molnár Péter időt kér.

15′ Gémes lenyomja a labdát a víz alá, ezért elveszik tőle a sporik, Meczinger úszik el a jobb szélen, ziccerben lőhet, de Tóth Eszter fantasztikusan hárít.

15′ Ezt most nagyon szépen játssza meg a DUE, Horváth Brigitta ziccerben húzhatja kapura, de a kapufát találja el. A túloldalon kontrát fújnak a sporik, támadhatnak megint a vendégek. Vályi Vanda pedig megszerzi a hetedik dunaújvárosi gólt, 3-7.

14′ Újabb labdaszerzés, Bujka fordulhat a játékszerrel. Közben Árkosy is a medencében a hazaiaknál, miközben Gémes lő hatalmas kapufát.

13′ Lengyel Dominikának kell lőnie, szorítja az idő, de ezt most könnyedén védi Kasó.

13′ Horváth Brigitta pattintott lövésével most nem tud mit kezdeni Tóth Eszter, a felső lécről pattan a szegedi kapuba a labda, 3-6.

12′ Közös erővel szereznek labdát a szegedi lányok a vendég centertől. Gémes kapja a labdát, kicsit dadog, de sikerül tovább játszania a jobb szélen Kádárnak, aki megnézi a hosszú felsőt, de a keresztlécről kipattan a labda.

12′ Góól! Lengyel Dominika válik le az emberéről a bal szélen, majd lő a kapuba, 3-5.

11′ Lengyel Anett próbálkozik egy lövéssel, de ezt most blokkolják a vendégek, fordul a Dunaújváros, Szilágyi Dorottya kerül megint helyzetbe, de most nem sikerül gólt szereznie.

11′ Szépen jár körbe a labda a szegedi kezeken, majd Gémes szemfülesen látja meg hogy Kasó kint van a kapujából, megpróbálkozik egy ejtéssel, de a kapufa hárít. A túloldalon Tóth Petrát állítják ki, Mchunu lövését még védi Tóth Eszter, de Meczinger már betalál, 2-5.

10′ Miklóst állítják ki a játékvezetők fogásért, de nem sikerül kihasználnia a fórt a vendégeknek.

10′ Miklós Dóra próbálkozik most a bal szélről ,de a kapufán csattan a kísérlete.

9′ A második negyed első támadása is a vendégeké. Nagyon jó a szoros védekezés, le is jár a támadóidő, lehet fordulni.

I. negyed 2-4

8′ 18 másodperce van a Dunaújvárosnak a szünet előtt, de ez elég. Szilágyi Dorottya kettő másodperccel a negyed vége előtt kilövi a hosszút, 2-4, ez az első negyed vége.

8′ Tóth Eszter újabb bravúrt mutat be, bravó, lehet fordulni az egyenlítésért! Huszti Dórát ki is állítják a visszaúszásnál, újabb fór a Szegednek. Rossz azonban Kádár irányába lőtt labda, lehalássza Szilágyi Dorottya, most Mihók Attila kér időt.

7′ Elváltja magát a Dunaújváros, Gémes Alexa előtt nyílik folyosó, nagyon szépen lövi ki a rövid alsót, 2-3.

7′ Bujka ismét pazarul blokkol, a védekezéssel nincs baj, Molnár Péter időt kér.

6′ Most a Dunaújváros is lövés nélkül fejez be egy támadást, lejár a támadóóra, de a túloldalon sincs lövés.

5′ Tóth Eszternek most szerencséje van, egy dunaújvárosi lövést tol a kapufára, majd meg is kaparintja. A túloldalon megvan a mérkőzés első kiállítása, Ziegler a kiállított, szépen végig is játssza a Szeged, de Tóth Petra egyenesen Kasó kezei közé lövi a ziccert.

4′ Ismét labdát szereznek a vendégek, de Tóth Petra középen megelőzi emberét és visszaszerzi a labdát a Szegednek. Bujka ellen aztán ismét kontrát ítélnek.

3′ Egyelőre nem igazán sikerül a hazaiaknak bejátszani a labdákat, nagyon keményen védekezik az embereken a vendég csapat, ezúttal nincs lövés. A túloldalon Szilágyi Dorottya lő, Bujka beleblokkol ez azonban tehetetlenné teszi Tóth Esztert a kapuban aki elmozdul a másik irányba, így a labda becsorog, 1-3.

3′ Gémes tanácstalan kissé, körbenéz lehet-e megjátszani valakit, végül ellövi, de Kasó könnyen hárít, Meczinger megúszik az ellentámadásnál és be is fejezi az akciót, 1-2.

2′ Gurisatti Gréta a következő támadásból rögtön válaszol a szegedi gólra, 1-1.

2′ Hatalmas góóól! Lengyel Dominika nagyon megnézi a hosszú fölső sarkot és be is szerkeszti oda a labdát, 1-0.

1′ Bujka Barbara csinál magának helyet centerben, ez sem szabályos, jönnek a vendégek, de Miklós nagyot blokkol, Tóth Eszter pedig begyűjti a labdát.

1′ Elkezdődött az összecsapás, az első ráúszást a vendégek hozzák el. Azonnal kontrát ítélnek Somhegyi Noémi ellen, fordulhat a Szeged.

16:55 A szegediek befejezték a bemelegítést, a Dunaújváros játékosait most figyelmezteti a játékvezető, kezdődik a bemutatás.

16:30 Köszöntjük olvasóinkat a SZUE-ból, fél óra múlva kezdődik a Dunaújváros és a Szeged összecsapása a női vízilabda OB I-ből. Ebben az évben először játszanak nyitott ég alatt a lányok, ugyanis elbontották a sátrat a medence körül. Ez lesz a két győztes mérkőzésig tartó bronzcsata második találkozója, a Dunaújváros hazai medencében 15-8 arányban győzte le Molnár Péter lányait.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik.

A mérkőzés elé

Viszonylag sima vereséget szenvedett Dunaújvárosban az SZNVE a bronzcsata első mérkőzésén, Molnár Péter együttese 15-8-ra maradt alul a csalódott Dunaújváros ellen, akik a szezon előtt abban reménykedtek, hogy az aranyért játszhatnak majd. Ezzel együtt némi vigaszt jelenthet Mihók Attila csapatának, ha sikerül behúznia a bronzérmet, ehhez pedig elég ha nyernek Szegeden, ugyanis a döntővel ellentétben a harmadik helyért vívott párharcot két győzelemig játsszák a felek. Persze ehhez még a hazaiaknak is lesz néhány szava, így biztosan nem számíthat könnyű mérkőzésre a Dunaújváros Szegeden.

Sport

Rangos listára került Mikler Roland és Bánhidi Bence

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyar sport legértékesebb sportolóiról készített listát a Forbes magazin.

Tovább olvasom

Hírzóna

Horrorbaleset történt egy magyar bringaversenyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ötven(!) bringás bukott.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hetvenhat esztendős korában.

Tovább olvasom

Aktuál