Közélet

Nézőpont Intézet: egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét

Nézőpont Intézet: egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét

2017. április 23., vasárnap
Nézőpont Intézet: egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét

Egyes internetes portálok átvették a baloldali pártok szerepét, saját értelmezési keretet alakítottak ki, nem igazán törődve már az ellenzéki pártok véleményével - mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Hozzátette: az internetes portálok a tulajdonosi körüknek megfelelő gazdasági, politikai iránymutatások alapján szeretnék alakítani a közvéleményt bizonyos kérdésekben, amelyek közül az egyik legszembetűnőbb a CEU-ügy. Az internetes portálok szerepvállalása új jelenség a médiapiacon, ami az elemző szerint annak tudható be, hogy a baloldali pártok meggyengültek, már nem jelentenek kormányváltó alternatívát, így a politikai-gazdasági befolyásra pályázó üzletemberek a médiafelületeken keresztül igyekszenek nyomást gyakorolni kormányzati döntésekre. Az elemző példaként említette a szerinte Soros György érdekeltségébe tartozó 444.hu portált, amely a CEU-ügyben rögtön a törvénymódosító javaslat benyújtását követően rengeteg véleménycikket jelentetett meg, azt sugallva, hogy a kormány a CEU bezárását szeretné elérni, amikor a kormányzat és az ellenzéki pártok álláspontja még ki sem alakult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.