Labdarúgás: a Szeged-Grosics két futballistája is meghívót kapott az utánpótlás válogatottba

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_szolnok21_gs

Zabari Dávid egy félidőt játszott a szlovákok ellen az U21-s válogatottban, míg Balogh Gusztáv az U18-s válogatottal vett részt összetartáson.

A formálódó U21-es válogatottba kapott meghívót a Szeged 2011-Grosics Akadémia fiatal futballistája, Zabari Dávid, aki szerdán pályára is léphetett a Zólyomban lejátszott Szlovákia elleni mérkőzésen. A szegedi játékos kezdőként kapott szerepet a felkészülési találkozón és 45 percet töltött a pályán. Bár a nemzeti csapat 4-0-s vereséget szenvedett, egyelőre nem az eredmény volt a prioritás, hiszen Michael Boris csapata még csak most formálódik és egy korosztály váltást is végre kell hajtania a szakmai stábnak.

Balogh Gusztáv is elutazhatott Telkibe, ő az U18-s válogatott összetartására kapott meghívót – méghozzá első ízben. A fiatal labdarúgó a Szeged-Grosics honlapjának elárulta, hogy nagyon megtisztelő volt számára ez a meghívás, az edzéseken pedig nagyon jól érezte magát. Hamar sikerült beilleszkednie, és a tapasztalatai alapján a helyzetkihasználásán és az erőnlétén kell dolgoznia a jövőben. Az U18-s keret tagjai különböző felméréseken vettek részt, ahol Balogh nagyon jól teljesített, így minden adott ahhoz, hogy a jövőben is kapjon meghívót.

„Örvendetes, hogy két játékosunkat is behívták az utánpótlás nemzeti csapatba, ez is azt mutatja, hogy jó szakmai munka folyik az akadémián. Az U18-s keret tagjai különböző teszteken vettek részt, ahol Balogh Gusztáv nagyon jól teljesített, míg Zabari Dávid egy félidőt játszhatott felkészülési mérkőzésen. Persze, ez még nem jelenti azt hogy legközelebb is automatikusan behívják őket, mi azért dolgozunk itt a klubnál, hogy erre megteremtsük a lehetőséget. Nagyon örülünk ennek, hiszen jelzésértékkel bír a szakmai munkát illetően” – tette hozzá Klausz László vezetőedző.

Előző sztori

Vasárnap újra pofonparti Algyőn

Következő sztori

Halálos baleset az M3-as autópályán